„CENTRUM ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO STAVEBNICTVÍ“ SOUČASNÝ STAV PŘIPRAVENOSTI ZPRACOVAL : Ing. JOSEF HYPR ŘÍJEN 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Akční plán podpory odborného vzdělávání stav realizace k
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Informační a poradenské centrum ZČU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Propojení odborného vzdělávání s praxí ve firmách
Hlavní město praha a integrace cizinců
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Náměty pro činnost Národního fóra
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Příspěvek na konferenci
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Centralizované rozvojové projekty 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Model intenzivní podpory
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Model intenzivní podpory
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

„CENTRUM ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO STAVEBNICTVÍ“ SOUČASNÝ STAV PŘIPRAVENOSTI ZPRACOVAL : Ing. JOSEF HYPR ŘÍJEN 2014

„OBECNĚ“  IMPULZEM - PODNĚTEM - PRO VZNIK „COVPS“ JE PROJEDNANÁ A SCHVÁLENÁ ZMĚNA STRATEGICKÉHO DOKUMENTU „DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY JMK“. -PROJEDNÁNO A SCHVÁLENO „R JMK“ DNE PROJEDNÁNO A SCHVÁLENO „Z JMK“ DNE  JE TAKÉ V SOULADU S „RIS“ - REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE JMK 2014 –  KAP – KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN  VZNIK COVPS V SOULADU SE ZMÍNĚNÝMI STRATEGICKÝMI DOKUMENTY JE DŮLEŽITÝM PODKLADEM PRO PŘÍPRAVU „PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ“ A NÁSLEDNÉ ČERPÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ (OP Výzkum, Vývoj, Vzdělávání, OPZ, IROP, … ) IHNED OD VYHLÁŠENÍ VÝZEV V PRŮBĚHU ROKU (KARTY PŘÍPRAVENOSTI PROJEKTŮ NA PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020, NAPŘ. : OP VVV – PRIORITNÍ OSA 3 „ROVNÝ PŘÍSTUP KE KVALITNÍMU PŘEDŠKOLNÍMU,PRIMÁRNÍMU A SEKUNDÁRNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ“ – INVESTIČNÍ PRIORITA 2 – SPECIFICKÝ CÍL 5 „ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY VČETNĚ POSÍLENÍ JEJÍ RELEVANCE PRO TRH PRÁCE. - „REGIONÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM STAVEBNÍCH ŘEMESEL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE“

„VIZE PROJEKTU - COVPS“  VYTVOŘIT „COVPS“, KTERÉ BUDE PODPOROVAT NADSTANDARDNÍ VÝUKU ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ A NADSTADARDNĚ PŘIPRAVENÉ ABSOLVENTY PRO TRH PRÁCE V JMK.  STĚŽEJNÍ PRIORITA: ZVÝŠIT „KVALITU VÝSTUPU VŠECH STUPŇŮ VZDĚLÁVÁNÍ“ (ZEJMÉNA SEKUNDÁRNÍHO S OHLEDEM NA POŽADAVKY ZAMĚSTNAVATELŮ A VUT).  VYTVOŘIT KOMPLEXNÍ SYSTÉM VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ V POLYTECHNICKÝCH A TECHNICKÝCH PŘEDMĚTECH A OBORECH VZDĚLÁNÍ PRO VĚKOVOU SKUPINU 3 – 99 LET.  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (REALIZACE, VE SPOLUPRÁCI SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY, PROJEKTU„TECHNICKÉ MATEŘSKÉ ŠKOLY“).  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU PRIMÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ: 1.NA NIŽŠÍM STUPNI ZŠ (TEDY 1 – 5 ROČNÍK) REALIZOVAT PROJEKT „TECHNICKÝ NIŽŠÍ STUPEŇ ZŠ“ – PODOBA PROJEKTU „TECHNICKÉ MATEŘSKÉ ŠKOLY“ 2. POKRAČOVAT V PROJEKTU S TECHNICKÝM ZAMĚŘENÍM A SOUČASNĚ DOPORUČIT ZNOVUZAŘAZENÍ „DÍLEN“ (PRACOVNÍHO VYUČOVÁNÍ), „ZAHRÁDKY“ A POSÍLIT VÝUKU PŘEDMĚTŮ,JAKÝMI JSOU NAPŘ. „GEOMETRIE“.

