Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

DOMY Otázky a odpovědi.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Folie 1. Folie 2 SOLPOOL Dotační možnosti pro venkovní plavecké bazény Milena Můčková Výhradní zodpovědnost za obsah.
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Zelená úsporám Aktuální stav programu. 2 Aktuální čísla programu Zelená úsporám (k ) Denně registrováno v průměru 200 nových žádostí. Evidujeme.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Tepelné čerpadlo 3.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Zelená úsporám Zelená úsporám (program, poradna MAS Královská stezka)
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Zpracujeme Vám analýzu objektu Spočítáme Vám výši dotace
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
20. února 2013vláda ČR usnesením 116/2013 schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám 6. listopadu 2013 vláda ČR usnesením 848/2013 schválila dokumentaci.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
12. února 2010, XXI. Seminář energetiků, Jelenovská Politika MŽP v oblasti energetiky Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministersto životního prostředí.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Současný stav ve využívání biomasy v Jihočeském kraji a v České republice Ing. Aleš B u f k a III. Krajské fórum na podporu Akčního plánu EU Biomasa ECČB.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Úspory energie a regenerace
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
Tisková konference Zelené aliance For Arch,
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
Využití energie Slunce
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Pravidla získání podpory z OPŽP.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
Informační seminář „Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji“ Krajský úřad Pardubického kraje
Kotlíkové dotace. Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní.
OLOMOUCKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji v rámci OPŽP Hranice Ing. Martin Černocký Oddělení grantových schémat Odbor strategického rozvoje.
Dotační program na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva KOTLÍKOVÁ DOTACE Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje.
V ÝMĚNA ZASTARALÝCH ZDROJŮ VYTÁPĚNÍ dotace z OP Životní prostředí 2014 – 2020 prostřednictvím Královéhradeckého kraje („Kotlíkové dotace“)
Realizace „kotlíkových dotací“ z OPŽP Praha, 25. května 2015.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
STŘEDOČESKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Energetický audit a Průkaz energetické náročnosti budovy – Opava – Bruntál – Karviná Frýdek-Místek
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
Regierung von Oberfranken Bayreuth, 8. června 2011 Workshop „Obnovitelné zdroje energie – větrná energie“ Workshop „Obnovitelné zdroje energie – Větrná.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Nový OPŽP 2014 – 2020 ve vztahu k možnostem financování výměny domovních zdrojů vytápění: „kotlíkové dotace“
Seminář pro starosty obcí Libereckého kraje
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
Operační program životní prostředí
Operační program Životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Program Nová zelená úsporám
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
TEPELNÁ ČERPADLA V ROCE 2016
Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje
Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha,

Přehled oblastí podpory AÚspory energie na vytápění BVýstavba v pasivním energetickém standardu CVyužití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a přípravu teplé vody DDotační bonus na vybrané kombinace opatření 2

Výše podpory z programu pro RD Jednotka dotaceVýše podpory Směrnice č. 9/2009 A.1 - Celkové zateplení (snížení potřeby tepla pro vytápění alespoň o 40%) Celkové zateplení RD na 40kWh/m 2 /rokKč/m Celkové zateplení RD na 70kWh/m 2 /rokKč/m A.2 - Dílčí zateplení Dílčí zateplení RD – snížení potřeby tepla min. o 30 %Kč/m Dílčí zateplení RD - snížení potřeby tepla min. o 20 %Kč/m B – Výstavba v pasivním energetickém standardu RD v pasivním energetickém standarduKč C – Obnovitelné zdroje energie Zdroj na biomasu s ruční dodávkou paliva bez akumulační nádržeMax. Kč Zdroj na biomasu s ruční dodávkou paliva a akumulační nádrží nad 50l/kWMax. Kč Zdroj na biomasu se samočinnou dodávkou palivaMax. Kč Tepelné čerpadlo země – voda, voda - vodaMax. Kč Tepelné čerpadlo vzduch - vodaMax. Kč Solární kolektory pro přípravu teplé vodyMax. Kč Solární kolektory pro přípravu teplé vody a přitápěníMax. Kč D - Dotační bonusKč20 000

Výše podpory z programu pro BD Jednotka dotaceVýše dotace Směrnice č. 9/2009 A.1 Celkové zateplení (snížení potřeby tepla pro vytápění alespoň o 40%) Celkové zateplení na 30 kWh/m2/rokKč/m Celkové zateplení na 55 kWh/m2/rokKč/m A.2 Dílčí zateplení Dílčí zateplení BD – snížení potřeby tepla pro vytápění min. o 30 %Kč/m Dílčí zateplení BD - snížení potřeby tepla pro vytápění min. o 20 %Kč/m B Výstavba v pasivním energetickém standardu BD v pasivním energetickém standarduKč / b. j C Obnovitelné zdroje energie (OZE) Zdroje na biomasuMax. Kč / b. j Tepelné čerpadlo země – voda, voda - vodaMax. Kč / b. j Tepelné čerpadlo vzduch - vodaMax. Kč / b. j Solárně-termické kolektory pro přípravu teplé vodyMax. Kč / b. j Solárně-termické kolektory pro přípravu teplé vody a přitápěníMax. Kč / b. j Dotační bonusKč / BD50 000

