Jednotlivé polykultury  Základní skupiny ryb  Polykultury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení produkční účinnosti krmiv
Advertisements

Moderní metody intenzivní produkce ryb
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství na podniku Pstruhařství Mlýny Josef Bláhovec EVROPSKÝ RYBÁŘSKÝ FOND INVESTOVÁNÍ DO UDRŽITELNÉHO.
Výživa a krmení ryb v různých produkčních systémech
Obsádky rybníků.
Chov ryb -rybníky.
BioFish s.r.o. Horní Paseka
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Technologie produkce ryb
Intenzivní odchov plůdku ryb
Jednoduché funkce Zadání: Vytvořte přehlednou tabulku peněžních vkladů za každý měsíc v roce 2000, 2001 a Vy- počtěte průměrný vklad v jednot- livých.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Statistika Časové řady - úvod 1.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
ROK 2011 HOSPODÁ Ř SKÉ VÝSLEDKY MO Č RS JIND Ř ICH Ů V HRADEC.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Hrátky s abecedou Á, bé, cé, čé, voda teče,
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
8 Případové logistické studie Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc. Ing. Martin Stávek Katedra jakosti a spolehlivosti strojů Technická fakulta.
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
ROK 2010 NASAZENÍ REVÍR Ů MO Č RS JIND Ř ICH Ů V HRADEC Zpráva komise pro kontrolu zarybn ě ní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_401_PODZIM Téma: PODZIMNÍ MĚSÍCE, ZAČÁTEK.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Daňový systém Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
ROK 2010 HOSPODÁ Ř SKÉ VÝSLEDKY MO Č RS JIND Ř ICH Ů V HRADEC.
Základní škola Kladruby
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Testování životního prostředí podle tabulek pro zvěř spárkatou © 2014 Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
Sladkovodní rybářství a akvakultura  Sladkovodní rybářství  Situace a produkce  Spotřeba a prodej.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
Rybníkářství věkové kategorie plánování obsádek výpočet obsádky
Chov kapra  Způsoby, metody. Kapr – základní znalosti biologie kapra –t – eurytermní, O 2 – 6-7 mg.l -1 –pohl. dospělost 3 – 4 rokem, ♂ o rok dříve než.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Dobré životní podmínky zvířat
Vyváženost rybích společenstev
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Fiskální dopady zavedení KH - předběžné
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Změny v soutěži Vesnice roku
Krajské ředitelství policie hl. m
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Krajské ředitelství policie hl. m
Rybářský klub České republiky, z.s.
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Transkript prezentace:

Jednotlivé polykultury  Základní skupiny ryb  Polykultury

Hodnocení výnosu – 4 případy: 1.produkce K beze změny a produkce vedl. ryb  (Tp, Tb –samotná kapří obsádka nevyužívá dostatečně přirozené zdroje 2.  produkce K je vyrovnána nebo navýšena produkcí doplň. ryb –o ekonom. výsledku rozhodne cena doplň. druhů ryb 3.výnos z chovu K není vyrovnán absolutně –(tedy vyšší produkcí), ale je vyrovnám relativně, tj. cenou) 4.výnos chovu K je nehospodárný (prodělečný) –přisazované doplň. ryby se nevyrovnají cenou ani produkcí úbytku na produkci K

3 skupiny přisazovaných ryb 1.Nedravé: L, Ma, Pe, Tb, Tp, Ab 2.Dravé: Š, Su, Ca a Pd 3.Doplňkové: Ú do vedlejších druhů řadíme i tzv. „plevelné ryby“ – dnes ztrácí význam: Pl, Oř, Cv, Cm, Ka, Ks, (slunka, střevlička, piskoř, sekavec)

Chov K s L váčkový plůdek K do plůdkových výtažníků – ks/ha násada lína L 2 s K 2 plán 5 – 30 % plán. přírůstku K poměr lze  1:1 L 2 : K 2 pro intenzifikační rybníky polykultura 60 % K a 40 % L (mezní hranice)

