Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a 19.1.2011 Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2d Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Advertisements

Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
Scope2 Centre d´Aide par le Travail (Centrum pomoci prací) C.A.T. Podnik profesního a sociálního doprovodu pro postižené lidi.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/X Petra Kuncová OTEVŘENÁ STATISTICKÁ DATA.
Nezaměstnanost.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
HR MANAGEMENT VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ NA MU
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
ČLENĚNÍ ZAMĚSTNANCŮ.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Personální plán pro podnikatelský plán
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
Rovné šance žen a mužů Bc. Milan Žák, DiS. sociální pracovník organizace.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Jak se vyvíjely kraje v minulých letech ? Základní tendence demografického, sociálního.
BOZP při práci ve výškách
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru Ekonomika podnikání.
SEMINÁŘ K PRACOVNĚPRÁVNÍ PROBLEMATICE
Studijní obor: Sociální činnost
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání
Informační zdroje české veřejné správy
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Nezaměstnanost.
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Situace na trhu práce na Šternbersku
Změny na trhu práce?.
Komunitární program PROGRESS
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Transkript prezentace:

Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou názory autorů a v žádném případě nemohou být považovány za oficiální vyjádření Evropské komise.

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Co je ISCO?  ISCO – International structure classification of occupations  V České republice se již od 90.let vychází ze standardu OSN, který zaručuje mezinárodní srovnatelnost výsledků (ISCO-88). Od r.2011 je doporučené/povinné používání nové verze ISCO-08, resp. CZ-ISCO.  Konstrukce klasifikace: hlavní třída zaměstnání 2 třída zaměstnání 3 skupina zaměstnání 4 podskupina zaměstnání 5 kategorie zaměstnání

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 K čemu ISCO slouží?  Klasifikace se používá -ve statistických úlohách, např.:  Sčítání lidu, domů a bytů (odvozený číselník na 3- místné úrovni)  Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS) a další sociální šetření v domácnostech  Strukturální mzdová statistika (ISPV, ISP) -v administrativních zdrojích:  evidence úřadů práce  statistika uchazečů o zaměstnání (nezaměstnanosti) a volných pracovních míst Úřady práce používají klasifikaci zaměstnání pro párování uchazečů o zaměstnání s volnými místy.

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Hlavní třídy CZ-ISCO 1 Zákonodárci a řídící pracovníci 2 Vědečtí a odborní duševní pracovníci  Specialisté 3 Techničtí, zdravotničtí a pedagogičtí  Techničtí a odborní pracovníci 4 Nižší administrativní pracovníci  Úředníci 5 Provozní Pracovníci ve službách a obchodu prodeji 6 Dělníci Kvalifikovaní pracovníci v zemědělství, lesnictví a rybářství 7 Řemeslníci výrobci a zpracovatelé a opraváři 8 Obsluha strojů a zařízení, montéři 9 Pomocní a nekvalifikovaní pracovníci 0 Zaměstnanci v ozbrojených silách

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Jak se klasifikace změnila Hlavní třída zaměstnání Třída zaměstnání Skupina zaměstnání Podskupina zaměstnání Kategorie (jednotky) 10 (10)43 (28)130 (119)434 (469)1362 (3216)

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Implementace Od CZ-ISCO platná pro veškeré statistické i administrativní účely. Kódování v terénu je možné provádět dvěma způsoby: po „stromu“ nebo podle rejstříku: Pro tuto praxi doporučujeme kódovat na úrovni největšího detailu (5-místné kódy) a pak ořezávat na požadovanou úroveň, neboť názvy jednotek zaměstnání jsou nejvíce lidsky pochopitelné!

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Příklad zatřídění č.1 Číšník 5 Pracovníci ve službách a prodeji 51 Pracovníci v oblasti osobních služeb 513 Číšníci, servírky a barmani 5131 Číšníci a servírky Číšníci a servírky

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Příklad zatřídění č. 2 Kariérní poradce 3 Techničtí a odborní pracovníci 33 Odborní pracovníci v obchodní sféře a veřejné správě 333 Zprostředkovatelé služeb 3333 Odborní pracovníci úřadů práce a pracovních agentur Odborní profesní poradci služeb zaměstnanosti

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Všechny důležité informace o klasifikaci, metodické materiály a elektronické pomůcky jsou na adrese: v sekci: Metodické centrum CZ-ISCO

Děkuji za pozornost! Jitka Erhartová Český statistický úřad tel