Aktivity pro seniory v Brně - Líšni PROJEKT RÉVA ZPRÁVA O ČINNOSTI 1. pololetí 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Z APOJOVÁNÍ SENIORŮ DO KOMUNITNÍHO ŽIVOTA V PRACHATICÍCH.
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
SENSEN – Senzační senioři
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
SmoČR a senioři v obcích
Statutární město Ostrava
Mabistrát hlavního města Prahy
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
SONS: sdružuje osoby s různém stupněm zrakového postižení od 15 let věku, jejich rodinné příslušníky nebo osoby bez zrakového postižení, které spolku.
Transkript prezentace:

Aktivity pro seniory v Brně - Líšni PROJEKT RÉVA ZPRÁVA O ČINNOSTI 1. pololetí 2016

AKTIVITY ZAKLADATELŮ RÉVY

PARTNEŘI VE VEŘEJNÉM SEKTORU MMB – Kancelář Brno – Zdravé město Brněnské dny pro seniory (září – říjen 2015 a 2016) Brněnské dny pro zdraví ( – ) Brněnské dny bez úrazů ( – ) – přednášky Městské policie Brno, lektora Klubu informatiky a Fakultní nemocnice Brno Brněnské dny pro zdraví (říjen 2016) – přednáška Masarykovy univerzity MMB – Odbor zdraví Pracovní skupina Aktivizace seniorů ve městě Brně Ústavní lékárna IKEM Léková poradna Technické muzeum v Brně Návštěva depozitáře MHD v Líšni

PARTNEŘI V NEZISKOVÉM SEKTORU Senior Point 20. otevřený Senior point v ČR je na Kotlance – slavnostní otevření Senior pointu a Klubovny pro seniory na Kotlance SeniorPas Kotlanka je kontaktním a registračním místem Asociace center pro rodinu Projekt Dialogem k aktivnímu občanství seniorů Kurz Koordinátor aktivního stárnutí Kulaté stoly Závěrečná konference Brožura + DVD Příklady dobré praxe Právní občanská poradna Dialog, o. s. Přednášky

Nadace Charty 77 – Konto Bariery SenSen – Senzační Senior Cena Senior roku Národní kronika – Velký archiv malých dějin – Beseda studentů a seniorů, jejím výstupem bude brožura vydaná městskou částí – návštěva zástupců Konta Bariéry, projektu SenSen a Národní kronika v Líšni Líšeňská Národní kronika Ženy 50+ Soutěž Úhel pohledu Ekologický institut Veronica Ekologická poradna PARTNEŘI V NEZISKOVÉM SEKTORU

OSTATNÍ PARTNEŘI DPMB – Senior bus Informování seniorů o této službě Vzdělávací institut Integra, gymnázium, základní škola a mateřská škola, s. r. o. Partner mezigenerační besedy v rámci projektu Národní kronika Klub seniorů Zetoru Spolupráce a vzájemná podpora

DOBROVOLNÍCI RÉVY Jana Šperlinková cvičení jogy Karel Pelikán Šachový klub Pavel Killar a Šárka Killarová bezplatné propůjčení prostor Kotlanky k realizaci výstavy maleb, intarzií a fotografií líšeňským seniorům

PARTNEŘI V MEDIÁLNÍM PROSTORU Virtuální prostor : Senior Tip Mladí duchem Třetí věk i-Senior Portál vlisni.cz Portál Městské části Líšeň Senior Point Prostor městské části : reklamní plochy zakladatelů Révy a radnice Základní škola Masarova Základní škola Horníkova Základní škola Novolíšeňská Mateřská škola Poláčkova Mateřská škola Horníkova Mateřská škola Synkova Mateřská škola Neklež Knihovna Jiřího Mahena Poliklinika Horníkova Fara Líšeň Farmářské trhy

Nadační fond Siemens -žadatel Rodinné centrum Pastelka -cvičební pomůcky, lektorné a propagace -požadovaná částka Kč -žádost nebyla podpořena Nadace ČEZ - žadatel Kulturní centrum Líšeň - vybavení Klubovny, propagace, lektorné - požadovaná částka Kč - žádost nebyla podpořena Nadace české architektury - žadatel Kulturní centrum Líšeň - lektorné a propagace aktivity Moravská architektura a její Brno - požadovaná částka Kč - žádost nebyla podpořena ŽÁDOSTI O DOTACE

Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci -žadatel Klub seniorů Brno – Líšeň -pronájem bazénu pro kondiční plavání -požadovaná částka Kč -zatím nerozhodnuto Magistrát města Brna Odbor zdraví -žadatel Rodinné centrum Pastelka -lektorné, cestovné, propagace -požadovaná částka 100 tis. Kč -udělena podpora ve výši 80 tis. Kč

AKTIVITY RÉVY Průměrná návštěvnost jednotlivých aktivit: Návštěvnost je vyhodnocena a uvedena jen za 1. čtvrtletí Pohybové aktivity pro seniory25 návštěvníků (cvičení pro seniory, joga) Přednáškové cykly 30 návštěvníků (Moravská architektura a její Brno, Krok do přírody, Občanská poradna Dialog) Klubové aktivity 15 návštěvníků (Tarokový a šachový klub, Klub informatiky, Výroba šperků metodou Tiffany)

AKTIVITY RÉVY Moravská architektura a její Brno Klub informatiky

Moravská architektura a její Brno – pokračování přednáškového cyklu a jeho rozšíření o architektonické procházky. Lidová kultura jako inspirace – nový přednáškový cyklus věnovaný historii lidového umění. Pokračování a rozšíření projektu Národní kronika. Cvičení pro ženy, rehabilitační cvičení. Prohlídka Depozitáře MHD v Líšni. Dobrovolnictví seniorů. Využití klubovny pro volné seniorské aktivity – kluby, výstavy apod.. Pravidelná společná odpolední setkávání seniorů na Kotlance. PLÁNOVANÉ AKTIVITY RÉVY

AKTIVITY ZAKLADATELŮ RÉVY

KLAS (Klub aktivních seniorů), setkání 1x za 14 dní – realizace Babičkohrátky – program pro seniory a jejich vnoučata, setkání 1x za 14 dní – realizace Dotazníkové šetření o životě seniorů v Líšni v rámci přípravy koncepce rodinné politiky Brno-Líšeň – realizace Prázdniny s babičkou a dědou – letní program pro seniory s vnoučaty - příprava Rodinné centrum Pastelka

AKTIVITY ZAKLADATELŮ RÉVY KLUB SENIORŮ BRNO LÍŠEŇ, z. s.

Klub seniorů Brno – Líšeň Zdravotní cvičení pro seniory. Kondiční plavání pro členy. Klubové setkávání pro členy s taneční a volnou zábavou nebo přednáškami. Organizované procházky do přírody pro seniory. Divadelní představení, koncerty a výstavy. Zájezdy po krásách naší země i do zahraniční. Vedení kroniky Klubu seniorů.

DĚKUJI ZA POZORNOST! Zpracovala: Silvie Dražanová koordinátorka projektu Réva Brno, dne