Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Advertisements

Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
OP VVV.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání Ferdinand Hrdlička,
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok byla finální verze OP VVV předložena.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Cíl a identifikace výzvy
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Strategické řízení a plánování
Krajská inkluzivní koncepce
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Výzva k předkládání žádostí
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Polytechnické vzdělávání v praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP

Název kapitoly Název podkapitoly Text Krajské a místní akční plány rozvoje vzdělávání – nástroj naplňování strategických dokumentů MŠMT a územní dimenze Úkolem je : 1) Naplnění územní dimenze v OP VVV a realizace aktivit, které budou základem pro naplňování Specifických doporučení Rady EU pro ČR v těchto oblastech:  Zkvalitnění řízení ve vzdělávání  Zvýšení kvality vzdělávání  Dlouhodobé plánování jako hlavní prvek řízení škol 2) Naplnění koordinačních mechanismů ukotvených v Dohodě o partnerství.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Význam akčních plánů rozvoje vzdělávání MAP/KAP – významný podklad pro vyhlašování výzev OP VVV  pro plánovanou spolupráci v území (místní sítě a partnerství)  pro plošnou podporu vzdělávání v potřebných tématech  významný podklad pro zpracování šablon pro školy „šitých na míru“ MAP/KAP – významný podklad pro vyhlašování výzev IROP/OP Praha – pól růstu  koordinace investičních akcí a podpora koncentrace a řízení efektivního využití investic v území. V OP PPR i IROP je v oblasti základního školství soulad s akčními plány rozvoje vzdělávání specifickým kritériem přijatelnosti.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Prioritní osa Název Termín vyhlášení výzvy PO 3 Individuální projekty systémové Krajské akční plány rozvoje vzdělávání Místní akční plány rozvoje vzdělávání Inkluzivní vzdělávání Budování kapacit pro rozvoj škol I Gramotnosti Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL I 2015 / 2016

Název kapitoly Název podkapitoly Text Prioritní osa Název Termín vyhlášení výzvy PO 3 Šablony – MŠ, ZŠ Podpora dětí a žáků se zdravotním postižením Jazykové vzdělávání Výzva pro kraje – témata z KAP Šablony pro SŠ Implementace strategie digitálního vzdělávání Podpora pregraduálního vzdělávání Budování kapacit pro rozvoj škol II / 2017

Název kapitoly Název podkapitoly Text Šablony pro SŠ

Název kapitoly Název podkapitoly Text Cíl výzvy Cílem výzvy je podpořit střední školy formou projektů zjednodušeného financování (šablon). Podpora je cílena na osobnostně sociální rozvoj pedagogů, posílení personální základny škol, extrakurikulární rozvojové aktivity žáků středních škola podpora polytechnického vzdělávání.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Oprávnění žadatelé a partneři Střední školy a konzervatoře (právnické osoby, vykonávající činnost školy a školského zařízení, zapsané ve školském rejstříku), které poskytují následující stupně ukončení středního vzdělávání dle § 58 zákona 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů: střední vzdělání; střední vzdělání s výučním listem; střední vzdělání s maturitní zkouškou.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Cílová skupina Žáci středních škol a konzervatoří u víceletých gymnázií patří mezi cílovou skupinu i žáci nižšího stupně. u středních škol, které jsou zároveň vyšší odbornou školou, a u konzervatoří nepatří mezi cílovou skupinu žáci těch ročníků, ve kterých studují žáci k dosažení vyššího odborného vzdělávání. u taneční konzervatoře patří mezi cílovou skupinu i žáci nižšího stupně. Pedagogičtí pracovníci středních škol a konzervatoří, včetně vedoucích pedagogických pracovníků

Název kapitoly Název podkapitoly Text Věcné zaměření

Název kapitoly Název podkapitoly Text Personální podpora Školní asistent – personální podpora SŠ Školní speciální pedagog – personální podpora SŠ Školní psycholog – personální podpora SŠ Sociální pedagog – personální podpora SŠ ICT technik Koordinátor spolupráce školy a zaměstnavatele Kariérový poradce

Název kapitoly Název podkapitoly Text Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů CLIL ve výuce na SŠ Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ – DVPP v rozsahu Tandemová výuka na SŠ - pedagog SŠ + pedagog SŠ Tandemová výuka na SŠ – pedagog SŠ + odborník z praxe/rodilý mluvčí, pedagog VOŠ, VŠ Vzdělávání a sdílení ve školním cloudu Stáže pedagogů u zaměstnavatelů

Název kapitoly Název podkapitoly Text Extrakurikulární rozvojové aktivity žáků SŠ Doučování žáků SŠ ohrožených školním neúspěchem Polytechnické vzdělávání Polytechnické vzdělávání prostřednictvím robotických stavebnic

Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva pro kraje – témata z KAP Vyhlášení výzvy: začátek roku 2017 ve vazbě na schválené KAPy jednotlivými kraji Plánovaná finanční alokace: výše alokace na základě identifikovaných témat v KAP Podporované aktivity: 1.Témata identifikovaná v Krajských akčních plánech 2.Kariérové poradenství – výběrově

Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva na podporu digitálního vzdělávání Vyhlášení výzvy: podzim 2016 Plánovaná finanční alokace: 200 mil. Kč Podporované aktivity: 1.Budování kapacit pro rozvoj informatického myšlení žáků 2.Budování kapacit pro rozvoj digitální gramotnosti žáků I. podporovány budou projekty koncepční