KROVY A STŘECHY JAK NÁM P Ř ÍŠTÍ GENERACE USTELOU, TAK SI LEHNEME … TADY JE VÝSLEDEK. LÍBÍ SE NÁM TAK, ŽE JEJ UMÍSTÍME NA NAŠI VÝSTAVKU.

„VIZE PROJEKTU - COVPS“  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU SEKUNDÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (SPOLUPRÁCE VŠECH STŘEDNÍCH ODBORNÝCH A TECHNIKY ZAMĚŘENÝCH ŠKOL V JMK).UMOŽNIT NA SVÝCH SPECIALIZOVANÝCH PRACOVIŠTÍCH ODBORNOU VÝUKU DALŠÍM ŠKOLÁM, JEJICHŽ ŽÁCI SE PŘIPRAVUJÍ NA VÝKON POVOLÁNÍ V DANÉM OBORU.  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU TERCIÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (ZAPOJENÍ VOŠ A VUT).  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU „VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH“ V RÁMCI „CŽU“ (KVALIFIKAČNÍ A REKVALIFIKAČNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY).POSKYTOVAT KURZY DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH,NEBO VZDĚLÁVÁNÍ VEDOUCÍ KE ZMĚNĚ KVALIFIKACE.

„VIZE PROJEKTU – COVPS “  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU SPOLUPRÁCI „VZDĚLAVATELŮ“ (MŠ+ZŠ+SŠ+VOŠ+VUT).  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU SPOLUPRÁCI „ZAMĚSTNAVATELŮ“ (HK ČR, CECHY, SPOLEČENSTVA, JIHOMORAVSKÝ STAVEBNÍ KLASTR, FIRMY, STAVEBNÍ SPOLEČNOSTI, A POD.).  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU SYSTEMATICKÉ SPOLUPRÁCI „VZDĚLAVATELŮ A ZAMĚSTNAVATELŮ“.  PŘIPRAVIT KOMPLEXNÍ PODPORU PRO SPOLUPRÁCI ZE STRANY ZŘIZOVATELŮ A MINISTERSTEV, ŠIROKÉ ODBORNÉ I LAJCKÉ VEŘEJNOSTI, PŘEDSTAVITELÉ ZŘIZOVATELE, ZÁSTUPCI KONTROLNÍCH ORGÁNŮ.

„ROZŠÍŘENÝ PORADNÍ SBOR SŠSŘ B-B – COVPS“  JE ORGÁNEM,KTERÝ ZÁSADNÍM ZPŮSOBEM VSTUPUJE DO KTIVIT ŠKOLY, JEJÍHO CHOVÁNÍ A ROZVOJE. JDE O TO, ABY BYLA SOLIDNÍ SLUŽBOU VEŘEJNOSTI.  ÚČASTNÍ SE: - TOP MANAGEMENT VÝZNAMNÝCH PODNIKŮ, - PODNIKATELSKÁ SFÉRA, - CECHY, SPOLEČENSTVA, JMSK, KHK JM, …, -AKADEMIČTÍ FUNKCIONÁŘI VŠ, UČITELÉ VŠ, - Ř ZŠ A MŠ, - PŘEDSTAVITELÉ ZŘIZOVATELE, -ÚMČ, - RODIČOVSKÁ VEŘEJNOST, ZÁSTUPCI KONTROLNÍCH ORGÁNŮ, ….  MOŽNÁ TÉMATA JEDNÁNÍ – PROGRAM : ČINNOST ŠKOLY, HLUBŠÍ PROPOJENÍ S REÁLNÝM ŽIVOTEM, ODBORNÁ PRAXE U FIREM, VÝSTUPY ZE SPOLUPRÁCE S VŠ, PROJEKTY, A JINÉ.

