Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Advertisements

Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_01.
Z Á KLADN Í Š KOLA NOV Á ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOV Á KOMUNIKACE CIZ Í JAZYK SLOVN Í Z Á SOBA Food VY_32_INOVACE_AJ_SO_04 Vypracovala: Mgr.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal May 2011 TOWN AND VILLAGE LIFE & FOOD.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_76 NázevSome and any Téma hodinyUžití some and any ve větách PředmětAnglický.
15.1 Countability of nouns, food and drink
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Conversation – In a restaurant Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A+B.08_countable_and_uncountable_nouns Název: Countable and.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Markéta Březinová NÁZEV: VY_32_INOVACE_AJ_13_FOOD AND DRINKS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_14_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Podstatná.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 11 TEMA: ANGLIČTINA ČÍSLO PROJEKTU:
Anotace – Food and drinks
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj34_38
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
FRUIT NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace
Countable X Uncountable nouns
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Describing photos. Food
VY_32_INOVACE_04_AJI_JÍDLO
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_20_25_Cooking
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_42_uncountable and countable nouns Číslo projektu:
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
Czech cuisine Mgr. Zdislava Šmídová.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Meal AND DRINKS Stay healthy!.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
VY_32_INOVACE_03_AJ_Food and drinks 2
Transkript prezentace:

Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov

Anotace prezentace je určen a k opakování a prohloubení slovní zásoby, která je spojena s tématem Food (jídlo) AutorMgr. Lucia Púčková Jazykanglický Oček á vaný výstup Žák rozumí základní slovní zásobě, která je spojena s jídlem, je schopen používat daná slova a slovní spojení ve větách a komunikaci na základní úrovni Speci á ln í vzděl á vac í potřeby ž á dn é Kl í čov á slova food, kinds of food, fruit, vegetables Druh učebn í ho materi á lu prezentace, samostatné úkoly Druh interaktivity kombinovan á C í lov á skupina žákžák Stupeň a typ vzděl á v á n í z á kladn í vzděl á v á n í – druhý stupeň Typick á věkov á skupina Žáci 7. ročníku Celkov á velikost 2,67 MB Datumbřezen 2012

Basic vocabulary:  Breakfast  Lunch  Dinner  Vegetables  Fruit  Desserts  Food  Kitchen

Vegetables  potatoes = brambory  carrots = mrkve  onions = cibule  mushrooms = hřiby  beans= fazole  garlic = česnek  pepper = paprika  peas = hrášek Fruit  bananas = banány  apples = jablka  oranges = pomeranče  lemons = citrony  peaches = broskve  strawberries = jahody  pears = hrušky  plums = švestky

Drinks  Tea – čaj  Coffee – káva  Milk – mléko  Juice – džus  Lemonade – limonáda  Water – voda  Coca-cola- kola  Cocoa - kakao  Beer - pivo e.g.  a cup of tea – šálek čaje  a glass of juice – sklenice džusu  a bottle of wine – láhev vína  a tin of beer – plechovka piva

What do you need at the table?  a spoon – lžíce  a teaspoon – lžička  a fork – vidlička  a knife – nůž  a napkin – ubrousek  a glass – sklenice  a jug – konvice  a cup – šálek  a bottle – láhev  a shaker – solnička  cutlery - příbor

Small menu – what you can find there Breakfast – snídaně Lunch – oběd Dinner (supper) – večeře Starters – předkrmy Soups – polévky Main course – hlavní jídlo Fish and seafood – ryby a plody moře Fast dishes – minutky Side dishes – přílohy Desserts – dezerty Drinks, beverages – nápoje

…… and something new Meat Poultry – drůbeží Beef – hovězí Lamb – jehněčí Veal – telecí Game - zvěřina How to prepare meat? Boiled - vařené Stewed – dušené Minced – mleté Roasted – pečené Fried - smažené Desserts Cookies – cukroví Pastry – moučník Fancy bread – bábovka Pancakes - palačinky

Exercise for you : 1.Label the things with words A tin of… A loaf of … A bottle of… A cup of… A bar of… A glass of… A packet of.. A box of.. A slice of.. wine chocolate crisps coffee tomatoes bread milk orange juice ham

Right solution A tin of tomatoes A loaf of bread A bottle of wine A cup of coffee A bar of chocolate A glass of milk A packet of crisps A box of orange juice A slice of ham

Exercise for you: Write the conversation in the correct order Thank you. Yes, please? Do you want anything to drink? Can I have cottage pie, please? A glass of black currant juice, please. I am going to have pancakes with ice- cream. And do you want any dessert?

Right solution Waiter: Yes, please? Customer: Can I have cottage pie, please? Waiter: Do you want anything to drink? Customer: A glass of black currant, please. Waiter: And do you want any dessert? Customer: I am going to have pancakes with ice-cream. Waiter: Thank you.

Metodický list Tato prezentace slouží k opakování a procvičování slovní zásoby, která je spojena s tématem Food (jídlo). Žáci si prostřednictvím prezentace slovní zásobu nejen opakují, ale učí se ji používat ve cvičeních a při každodenní komunikaci.

Použité zdroje: × Hutchinson, Tom. Project 2 Students´ book. Oxford: Oxford University press, s. ISBN × Angličtina Czech-English Phrase Book & Dictionary. Olomouc: Infoa, s. ISBN × Nástroje sady Microsoft Office