Chov K s Pd rybníky vyšších poloh (500 m n.m. a výše, tvrdší dno, hlubší, čistější – př. Vysočina) ke K 2 se přisazuje 200 – 300 ks/ha Pd 1 (roček) obsádka K se může snížit až o 40 % ve vhodných rybnících až ks/ha Pd 1 intenzivní odchov Pd 1 v rybnících = stane se hl. rybou – ks/ha a K tvoří tak vlastně pouze doplněk nepřesahuje K ks/ha obdoba chovu K s Pd i pro K a Si

Normativní ukazatele chov K a L viz minulá přednáška

Chov K s Ma a Pe u nás převážně Pe lepší hlubší rybníky v chladnějších oblastech nemá přesahovat podíl 35 % z celk. počtu kusů obsádky  podíl Pe se projeví  přírůstkem K (společně konzumují zooplankton)

Chov K a dravých ryb plůdek a násady dravců se přisazují ke K, kt. je min o rok starší na 1 ha se doporučuje nasazovat 10 – 20 ks Šr, 100 – 150 ks Ca 1 (Su 1 )

Chov K a býložravých ryb pro rybníky polointenzifikační (produkce dosahuje 0,8 – 1,5 t ryb/ha) 60 % K, 30 – 35 % Tb a 5 – 10 % Ab lze přidat 5 % L na úkor býložravých ryb 1 riziko – s Ab, není-li dostatek vodních rostlin bere krmivo kapru

Polykultury bez K pro malé rybníky (do + ha), s dostatečnou hloubkou )1,5 m u výpusti) L a síhové rybník nasazujeme Lg nebo ve veg. obd L 0 (na podzim máme L 1 ) síhové se vysazují v předjaří – ks/ha (Pe 0 → Pe 1 ) výsledky lze těžko odhadnout

Integrované chovy chov ryb s jinými živočichy (raci apod.) u nás známý kaprokachní systém – „vodní výběh“ (i husy, polodivoké kachny pro myslivost) 0,15 kg/ks/den → 16 – 20 g O 2 na mineralizaci na 1 ha vodní plochy = 500 – 1000 ks kachen

Přehled hlavních činností na rybnících v průběhu roku leden – péče o komorové rybníky únor – péče o komorové rybníky březen – péče o komorové rybníky koncem března – jarní výlovy komorových rybníků duben – plůdek K 1, K 2, K t – sádky květen – přihnojování rybníka červen – přihnojování rybníka do 15. června od 15. června – přikrmování ryb září přikrmování ryb říjen produkční rybníky výlovy do15. listopadu od 15. listopadu – péče o komorové rybníky

Co se musí dělat obchod: 1) každý měsíc výkaz pro celní správu (INTRASTAT) veterinární agenda: 1) 4x ročně odběr vzorků pro monitoring cizorodých látek v rybách 2) 2x ročně odběr vzorků – vyšetření štik (virologie) 3) několikrát ročně (odhad 10x) vyšetření na KHV nově!!! 4) 1x ročně hlášení používaných dopravních prostředků pro dopravu zvířat 5) 1x ročně seznam rybníků a ryb (neplemenné) pro ČMSCH v Hradištku...

Co se musí dělat 2 dopravní agenda: 1) 1x ročně finanční způsobilost 2) 5x ročně silniční daň 3) statistické výkazy pro ministerstvo dopravy v průměru 2x ročně 4) statistické výkazy pro krajský úřad v průměru 2 x ročně 5) CCS změna parametrů přibližně každé 2 měsíce, tj. 6 x ročně...

Co se musí dělat 3 vodohospodář: 1) od května do srpna vzorky vody na určených rybnících, tj. 1x ročně celkový seznam k příslušným odborům životního prostředí 2) 2x ročně hlášení škod od kormorána 3) 2x ročně hlášení škod od vydry 4) 1x ročně TBD 5) 1x ročně hlášení o odpadech a ekologické likvidace 6) 1x ročně hlášení o výdajích na ŽP (statistika) 7) 1x ročně hlášení o úrazech