ZAŘÍZENÍ KARDiVAR a HeartVue pro DIAGNOSTIKU NERVOVÉHO, HORMONÁLNÍHO a IMUNITNÍHO SYSTÉMU Jan Michael Kubín Jde o lékařská zařízení zabývající se - VZNIKEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OBEZITA.
Advertisements

Společenský a ekonomický význam zdraví a nemoci
My work experience in France Moje praxe ve Francii.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Mgr. Dagmar Sýsová Název materiálu: Soustava žláz s vnitřním vyměšováním Označení.
Každodenní péče o ženská prsa je důležitá pro zdraví mužů. K tomuto závěru došli vědci dlouhodobým výzkumem.
Koncepce péče o staré občany
0 PAN SOFIA VŠE MOUROST UNIVERSÁLNÍ POZNANÍ
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
MUDr. Radkin Honzák, CSc. Psychiatrická katedra IPVZ
Společnost pro alergiky, ekzematiky a astmatiky
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
DIAGNOSTIKA AUTONOMNÍCH NEUROPATIÍ A DYSFUNKCÍ V NEUROLOGII -
CIVILIZAČNÍ CHOROBY 8. ROČNÍK
- definice, charakteristika, průběh
Receptory buněk ligandy Neuropeptid Receptorem se obecně rozumí otvor na povrchu buňky.Každý otvor má velice specifický a jedinečný tvar, který přesně.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Spirometrie v ambulanci praktického lékaře
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Práce s pacienty s duální diadnozou v ambulantím programu ESETU v letech MUDr Lucie Jurkovská.
Patologická anatomie jatečných zvířat
Jitka Moravcová 16. květen 2007, Praha Program „Antistres“ v Air Products.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Inspirováno přednáškou Doc. MUDr. Ondrejčáka, CSc.
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Psychologické aspekty zdraví
Ivana Petriková, Tomáš Vebr
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Teorie Case managementu Mgr. Pavel Říčan, MUDr. Jan Stuchlík
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
POSUZOVÁNÍ ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOSTI K PRÁCI V RIZIKU VIBRACÍ
Zhoubné nádory dětí a sport Jan Novotný, Hana Hrstková*, Martina Novotná Pedagogická fakulta MU, Brno *Lékařská fakulta MU, Brno.
MIKROKLIMA TERMOREGULAČNÍ MECHANISMY. ZEVNÍ PODMÍNKY TEPLOTA VZDUCHU VLHKOST VZDUCHU PROUDĚNÍ VZDUCHU.
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_334_Vlivy prostředí na zdraví člověka Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Definice, základní pojmy
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Civilizační choroby. látka tukové povahy konzistencí podobný mýdlu či vosku.
KARDiVAR metodika VSR Co se vlastně měří? Jak naše tělo zajišťuje vnitřní prostředí pro harmonickou dělbu práce orgánů až po jednotlivé buňky ? Jaké má.
Ekonomické a sociální aspekty diabetu MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA 20. květen 2014.
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
Cíl Cílem je optimální souhra parasympatického a sympatického větve nervového, endokrinního a imunitního systému jako výraz optimální přizpůsobivosti organismu.
Psychosomatika a její souvislost s fyziologií zátěže
Lymská borelióza.
Vypracoval: Mgr. Michal Vičar 4. A, 2006
Sociálně terapeutické dílny
Číslo v digitálním archivu školy
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Nová závěrečná zkouška Komentář
Diagnostické zařízení KARDiVAR měříme aktivity na nervovém a hormonálním systému a stav adaptačních mechanismů organismu Jan Michael Kubín Je to diagnóza.
VY_32_INOVACE_283_Lázeňství na Jesenicku
Vypracoval: Mgr. Michal Vičar 4. A, 2006
Neurofyziologie a pohybový systém 8.seminář
Rutinní zdravotnická statistika
Stres a jeho zvládání.
Zaměření a funkce sociálního lékařství (SL)
Jana Chrásková, Ivana Lamková
BIOLOGICKÉ A LÉKAŘSKÉ SIGNÁLY
Transkript prezentace:

ZAŘÍZENÍ KARDiVAR a HeartVue pro DIAGNOSTIKU NERVOVÉHO, HORMONÁLNÍHO a IMUNITNÍHO SYSTÉMU Jan Michael Kubín Jde o lékařská zařízení zabývající se - VZNIKEM STRESU A RIZIK pro člověka - MĚŘENÍM ÚROVNĚ STRESU A RIZIK - ELIMINACÍ STRESU, RIZIK a následných NEMOCÍ - VYTVÁŘENÍM REZERV v organismu CC

Program ke KARDiVARu a HeartVue 1)O vzniku metody a zařízení 2)Proč a k čemu lze využívat metodu VSR ( HRV ) 3)Co sledujeme, měříme a hodnotíme v našem těle 4)Jaké máme parametry a co nám říkají o našem stavu 5)Proč nemáme rádi extrémní hodnoty parametrů s příklady různých diagnóz 6)Možnost vyzkoušení měření a komentář krátkodobých a dlouhodobých rizik, stresu a nemoci

VZNIK METODY HRV Čína (ručně sledovali, jak je řízeno srdce resp. celek ) Rusko a USA kosmický výzkum ( příchod elektroniky ) Londýn r světové standardy Dnes řada přístrojů od různých výrobců ( některé jsou jen hračky, protože neměří pulz v ms ) CE pro EU ( výrobek s 60-letou zkušeností )

Definice zdravého a nemocného Diagnóza našeho řídící systému, jak jsme na tom Touto diagnostikou umíme vidět dlouho dopředu, všechny tyto změny na řídícím systému ( N-H-I.S) Kvantifikace rizik z důvodu ne-komunikace Vznik krátkodobého a dlouhodobého stresu Vznik nemoci resp. celé kaskády civilizačních nemocí VSR je metoda prevence i kontroly léčby

Vertikální a horizontální úroveň řízení Cílem je optimální souhra parasympatického a sympatického větve ANS jako výraz optimální přizpůsobivosti organismu. Nízká VSR naopak poukazuje na omezenou adaptabilitu organismu a naznačuje možnost vzniku závažných onemocnění, především „civilizačních chorob“ jako je hypertense, cukrovka, hormonální nerovnováha, nemoci kardiovaskulárního systému, duševní poruch, neuropatie až po nádorová onemocnění. bližší informace

Studie a jak je najít Heart rate variability (HRV) Herzfrequenzvariabilität (HFV) Variabilita srdečního rytmu (VSR)

Zadejte se do vyhledavače HRV i s diagnózou a web Vám nabídne řadu studií

VYUŽITÍ v PREVENCI a ke KONTROLE ÚSPĚŠNOSTI LÉČBY Zařízení využívá : Metody variability srdečního rytmu Měříme rozdíly ve variabilitě srdečního rytmu Měříme změnu adaptačních mechanismů v organismu Obecně platí: čím menší variabilita je, tím organismus je ve větším stresu a rostou rizika vzniku řady civilizačních nemocí

MĚŘÍME ÚROVEŇ KOMUNIKACE na nervovém, hormonálním a imunitním systému Proč to děláme a co nám to řekne ? 5 minut nám stačí k získání dat pro porovnání výsledků klienta a) s normami b) s dřívějšími měřeními Zařízení umí posoudit : strukturu komunikace a dynamiku komunikace

Co je to variabilita srdečního rytmu ?