Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Advertisements

REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Regenerace sídliště Hromůvka
Křížovka k tématu sídla.
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY II.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Prezentace Praha.
Zklidňování komunikací v městské části Praha 18 - Letňany
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
Budova finančního úřadu Jiří Dvořák 2010 Odstranění architektonických nedostatků města Tábora.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
Umístění maloobchodní sítě - maloobchodních provozoven
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
Brno.
REVITALIZACE PARČÍKU NA NÁMĚSTÍ KRÁLE JIŘÍHO Z PODĚBRAD V ŘEVNICÍCH Ideová studie kompozičního řešení, zpracovala: Ing. Alena Šmídová, září 2013.
Pozemní stavitelství Typologie Bytové domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Výběr staveniště (STA19) Zpracoval: Ing. Josef Šenovský.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Řez Pravoúhlou a Malou Xaveriovou ulicí Analýza využití území 1 Fotografie území 1 Prostorově hmotová analýza 1 OBSAH Území 1 Schwarzplann Charakteristika.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Terénní a železobetonové schodiště STA30
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Studie: Podnikové domy
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Investor: Město Louny Mírové náměstí 35, Louny.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: Datum:
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Obytný soubor Za Školkou
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Studie dopravního řešení Žižkovy ulice od křižovatky s ulicemi SNP a Osvoboditelů k mostu Veslařů v Lounech.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
 Třída Míru Tereza Šípová VIII.A   Třída Míru je hlavní tepnou Pardubic, po které denně projdou tisíce lidí.  Je zrovna v renovaci, chodník i silnice.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY-32-INOVACE-498 Cesty v sadovnických úpravách zatravněné a pískové Název školy Masarykova střední.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6.
Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy
 Chodník ul. Bezručova,Louny Louny Název : Chodník ul. Bezručova,Louny Obec:Louny Katastrální území:Louny (okres Louny);
Rokytka - rozvoj území cyklostezka Stavba číslo: 8268.
Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
STRAŠNICE Jana Kubánková 2009 / 2010, 8. semestr
Nezpevněné cesty Nedostatečné osvětlení Lavičky bez košů Projekt nemůže pokrývat celou revitalizaci vnitrobloku, protože ne všechny pozemky jsou ve.
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Název: ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA Vypracovala: Olga Merendová - VB 304
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
Královské město Rakovník
VLIV KANALIZACE NA ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
Ateliérová tvorba I. Název práce: Rodinný dům se stolařskou dílnou
Dětské hřiště „MEZI DOMY“
Ateliérová tvorba Aneta Šrubařová - VB /2006.
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Transkript prezentace:

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území součástí městské zástavby, ohraničené ulicemi Husova, Prokopova, Hrnčířská a Komenského náměstí. Součástí této původní zástavby bylo též náměstíčko zvané „Ryneček“. Po demolici této původní zástavby byl na severní straně vystavěn kulturní dům, na západní části území byla vystavěna budova sloužící dnes jako nákupní centrum BILLA s parkovištěm a administrativní budova mobilního operátora. historické jádro města BILLAT-Mobile Současná zástavba v ul.Prokopově PANORAMATICKÝ POHLED Z HRNČÍŘSKÉ ULICE SEVERNÍM SMĚREM zobrazit na mapě (internet)‏ „R Y N E Č E K“ kulturní dům

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Na východní straně je území vymezeno pozemky řadových rodinných domů Prokopovy ulice. V současné době nezastavěná jižní část území při ulici Hrnčířské je určena k zástavbě novými řadovými rodinnými domky (viz samostatný projekt). PANORAMATICKÝ POHLED ZPOZA BUDOVY T-MOBILU JIHOVÝCHODNÍM SMĚREM K ZASTAVĚNÍ zobrazit na mapě (internet)‏

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Součástí řešeného území je též zelená plocha v severozápadním nároží za obslužnou komunikací, mezi kulturním domem a obchodně administrativním centrem. PANORAMATICKÝ POHLED ZE ZMÍNĚNÉ ZELENÉ PLOCHY VÝCHODNÍM SMĚREM NA KOMUNIKACI U KULTURNÍHO DOMU NA SEVERNÍM OKRAJI ÚZEMÍ K ZASTAVĚNÍ zobrazit na mapě (internet)‏

Řešené území se nachází na ploše bývalé městské okrajové zástavby, již dříve demontované. V současné době je tato plocha převážně zatravněna. Uprostřed této plochy se nachází skupina šesti vzrostlých stromů, další solitér (akát) roste u západního okraje řešeného území. Přes celou plochu prochází diametrálně vyšlapaná, neupravená cesta, jako spojnice centra města s východní částí města a průchodem přes kulturní dům. Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK P řes zájmové území prochází více inženýrských sítí, které je třeba respektovat. Jedná se o tepelný napáječ, elektrorozvody VN (2x) a NN (2x), kanalizaci (DN 1000)‏ a slaboproudé rozvody.

Parkové úpravy jsou založeny na principu anglického parku a zachování dvou stávajících cest, vzniklých přirozenou potřebou obyvatel města. Obě cesty mají společnou část – od středu nového parku k nové nástupní ploše do parku. Tento základní systém cest je doplněn dalšími cestami pro pěší od středu parku tak, že rozdělují plochu zeleně na zhruba trojúhelníkové segmenty při respektování původní vzrostlé zeleně. Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK nástupní plocha zástavba řadovými RD s přilehlými komunikacemi viz samostatný projekt

Součástí řešení parkových úprav jsou dvě odpočinkové plochy. Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK pergola na nástupní ploše První - nástupní prostor do parku z centra města je navržen, jako „místo odpočinku a setkání lidí”. Jedná se o zpevněnou plochu doplněnou architektonickým prvkem – dominantou tohoto prostoru - ocelovou konstrukci pergoly ve tvaru mírně převýšené krychle o rozměrech 6 x 6 x 7 m s možností volného průchodu osob mezi čtyřmi nohami umístěnými v nároží. Celá konstrukce pak bude porostlá popínavou zelení.

Součástí řešení parkových úprav jsou dvě odpočinkové plochy. Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK centrální plocha parku Druhá odpočinková plocha se nachází uprostřed parku v místě křížení šesti cest pro pěší. Tato zpevněná plocha je řešena ve tvaru kruhu s vnitřním mezikružím a vnějším 2/3 segmentem. Do středu této plochy je situován kruhový záhon, s výhledovým využitím pro umístění plastiky i jiného architektonického prvku (kašna apod).

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Odpočinkové plochy a hlavní, diametrálně umístěná cesta (š. 3,0m) budou provedeny jako zpevněné plochy s dlažbou. Ostatní cesty (š. 2,5 m) budou provedeny jako zpevněné s povrchovou úpravou z písku (na štěrkovém podloží). V nástupním prostoru, v centrálním prostoru parku i podél cest budou osazeny lavičky, odpadkové koše a koše na psí exkrementy. Součástí řešení je též veřejné osvětlení. Svítidlo koule, výška svítidla 5,0 až 6,0 m. Navržená nová zeleň je nakreslena výrazněji.

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Virtuální realita – pohled od parkoviště u prodejny BILLA

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Virtuální realita – pohled z jihovýchodního rohu parku směrem na T-Mobile

Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Virtuální realita – pohled od kulturního domu jižním směrem na navrhovanou novou zástavbu RD.

Prezentaci vytvořil © AA ATELIER ALFA, s.r.o. RNDr. Petr Daniel srpen 2008 Projekt vytvořil © AA ATELIER ALFA, s.r.o. Ing. arch. Jan Zeman a kolektiv spolupracovníků srpen 2008 Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK