Účetní doklady Druhá část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování materiálových zásob, způsob A
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování nákladů a výnosů Označení.
Účetní dokumentace Didaktický rozbor 2. tematického celku.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_019 Název.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Účtování materiálových zásob, způsob B
Doklady.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účetní doklady III Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_588 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - ROZDĚLENÍ.
ÚVĚRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Dělení lomených výrazů
Příprava na lomené výrazy
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV32 Název školy.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Účetnictví – dlouhodobý majetek
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účetnictví – účetní doklady
Účetní doklady III.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Účetní dokumentace a její náležitosti
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Najdi dva stejné obrázky
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Účetní doklady Druhá část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Zopakujme si  Definice účetního dokladu.  Jaký zákon popisuje účetní doklady?  Doklady musí být …………..  Vyhotovení účetních dokladů.  Druhy účetních dokladů.

Co se dozvíme nového?  Dělení dokladů: dle obsahu, dle počtu zaznamenaných operací.  Náležitosti účetních dokladů.  Opravy účetních dokladů.

Dělení účetních dokladů I Podle obsahu VnějšíVnitřní

Vnější účetní doklady  Vyplývají ze styku podniku s vnějším okolím: obchodní partneři, stát, banka, zákazníci, veřejnost.  Typy účetních dokladů: faktura přijatá, faktura vystavená, příjmový pokladní doklad, výdajový pokladní doklad, výpis z bankovního účtu, výpis z bankovního úvěru.

Vnitřní účetní doklady  Mají vztah pouze k účetním případům, které se uskutečnily pouze uvnitř podniku: zúčtování se zaměstnanci, operace se skladovými položkami.  Typy účetních dokladů: příjemka, výdejka, převodka, zúčtovací a výplatní listina.

Dělení účetních dokladů II Podle počtu zaznamenaných operací JednotlivéSběrné

Úkol pro vás I  V pracovním listu č. 2 naleznete cvičení č. 1, kde si procvičíte rozdělení účetních dokladů. Hodně štěstí!

Úkol pro vás II  V pracovním listu č. 2 naleznete cvičení č. 2, 3 a 4.  Zopakujete si, které náležitosti jsou podstatné k vyhotovování účetních dokladů a jakým způsobem je možné provádět opravy.

Náležitosti a obsah účet. dokladů 1. Označení účetního dokladu. 2. Popis obsahu účetního dokladu. 3. Označení účastníků. 4. Peněžní částka a vyjádření množství. 5. Okamžik vyhotovení účetního dokladu. 6. Okamžik uskutečněného účetního případu. 7. Podpis.

Opravy účetních dokladů  Opravy nesmějí vést: k neprůkaznosti, nesprávnosti účetnictví.  Opravy lze provázet dvěma způsoby: před zaúčtováním: – dokladový způsob (účetní), – bezdokladový způsob (neúčetní), po zaúčtování.

Zopakujme si  Dělení dokladů: dle obsahu, dle počtu zaznamenaných operací.  Náležitosti účetních dokladů.  Opravy účetních dokladů.

Zdroje  ŠTOHL, Pavel. Učebnice účetnictví 2006 pro střední školy a veřejnost – I.díl. Znojmo : Vzdělávací středisko ing. Pavel Štohl,  RUBÁKOVÁ, V.; ŠLEZÁROVÁ, D. Praktické účetnictví pro střední školy I. Kralice na Hané : Computer Media, ISBN  Grafy: Bc. Miloslava Schránilová

Seznam odkazů na použité obrázky  Snímek 2 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 3 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 6 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 8 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 9 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 11 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 12 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.