„VIZE PROJEKTU – COVPS“  AKTIVNÍ ÚČAST „COVPS“ PŘI REALIZACI PROJEKTU „TMŠ“.  SPOLUPRÁCE „COVPS“ SE ZŠ : -UMOŽNĚNÍ VÝUKY „DÍLEN“ (PRACOVNÍHO VYUČOVÁNÍ) PRO ŽÁKY ZŠ VE VYBAVENÝCH DÍLNÁCH SŠ VČETNĚ POSKYTNUTÍ LEKTORA – UČITELE O.V., -MOŽNOST ZAPOJENÍ ŽÁKŮ ZŠ DO TECHNICKÝCH KROUŽKŮ, VEDENÝCH LEKTORY SŠ, -NABÍDKA PRO VYUŽITÍ PROSTOR (DÍLNY, UČEBNY, UBYTOVACÍ KAPACITY, … ) SŠ PRO REALIZACI TZV. „PŘÍMĚSTSKÝCH TÁBORŮ“ ORGANIZOVANÝCH V OBDOBÍ VELKÝCH PRÁZDNON A SE ZAMĚŘENÍM NA TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ VE STAVEBNICTVÍ.

„VIZE PROJEKTU – COVPS“  SPOLUPRÁCE SŠ JMK SE STAVEBNÍM ZAMĚŘENÍM V „COVPS“ I MIMO NĚJ:  ORGANIZOVAT „ADAPTAČNÍ KURZY“ PRO NOVĚ NASTUPUJÍCÍ ŽÁKY DO STŘEDNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ – DO SŠ: -ZJISTIT ÚROVAŇ TECHNICKÉHO MYŠLENÍ ŽÁKŮ ZE ZŠ, -ZMAPOVAT JEJICH MANUÁLNÍ ZRUČNOST, -SEZNÁMENÍ ŽÁKŮ NAVZÁJEM A S PEDAGOGY SŠ.  ZAJISTIT SPOLUPRÁCI MEZI KONKRÉTNÍ SŠ A KONKRÉTNÍ FIRMOU: - KOORDINOVAT SOULAD POŽADAVKŮ VÝZNAMNÝCH ZAMĚSTNAVATELŮ VE STAVEBNICTVÍ S OBSAHEM ŠVP PŘÍSLUŠNÝCH OBORŮ SŠ, -VÝUKA O.V. NA PRACOVIŠTÍCH FIRMY, (INDIVIDUÁLNÍ NEBO SKUPINOVÁ), -ORGANIZOVAT EXKURZE, STÁŽE, ŠKOLENÍ, SEMINÁŘE, PŘEDNÁŠKY, DO FIREM, ZEJMÉNA „VÝROBCŮ“NOVÝCH MATERIÁLŮ, TECHNOLOGIÍ A TECHNICKÉHO VYBAVENÍ, - DÁLE: ŠVP, ZZ, VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ FIREM, MTZ, NÁBOR, -NASTAVIT SPOLEČNĚ PARAMETRY VÝUKY: „STANDARD A NADSTANDARD“.

