Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti ÚVODNÍ KONFERENCE Liberec, Kongresové centrum Babylon.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Název operačního programu:
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Ing. Stanislava Správková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti ÚVODNÍ KONFERENCE Liberec, Kongresové centrum Babylon , 10:00

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Aktivní politika zaměstnanosti (dále APZ) je určena pro skupiny osob ohrožené nezaměstnaností. Do nich převážně patří absolventi škol, ženy po mateřské a osoby nad 50 let věku. Většina programů se zaměřuje právě na tyto skupiny, avšak pracovní příležitosti jim vytvářejí podnikatelé, manažeři popř. další oprávněné osoby. Těm však v řadě případů chybí informace o možnostech, způsobech, ale především výstupech aktivní politiky zaměstnanosti. Zaměstnavatelé často netuší, jaké možnosti v rámci APZ se jim otvírají. Rovněž často ortodoxně trvají na systému zaměstnávání pracovníků dle zažitých postupů, neuvědomují si, že flexibilita resp. uplatňování pružných forem práce může přinášet výhody jak jim, tak i zaměstnancům. Trh práce klade stále větší důraz na flexibilitu zaměstnanců, zavádějí se nové technologie, vznikají nové profese. V současné době budeme potřebovat informace a rady o tom „co dělat dál“ i několikrát v průběhu života a někdy zcela neočekávaně. V této souvislosti je potřebný nový přístup k zaměstnávání, který musí počítat s profesionálním poradenstvím jako neustále přístupnou složkou pro všechny, musí překonat bariéry v ortodoxním přístupu k vytváření pracovních příležitostí.

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti O vzdělávacím cyklu Cyklus seminářů probíhá na základě veřejné zakázky Úřadu práce v Liberci od srpna 2008 do prosince 2008 na území okresu Liberec. Jeho cílem je formou realizace cyklu seminářů, workshopu a konference nalézt nové možnosti jak zaměstnat skupiny ohrožené na trhu práce a zároveň pomoci řešit potřeby zaměstnavatelů prostřednictvím efektivního využívání nástrojů APZ. Cílové skupiny vzdělávacího cyklu jsou: zaměstnavatelé osoby ohrožené ztrátou zaměstnání nezaměstnaní

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Akce realizované v rámci cyklu úvodní konference odborné semináře pro ohrožené skupiny odborné semináře pro zaměstnavatele závěrečný společný workshop Ze všech akcí budou zpracovány odborné materiály a vydán sborník, jak v tiskové, tak elektronické formě na CD K dispozici jsou rovněž webové strany kde je možno si objednat odběr aktualit přímo do Vámi udané mailové adresy.

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Čas a místa konání seminářů ÚVODNÍ KONFERENCEBabylon MODUL IaBabylon MODUL IbBabylon MODUL IIBabylon MODUL IIFrýdlant MODUL IIIBabylon MODUL IIIFrýdlant MODUL IVBabylon ZÁVĚREČNÝ WORKSHOPBabylon

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Úvodní konference Úvodní konference vytváří rámcový prostor pro sdílení Vašich zkušeností, které naši odborníci mohou doplnit a obohatit o aktuální novinky a trendy v oblasti trhu práce. Představuje úvod do problematiky, podrobněji řešené v rámci jednotlivých seminářů, jejichž program najdete na těchto webových stránkách. Je určena zaměstnavatelům. Jejím účelem je seznámit se základními principy Aktivní politiky nezaměstnanosti (APZ) a tak všechny zúčastněné uvést do problematiky, která bude dále rozvíjena na jednotlivých seminářích.

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Úvodní konference - program NázevDoba minPřednášející Zahájení a úvodní slovo10Vích Seznámení s principy a nástroji APZ20Seifertová Využívání APZ v praxi, doprovodné aktivity APZ20Prachařová Možnosti pro zaměstnavatele i ohrožené skupiny,30Seifertová Coffe break30 Technická a technologická podpora nových forem práce30Tomas OZP a chráněné dílny30Seifertová Příklady dobré praxe45 Procházka - OHK, Poživilová - Chrano, Pietrošová - Rytmus Občerstvení30

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Modul Ia - Odstraňování bariér na trhu práce V návaznosti na úvodní konferenci získáte informace o inovativních metodách a trendech na trhu práce. Teoretickou část vhodně doplňují příklady pozitivních i negativních zkušeností přímých účastníků a možnosti jejich řešení. Seminář určený 15 osob z řad zaměstnavatelů se zaměřením na tato témata: Absence znalostí a dovedností přednost či nedostatek Homeworking a flexibilní formy práce (formy, příležitosti, technika a technologická podpora) Platit či zaměstnat OZP? Chráněné dílny - podpora zaměstnavatelů při tvorbě pracovního místa Uskuteční se dne od 10,00 hodin v Kongresovém centru Babylon, hotelový salonek č.1Kongresovém centru Babylon, hotelový salonek č.1.

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Modul IV - Finance Zajímají Vás možnosti finančních dotací v rámci zaměstnanosti? Nebo hodláte využít EU a Evropského sociálního fondu? Ještě jste nikdy nerealizovali projekt? Tak to jste na sprvném semináři! Dovíte se vše podstatné. Seminář určený 15 osob z řad zaměstnavatelů se zaměřením na tato témata: Možností ÚP v rámci APZ Možnosti ÚP v rámci ESF Možnosti zaměstnavatelů v ESF Základní požadavky pro projekty Uskuteční se dne od 10,00 hodin v Kongresovém centru Babylon, hotelový salonek č.1Kongresovém centru Babylon, hotelový salonek č.1

Cyklus odborných seminářů na podporu efektivního využívání nástrojů Aktivní politiky zaměstnanosti Kontakty Spojení na realizátory i zadavatele vzdělávacího cyklu. Realizace eFact,s.r.o., Pomněnková 4, Jablonec n.N. Manažer: Pavel Vích, mail: tel: , Kurzy: Veronika Šlehoferová, tel: Zadavatel Úřad práce v Liberci, Dr. Milady Horákové 580/7 (budova bývalého Elitexu), Liberec 1 Odpovědná osoba: Ing. Maria Seifertová, mail: tel: ,