STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ 29. 9. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyberte z nabídky Vyberte z nabídky Jedná se o soutěž, v níž nejde o znalosti, ale pouze o hádání a tipování, soutěž 5 proti 5 pořádá naše škola.
Advertisements

PROJEKTY A AKTIVITY konference Nástrahy a nebezpečí kyberprostoru Mgr. Lukáš Látal.
ENGLISH SUMMER CAMP Letošní rok byl o našich hrdinech…
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁKLADNÍ ŠKOLA JIRÁSKOVA, VYSOKÉ MÝTO
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Počítačová grafika - úvod
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dni.
Název: Co nám hrozí na internetu
IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Ročníková práce Školní rok 2012/2013
Internet – nejdřív Ochrana pak Radost (IOR) Mgr.Katarína Repková.
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Adaptační kurz
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Projektové dopoledne.  Dnešním tématem bylo naučit se bezpečnému pohybu po internetu.  Nejdříve nás pan učitel seznámil s tímto projektem a pustil zajímavé.
1 V1 4. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 4.
JAK TO VŠECHNO ZAČALO TY POZNÁŠ MNE, JÁ POZNÁM TEBE 2. SVĚTOVÁ VÁLKA - HISTORICKÝ KONTEXT ŽIVOTOPISY POLITICKÝCH VŮDCŮ INTERAKTIVNÍ MAPA PAMÁTNÝCH MÍST.
Bezpečí na Internetu PROJEKTOVÝ DEN. Průběh Dne  Nejprve jsme se podívali na 30 minutový film o chování na internetu.  Druhou hodinu jsme se rozdělili.
Projekt Bezpečně online Mgr. Marie Svobodová. Hradec Králové, ISSS 2006 Sem prosím umístit úvodní stránku webu Dnes zahajujeme provoz …..
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
eTwinningové odpoledne s rodinou ZŠ Hustopeče, Nádražní ul.
VZDĚLANÝ VENKOV Projekt Mikroregionů Nechanicko a Urbanické brázdy.
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
Kyberšikana.
„Minipodniky“ ZŠ a MŠ Bělá pod Pradědem. Na na naší škole pracují tři minipodniky:  Reklama a marketing  Ekologie  Školní časopis.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NAŠE WEBRANGERSKÁ CESTA A PROJEKT BUĎ NA NETU SAFE!!! MATEUSZ WOJNAROWICZ JAN LUKOVSKÝ.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Šikana mezi dětmi a ve školách Vypracovala: Terezie Daňková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
IKT ALIK.CZ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
školská rada + rodičovská unie
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Psychologie ve školní praxi (seminář)
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE I.
CHARITA FUNDRAISING Komunikační platforma ÚSPĚŠNOST Osvěta Komunikace
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Transkript prezentace:

STOP KYBERŠIKANĚ !

PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ

Tiše, začínáme !

1. SKUPINA Skupina č. 1 pod vedením p. uč. Zoubka ztvárnila o kyberšikaně komiksový příběh.

2. SKUPINA Skupina č. 2 pod vedením p. uč. Kopačkové prožila modelovou situaci s falešnou virtuální kamarádkou.

Falešná virtuální kamarádka (děti ji neviděly)

3. SKUPINA Skupina č. 3 pracovala pod vedením asistentky Divišové a p. uč. Pavelky na společném plakátu o kyberšikaně. Vymysleli i krátký příběh a básničku.

4. SKUPINA Skupina č. 4 se pod vedením p. uč. Kotála seznámila s tím, co kyberšikana je a jaké jsou způsoby kyberšikanování, a vytvořila na dané téma plakát.

5. SKUPINA Skupina č. 5 si pod vedením paní uč. Tauchenové vyprávěla příběhy dětí, které se staly oběťmi kyberšikany a rozebírala jejich osudy. Seznámila se s různými druhy kyberšikany a se způsoby, jak se před ní bránit. Žáci si poté nacvičili scénky a vytvořili plakát.

6. SKUPINA Skupina č. 6 se pod vedením p. uč. Šimánka seznámila s problematikou kyberšikany a všichni se společně pustili do plakátu s názvem „Umím se postavit kyberšikaně“.

7. SKUPINA Skupina č. 7 si pod vedením p. uč. Petrákové povídala o bezpečném používání Internetu a o tom, jak se bránit před kyberšikanou.

8. SKUPINA Skupina č. 8 pod vedením p. uč. Havlové vymyslela desatero obrany proti kyberšikaně a pravidla ztvárnila do dvou krásných plakátů.

9. SKUPINA Skupina č. 9 se pod vedením p. uč. Lyerové dívala na video o kyberšikaně a poté diskutovala na dané téma. Následně vytvořený plakát ukazuje prevenci proti kyberšikaně.

10. SKUPINA Skupina č. 10 vyráběla pod vedením p. uč. Pražákové křížovky se slovy týkajícími se kyberšikany, diskutovala na dané téma a také společně vytvořila plakát.

11. SKUPINA Skupina č. 11 se pod vedením p. uč. Vacátkové seznámila s novými pojmy, které se týkají kyberšikany, a poté vytvářela na dané výrazy domino. Měli 3 varianty této hry - od nejjednodušší po nejtěžší. Samozřejmě, že si ve skládání domina také zasoutěžili.

12. SKUPINA Skupina č. 12 si s p. uč. J. Divišovou povídala o bezpečném profilu na Internetu a vyráběla si na téma kyberšikany pexeso.

13. SKUPINA Skupina č. 13 se pod vedením p. uč. Š. Tomanové zabývala bezpečným chováním na internetu. Žáci zjišťovali, jak vypadá správný profil uživatele, určovali pochybení v on-line komunikaci, učili se jak odhalit, kdo se skrývá za profilem, a jak reagovat při kyberšikaně.

14. SKUPINA Skupina č. 14 pod vedením p. uč. Pískové hrála hru na motivy „Městečko Palermo“ a vyráběla plakát.

15. SKUPINA Skupina č. 15 se s p. uč. Kubovou nejprve dívala na video a potom daný film společně rozebírala. Vytvořila také dva plakáty (Agresor, Oběť), které měly diváky zalarmovat proti kyberšikaně.

16. SKUPINA Poslední skupina organizovala pod vedením p. uč. Horešovské a J. Tomanové celý projekt: připravila tělocvičnu k prezentaci, vytvořila fotodokumentaci jednotlivých skupin, psala o všech aktivitách v projektu a moderovala průběh prezentace, vytvořila zprávu do kroniky a na webové stránky naší školy, připravila závěrečnou prezentaci celého projektu v Power Pointu, starala se o zdárný průběh celého projektu a ještě se přitom stačila seznámit s kyberšikanou a vytvořit plakát.

Část našeho pracovního a organizačního týmu

Také organizační tým se zúčastnil prezentace v tělocvičně

Projekt připravily a prezentaci společně s dětmi vytvořily Mgr. Jana Horešovská a Mgr. Jana Tomanová Pokračováním školního projektu bude celostátní projekt, ve kterém vytvoří náš tříčlenný školní tým návrh reklamní kampaně proti kyberšikaně – plakát, reklamní spot do rozhlasu a do televize.