„VIZE PROJEKTU – COVPS“  VYTVOŘIT PRO VŠECHNY SŠ VE STRUKTURÁCH „COVPS“ ŠPIČKOVÉ MATERIÁLOVÉ A PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ A PODMÍNKY PRO GARANCI KVALITY VÝUKY ŽÁKŮ KONKRÉTNÍHO OBORU VZDĚLÁNÍ, Z TOHO VYPLÝVÁ NUTNOST ČI PRAVDĚPODOBNOST REALIZOVAT „OBOROVOU OPTIMALIZACI“  ZAPOJENÍ ODBORNÍKŮ Z PRAXE DO VZDĚLÁVACÍHO PROCESU,  PRAVIDELNÉ SETKÁVÁNÍ PEDAGOGŮ KONKRÉTNÍCH OBORŮ VZDĚLÁNÍ A PRACOVNÍKŮ V JINÝCH POZICÍCH – VÝMĚNA ZKUĚENOSTÍ,  PRAVIDELNÉ PRACOVNÍ SCHŮZKY Ř VŠECH SŠ, ZAPOJENÝCH DO ČINNOSTI „COVPS“ – STRATEGIE VDĚLÁVÁNÍ V NÁSLEDUJÍCÍM OBDOBÍ,  UDRŽET A ROZVÍJET DOSAVADNÍ SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČNÍMI PARTNERY, ZEJMÉNA RAKOUSKO.  LETNÍ AKADEMIE V RÁMCI EVROPSKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V RAKOUSKU.

„VIZE PROJEKTU – COVPS“  SPOLUPRÁCE „COVPS“ S VŠ:  NAPŘ. ÚPRAVA ŠVP PRO NENÁSILNÝ PŘECHOD ABSOLVENTŮ SŠ KE STUDIU NA VŠ.  AKTIVNÍ SPOLUPRÁCE S „CVV JMK“: -V OBLASTI ZPROSTŘEDKOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VYUŽÍVÁNÍ DATABÁZE VZDĚLAVATELŮ A DATABÁZE VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ, ZEJMÉNA PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V RÁMCI CŽU, -ZABEZPEČIOVAT INFORMACE O PŘÍSLUŠNÉM ODVĚTVÍ PRO KARIÉROVÉ PORADCE ŠKOL.  KOORDINACE TVORBY A REALIZACE PROJEKTŮ Z „ESF“ (MĚKKÉ – NEINVESTIČNÍ, TVRDÉ – INVESTIČNÍ,).  KOORDINOVAT A EFEKTIVNĚ VYUŽÍVAT „INVESTIČNÍ ZDROJE“ JMK A ZAMĚSTNAVATELŮ.  V RÁMCI ČINNOSTI „COVPS“ BUDE ZPRACOVÁN DOKUMENT O ZAČLENĚNÍ „NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN“ DO VÝCHOVNĚ-VZDĚLÁVACÍHO PROCESU.

„CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU – PARTNEŘI“  17 SŠ, V SOUČASNOSTI V SÍTI SŠ V JMK, ( 12, 7-8 ).  ŽÁKŮ SŠ OBORŮ VZDĚLÁNÍ SKUPINY „36“ (VÝUČNÍ LIST, MATURITNÍ ZKOUŠKA),  20 RVP,  PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI ZAPOJENÝCH ŠKOL,  MŠMT ČR, MPSV, MPO, …,  JMK,  VUT,  HK ČR,  ZÁSTUPCI STAVEBNÍCH FIREM A SPOLEČNOSTÍ,  JCMM, JIHOMORAVSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM, …  ŽÁCI ZŠ V RÁMCI PROPAGACE ŘEMESLNÝCH PROFESÍ. CELKEM 17 SŠ, Z TOHO 1 SOUKROMÁ.

„SŠ V JMK VZDĚLÁVAJÍCÍ OBORY SKUPINY „36“  ;MASARYKOVA STŘEDNÍ ŠKOLA LETOVICE, TYRŠOVA 500  SŠ PRO SLUCHOVĚ POSTIŽENÉ A ODBORNÉ UČILIŠTĚ BRNO, GELLNEROVA 1  SŠ POLYTECHNICKÁ BRNO, JÍLOVÁ 36g  STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ BRNO, KUDELOVA 8  ODBORNÉ UČILIŠTĚ A PRAKTICKÁ ŠKOLA BRNO, LOMENÁ 44  SOU TRADIČNÍCH ŘEMESEL A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA BRNO, STŘEDNÍ 59  SŠSŘ BRNO-BOSONOHY, PRAŽSKÁ 38b  SOŠ PR.E.BENEŠE A SOU BŘECLAV, NAM.KOMENSKÉHO 1  SOŠ A SOU HUSTOPEČE, MASARYKOVO NÁM. 1  GYMNÁZIUM, SOŠ A SOU MIKULOV, KOMENSKÉHO 7  STŘEDNÍ ŠKOLA PRŮMYSLOVÁ A UMĚLECKÁ A VOŠ,HODONÍN, BRANDLOVA 32  ISŠ HODONÍN, LIPOVÁ ALEJ 21  SOU KYJOV, HAVLÍČKOVA 1223/17  ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ODBORNÉ UČILIŠTĚ A DŮM DĚTÍ RAČICE, ZÁMEK 1  SOŠ A SOU VYŠKOV, SOCHOROVA 15  SOŠ PODYJÍ s.r.o. ZNOJMO, JAROŠOVA 14  SŠ TECHNICKÁ ZNOJMO, UHELNÁ 6