Souhrnný přehled žádostí k 23. září 2010 žádosti prověřené a zaregistrované v informačním systému: 5

Vývoj Programu po měsících – žádosti administrované od začátku programu do od začátku programu jsme zaregistrovali celkem žádostí o celkové podpoře 9,025 mld. Kč (žádosti prověřené a zaregistrované v informačním systému) 6

7 Počty zaregistrovaných žádostí dle kraje nemovitosti ( k )

Přehled počtu žádostí a výše investiční podpory za jednotlivé Rady Fondu 82. RF – počet žádostí 107, investiční podpora Kč 83. RF – počet žádostí 529, investiční podpora Kč 84. RF – počet žádostí 642, investiční podpora Kč 85. RF – počet žádostí 662, investiční podpora Kč 86. RF per rolam – počet žádostí 1 960, investiční podpora Kč 86. RF řádné zasedání – počet žádostí 905, investiční podpora Kč 87. RF – počet žádostí 1 904, investiční podpora Kč 88. RF – počet žádostí 4 402, investiční podpora Kč 89. RF – počet žádostí 3 175, investiční podpora Kč 90. RF – počet žádostí 4 063, investiční podpora Kč 91. RF – počet žádostí 9 212, investiční podpora Kč 91. RF doplněk – počet žádostí 7 871, investiční podpora Kč

Základní informace k souboru žádostí předkládaných ke schválení* f (*jedná se o žádosti zadministrované mezi 25. květnem a 20. zářím 2010) Celkem předkládáno žádostí 91. RF: Rodinné domy žádostí Bytové domy 868 žádostí 91. RF doplněk: Rodinné domy7 405 žádostí Bytové domy 466 žádostí Všechny předkládané žádosti jsou posuzovány dle podmínek Směrnice MŽP č. 9/

Statistika: finanční ukazatele (celkový přehled) 10 Typ objektuPočet žádostí Investiční podpora bez bonusu (Kč) Bonus (Kč) BD-N BD-P RD Celkový součet

11 Statistika – RD: počty žádostí dle oblasti podpory a opatření; kombinace žádostí Oblast Počet žádostí ks% A ,46% A ,63% A ,83% B350,42% B1320,38% B230,04% C ,12% C ,48% C23213,85% C ,80% Celkem RD ,00%

Statistika – RD: počty žádostí 12 Počty žádostí dle podání žádosti Oblast Podání žádostiPočet A Po1828 Před3 133 Celkem z A B Po13 Před22 Celkem z B 35 C Po1750 Před1 598 Celkem z C Celkem RD 8 344

13 Statistika – RD: finanční ukazatele Celková výše podpory (bez dotačního bonusu) a investiční náklady Oblast Počet žádostí Investiční podpora (Kč)Investiční náklady (Kč) Podpora na projekt (Kč) A A A B B B C C C C Celkem

14 Statistika – RD: finanční ukazatele Průměrná výše podpory (bez dotačního bonusu) a investiční náklady OblastPočet žádostí Průměrná investiční podpora Průměrné investiční náklady A A A B B B C C C C Celkem

Statistika – RD: finanční ukazatele % podpory (tj. podíl podpory na celkových investičních nákladech): průměry, maxima, minima (pouze žádosti po realizaci, bez dotačního bonusu) 15 OblastPočet žádostí % podpory ØMAXMIN A A %100%13% A %100%12% Celkem z A %100%12% B B1 1114%41%7% B2 235%52%18% Celkem z B 1318%52%7% C C %100%10% C %100%12% C %100%14% Celkem z C %100%10% Celkově %100%7%

Statistika – BD: počty žádostí dle oblasti podpory a opatření 16 Pozn. Počet dotačních bonusů: 24 Oblast Počet žádostí ks% A82494,93% A156565,09% A225929,84% C445,07% C170,81% C210,12% C3364,15% Celkem RD868100,00%

Statistika – BD: počty žádostí podání žádosti 17 Oblast Podání žádosti Počet A celkem 254 A po23 před231 C celkem 13 C po5 před8 Celkový součet 267

Statistika BD – finanční ukazatele Celková výše podpory (bez dotačního bonusu) a investiční náklady 18 Oblast Počet žádostí Investiční podpora (Kč) Investiční náklady (Kč) Podpora na projekt (Kč) A A A C C C C Celkem

Statistika – BD: finanční ukazatele % podpory (tj. podíl podpory na celkových investičních nákladech) : průměry, maxima, minima (pouze žádosti po realizaci; bez dotačního bonusu) 19 Oblast Počet žádostí % podpory ØMAXMIN A A12170%100%22% A23866%100%35% Celkem z A5967%100%22% C C2141% C3176% Celkem z C 259%76%41% Celkově 6167%100%22%

91. RF – doplněk – typy objektů

91. RF – doplněk – oblasti podpory

Konec prezentace Děkuji za pozornost Úsek implementace GIS SFŽP ČR – Praha