1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Flash – interaktivní aplikace a prezentace
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Strukturované učení PROJEKT EU
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Nejrychlejší příprava do školy Nejlepší volba pro žáky i rodiče pro žáky tříd a ročníků víceletých gymnázií.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Projekt Virtuální škola pro mimořádně nadané žáky Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Využití interaktivní tabule ve výuce Projekt „Modernizace výuky pomocí ICT s ohledem na žáky se SVP“
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat.
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02_ZT_TK_1 Ročník: I. Základy techniky Vzdělávací oblast: Odborné.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Co je interaktivní tabule?
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Diplomová práce Veronika Pemlová
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Tvorba a využití výukových animací pro praktikum z genetiky RNDr. Pavel Lízal, Ph.D. Oddělení genetiky a molekulární biologie Ústav experimentální biologie.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Martina Braunerová.  Trénovat řadu kompetencí z oblasti algoritmizace (oddálení vykonání příkazu, ladění programu, dekompozice problému…)  Naučit.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 Rámcová kritéria 1. kola Mgr. Jiří Fresser - zástupce ředitele Mgr. Ivan Váňa - výchovný poradce.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ Mgr. Lucie Pospíšilová.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
SIPVZ 0281P2005 Výuka studentů v odborných předmětech pomocí prezentačních, grafických a databázových programů zpracovatel: ing. Svobodová Jana Quitta.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
7. ROČNÍK HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ
na Slovanském gymnáziu
Elektronické doplňky k učebnicím fyziky pro ZŠ
Název školy: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Práva dítěte Výchova k občanství
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
(finanční gramotnost)
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Elektronická učebnice - I
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ

2 Informace Informace o projektu: Webové stránky – Nástěnka v Jezuitské ulici Kontakt: – tel

3 Cíle projektu Interaktivní výuka přírodopisu na ZŠ názornou, jednoduchou a zábavnou formou Záměr zatraktivnit učitelům výuku žáků Záměr pomoci žákům s pochopením předmětů zábavnou, lehčeji zapamatovatelnou formou Byl vytvořen modul pro ověřování znalostí žáků v elektronické podobě – e-learning

Dosažení cílů Projekt chce hlavně ověřit a začlenit do výuky používání elektronické učebnice přírodopisu Budou využity elektronické interaktivní prezentace, se kterými se naučí pracovat pedagogové, kteří následně využijí prezentací při výuce 4

Zaměření na výuku Botaniky pro 6. třídu ZŠ Zoologie pro 7. třídu ZŠ Biologie člověka pro 8. třídu ZŠ Mineralogie pro 9. třídu ZŠ 5

Jak to funguje Webová aplikace Přístup pro registrované uživatele Uživatelé jsou rozdělení na_ –Žáky –Učitele –Správce 6

Vlastnosti Tvorba kurzů a výukových pásem s multimediálním obsahem Testování znalostí z e-learningových kurzů Přiřazování kurzů jednotlivým uživatelům nebo skupinám Sledování průběhu kurzů a vyhodnocení testů On-line či off-line komunikace mezi lektorem a studentem během procházení kurzů 7

Co je e-přírodopis? E-přírodopis je nová, interaktivní, forma výuky přírodopisu. Žákům základních škol se snaží látku podat nově, méně stereotypně, poněkud netradičně, a hlavně zábavně. podporuje zájem dětí o ochranu životního prostředí. 8

Co si mám představit pod slovem interaktivní? Slovník říká: “Interaktivní znamená umožňující vzájemnou komunikaci, tj. přímý vstup do činnosti stroje nebo programu”. Naším záměrem je tento pojem aplikovat na výuku: Zatraktivnit zavedený systém výuky pro pedagogy a žáky Zvýšení pozornosti žáků znamená větší zachování naučených informací Vlastním zapojením do výuky se děti vice připravují pro běžný život 9

Jak vypadá vyučovací hodina s e-přírodopisem? učitel k probrání látky použije elektronicky zpracované prezentace, ty obsahují jak popisky, tak i obrázky. prezentaci si pustí z počítače na interaktivní tabuli, to je speciální plocha s dotykovým senzorem, přes ni může prstem, speciálními fixy, nebo dalšími nástroji ovládat počítač a pracovat s interaktivní tabulí. učitel do prezentace kreslí, dopisuje poznámky, a po přechodu na další stránku prezentace malůvky zmizí, aniž musí tabuli mazat. 10

Děti, které používají e-přírodopis už nemají klasické učebnice? samozřejmě že mají, naše elektronická učebnice pouze rozšiřuje možnosti vyučování a domácí přípravy. přes e-přírodopis si doma můžete opakovat látku a dívat se přitom na stejné obrázky, které ukazovala paní učitelka na hodině, můžete dostat zadání domácího úkolu, vyzkoušet si cvičné testy, nebo napsat písemku na známky. 11

Na závěr Projekt se realizoval na 6ti školách - 5 základních škol - 1 víceleté gymnázium Počet vytvořených výukových modulů - 4 Počet učitelů zapojených do projektu - 16 Počet žáků zapojených do projektu

Děkujeme za pozornost. 13