„PŘEHLED OBORŮ SKUPINY 36 V LETECH 2009 – 2013 OBORY VZDĚLÁNÍ KATEGORIE M A NÁSTAVBOVÉ STUDIUM“

„PŘEHLED OBORŮ SKUPINY 36 V LETECH 2009 – 2013 OBORY VZDĚLÁNÍ KATEGORIE H“

„PŘEHLED OBORŮ SKUPINY 36 V LETECH 2009 – 2013 OBORY VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E“

„PŘEHLED OBORŮ SKUPINY 36 PODLE ZPŮSOBU UKONČENÍ STUDIA“

„NAPLNĚNOST ŠKOL V LETECH 2009 – VŠECHNY OBORY VZDĚLÁNÍ A FORMY STUDIA“

„NAPLNĚNOST ŠKOL V LETECH OBORY VZDĚLÁNÍ SKUPINY 36 KATEGORIE M A NÁSTAVBOVÉ STUDIUM, DENNÍ STUDIUM“

„NAPLNĚNOST ŠKOL V LETECH OBORY VZDĚLÁNÍ SKUPINY 36 KATEGORIE H, DENNÍ STUDIUM“

„NAPLNĚNOST ŠKOL V LETECH OBORY VZDĚLÁNÍ SKUPINY 36 KATEGORIE E, DENNÍ STUDIUM“

„ROZLOŽENÍ VZDĚLÁVÁNÍ V OBORECH SKUPINY 36 PODLE OKRESŮ“

„SCHÉMA VZDĚLÁVÁNÍ,STÁVAJÍCÍ A PŘI REALIZACI PROJEKTU“

„ZAŘAZENÍ PROJEKTU DO ŠIRŠÍHO KONTEXTU“

„POZITIVA A RIZIKA“ SILNÉ STRÁNKY: -VZNIK MODERNÍHO ŠPIČKOVÉHO CENTRA S POTENCIÁLEM PŘESVĚDČENÍ ZÁJEMCŮ O STUDIUM TECHNICKÝCH OBORŮ. - EFEKTIVNĚJŠÍ VYBAVOVÁNÍ MODERNÍ NÁKLADNOU DIDAKTICKOU TECHNIKOU A TECHNOLOGICKÝM STROJNÍM PŘÍSTROJOVÝM A MATERIÁLOVÝM VYBAVENÍM. -VYŠŠÍ ODBORNÁ ZDATNOST ABSOLVENTŮ. -PŘÍMÁ VAZBA NA KONKRÉTNÍ FIRMY. -OBOROVĚ OPTIMALIZAČNÍ POTENCIÁL CENTRA. -SNAŽŠÍ ZAPOJENÍ PRACOVNÍKŮ FIREM DO PEDAGOGICKÉHO PROCESU. -MOŽNOST VYUŽITÍ CENTRA PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH.

