Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Digitální učební materiál
SITUACE NA TRHU PRÁCE Ing. Denisa Klingerová, Lucie Persichová
Jak se uplatnit na trhu práce
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
jdu na … pohovor, ÚP, do zaměstnán
 eY4NT_GE Ing. Lucie Nováková Petrská 29, Praha 1 telefon xyz
Struktura personální směrnice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Přijímací pohovor nanečisto
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Přijímací pohovor Pokud jste pozváni na přijímací pohovor, znamená to, že máte pro danou práci - pozici předpoklady Pečlivě se připravte na přijímací pohovor.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Získávání a výběr zaměstnanců. Význam lidí ti, kteří vyrábějí ti, kteří rozhodují ti, kteří kradou.
Psychologie práce a organizace Matěj Stříteský
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
Zaměstnání členů rodiny
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
Praktické dovednosti absolventa
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Pavel Burda Roman Vaníček
NÁBOR NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ ČD
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
Prezentace obchodního plánu
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“

Jak správně sestavit CV CV není slohové cvičení – osobní údaje, pracovní zkušenosti, vzdělání, další schopnosti udělejte CV co nejpřehlednější CV musí zajmout na první pohled pozor na pravopisné chyby dejte své CV přečíst svým známým

Jak reagovat na inzerovanou pozici? pro každou pracovní nabídku, o kterou usilujete, napište originální CV, motivační dopis pracovní zkušenosti odpovídající požadavkům na inzerovanou pozici přehledné CV, které zaujme na první pohled neuvádějte osobní údaje

Jak se připravit na přijímací pohovor včasný příchod základní znalosti o firmě vhodné oblečení slušné vychování (vypnutý telefon, pevný stisk ruky…..) časté otázky u pohovoru na co se může zeptat uchazeč

Časté otázky u pohovoru Jakou práci hledáte? Proč se ucházíte o zaměstnání právě u nás? Co očekáváte od změny místa? Proč odcházíte z předchozího zaměstnání? Jaká byla vaše pracovní náplň a zodpovědnosti v posledním zaměstnání? Jak vypadal váš typický pracovní den? Co vidíte jako svůj největší přínos pro naši společnost? Proč bychom právě vás měli vybrat na tuto pozici? Jak vaše vzdělání koresponduje s požadavky na pozici? Uveďte tři své vlastnosti, které považujete za kladné a tři, které chcete změnit. Jaké máte profesní cíle pro příštích 5 nebo 10 let? Jaké máte zkušenosti s vedením lidí? Jak si představujete své finanční ohodnocení? Kdy byste případně mohl/a nastoupit?

Na co se může zeptat uchazeč Jedná se o nově vytvořenou pozici? Je-li pozice obsazována znovu, z jakého důvodu se uvolnila? Jaká jsou klíčová kritéria úspěšné práce na této pozici? Jaké se k této pozici vztahují pravomoce a zodpovědnosti? Jaké jsou možnosti kariérního postupu a vzdělávání? Jakým způsobem jsou zaměstnanci na této pozici hodnoceni? Kdy je předpokládaný nástup?

Děkujeme za pozornost.