Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( 6 970 000 obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spojené království Anglie a severního Irska
Advertisements

Spojené království Velké Británie
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Anglie Vojta Krejčí.
Norsko.
ZÁPADNÍ EVROPA.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Velká Británie.
Velká Británie Veronika Kameníková
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Spojené království.
Západní Evropa - úvod pobřeží Atlantského oceánu pobřeží Atlantského oceánu Velká Británie, Irsko, Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko Velká Británie,
Velká Británie.
Autor materiálu: Mgr. Jaromír Dümler
EU – OP VK – III/2 ICT DUM 15 Vypracovala Ludmila Kebzová.
Velká Británie (Great Britain).
KANADA Hlavní město: Ottawa -složena z deseti provincií a tří spolkových teritorií -úřední jazyk: francouzština a angličtina - z hlediska vládního uspořádání.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Wales a hlavní město Cardiff.
Irsko Počet obyvatel : President :Michael Higgins Jazyk :angličtina , irština Rozloha : km² Poloha :53° 0′ s. š., 8° 0′ z. d.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Geografické údaje Řecka
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
NOVÝ ZÉLAND Nezávislý parlamentní demokratický stát
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Irsko.
Nejmocnější státy Evropy
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
Politický systém Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Helena Konečná Marie Masopustová.
TEREZA POKORNÁ Velká Británie a problém Irska.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Velká Británie TÉMATICKÝ CELEK:Evropa.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Velká Británie.
Laplatské země.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Irsko Open presentation.
Spojené království Lukáš Vicherek.
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Britské impérium.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv La Ma ce, Atlantský oceán. Floru mají lesy mírného pásmu.

Obyvatelstvo Ve Spojeném království žije asi 60 milionů lidí. Tedy dvakrát vyšší než v české republice. Zdaleka největší skupinou tvoří Angličané. K dalším patří Velšané, Skotové, Irové a Židé. Více než čtyři pětiny obyvatel Spojeného království žijí v Anglii.

Vláda a politický systém Spojené království je parlamentní monarchií. Vláda vykonává moc jménem královny, která formálně drží veškerou výkonnou moc. Právo Spojeného království není založeno na psané ústavě, tak tomu je pouze u tří demokratických zemí světa (dalšími jsou Nový Zéland a Izrael).

Sport Velká Británie je kolébkou fotbalu. Nejslavnějšími kluby Manchester unated,Liverpool,Arsenal. Druhým nejoblíbenějším sportem je ragby. Ve Velké Británii je také mnoho lehkoatletických mítinků, turnajů v baseballu i v dalších sportech.

Rozloha,významná místa Velká británie má km² Hodně významné místo je Stonehenge o průměru 110 m z vnější strany tvořený příkopem a z vnitřní strany valem, vybudovaný okolo roku 3100 př. n. l. Tower Bridge je zvedací most v Londýně nad řekou Temží. Který se postavil v 19.století ve východní části Londýna.

Bláznivé britské tradice Bláznivé britské tradice jsou např. o největší tvář roku,kutálení sýra,noc v ohně, a spoustu dalších.

Konec Vypracoval : Stanislav Ivan. Informace čerpány z Wikipedie. Nějaké dotazy?