„POZITIVA A RIZIKA“ SLABÉ STRÁNKY:  VYSOKÁ PRVOTNÍ INVESTICE (MŮŽE BÝT I SILNOU STRÁNKOU Z POHLEDU ZAMĚSTNANOSTI A ROZVOJE REGIONU).  DOSTUPNOST (DOPRAVNÍ).  OČEKÁVÁNÍ (NEVSADÍM – NEVYHRÁM).  INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ. NENÍ MNOHO TĚCH,KTEŘÍ INVESTUJÍ DO VZDĚLÁNÍ.

„PŘÍLEŽITOSTI“  MOŽNOST VYUŽITÍ „COVPS“ ZÁKLADNÍMI ŠKOLAMI V BLÍZKÉM OKOLÍ PRO PODPORU POLYTECHNICKÉ A PŘÍRODOVĚDNÉ VÝUKY.  MOŽNOST DALŠÍHO ROZVOJE CENTRA O MEZIOBOROVÁ ZAMĚŘENÍ.  VYUŽITÍ MODERNÍHO COVPS SE ŠPIČKOVÝM TECHNICKÝM A PERSONÁLNÍM ZAJIŠTĚNÍM PRO POSTUPNOU ZMĚNU MEDIÁLNÍHO OBRAZU A PRESENTACI A MEDIALIZACI MODERNÍ VÝUKY TECHNICKÝCH OBORŮ VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLNÝCH PROFESÍ V ODVĚTVÍ STAVEBNICTVÍ A SOUČASNĚ TÍM ZVÝŠIT ZÁJEM JE STUDOVAT.  PLNÉ VYUŽITÍ „COVPS“ VŠEMI PARTNERY A NOSITELI PROJEKTU.

„HROZBY“  NEPLNĚNÍ SMLUVNÍCH PODMÍNEK ZE STRANY VŠECH ZÚČASTNĚNÝCH SUBJEKTŮ.  VŠECHNY PROBLÉMY A HROZBY JSOU VŠAK ŘEŠITELNÉ.  KAŽDÝ PROJEKT, KDE PŘEVAŽUJÍ POZITIVA NAD NEGETIVY JE NUTNÉ POKUSITI SE REALIZOVAT. KDYŽ SE CHCE – VŠEHNO JDE !!!

„POSTUP ŘEŠENÍ“  NUTNÉ VYUŽITÍ STRATEGICKÝCH DOKUMENTŮ,POTŘEBNÝCH PRO REALIZACI.(REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ STRATEGIE, DZ, KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN,). POSTUPOVAT V SOULADU SE STRATEGICKÝMI DOKUMENTY.  PŘIPRAVIT ZÁKLADNÍ KOSTRU A HARMONOGRAM REALIZACE PROJEKTU.  PŘIPRAVIT PROJEKTOVÉ ZÁMĚRY (JEDNOTLIVÉ PROJEKTY – PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ,MATERIÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ, STUDIJNÍ PROGRAMY, ZAPOJENÍ PARTNERŮ, … ).  SCHVÁLENÍ PROJEKTU A DÍLČÍCH SUBPROJEKTŮ.  VLASTNÍ REALIZACE PROJEKTU – PRVNÍ FÁZE (ČÁST PRO PRAKTICKOU VÝUKU,PRO PODPORU ZŠ, SŠ,).  EVALUACE PRVNÍ FÁZE.  REALIZACE DRUHÉ FÁZE – FINALIZAČNÍ S NÁSLEDNOU PLNOU REALIZACÍ VČETNĚ AKCEPTOVÁNÍ PŘIPOMÍNEK Z EVALUACE PRVNÍ FÁZE.  SPOLUPRÁCE COV P STAVEBNICTVÍ A COV P STROJÍRENSTVÍ, SPOLUPRACOVAT SE VŠEMI ZŘÍZENÝMI „COV“.

„STRATEGICKÉ DOKUMENTY“  DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY JMK.  RIS = REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE JMK 2014 –  KAP = KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN.

„KONEC PRESENTACE“ DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. JOSEF HYPR ŘEDITEL STŘEDNÍ ŠKOLY STAVEBNÍCH ŘEMESEL BRNO-BOSONOHY MOBIL: WEB: