Dotace poskytované přes MAS Šipka. IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Advertisements

Operační program Životní prostředí. Finanční rámec OPŽP 2,6 mld. €
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro životní prostředí Brno,
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
Regionální poradenské a informační místo (dále jen „RPIM2“) sídlo Hradec Králové Nový Pivovar, Soukenická 54.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Program rozvoje venkova na období 2007 – 2013 Dotační příležitost pro venkovské obce Ing. Lucie Obermajerová Regionální poradenská agentura.
z Programového rámce Program rozvoje venkova
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Název projektu: Moderní škola
OPŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Pozemkové úpravy.
možnosti dotací pro obce
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Příční 405, Bystřice nad Pernštejnem
Aktuální stav SCLLD.
„Budujeme region se společnou budoucností“
Plán výzev PRV, OPZ, IROP na rok 2019
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Program rozvoje venkova
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Připravenost na nové plánovací období
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Energetický management budov
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
VÝZVA Č. 4 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Transkript prezentace:

Dotace poskytované přes MAS Šipka

IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost – výstavba a rekonstrukce chodníků – 1 mil. Kč Příjemci:  Kraje, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané obcemi,…  Dotace 90 %

IROP - DOPRAVA Typy projektů:  Zavádění nebo modernizace informačních systémů pro cestující.  Rekonstrukce nebo modernizace stezek a jízdních pruhů pro cyklisty a chodce.  Doplňkově nutná infrastruktury a odpočívací místa.  Rekonstrukce, modernizace a výstavba chodníků podél silnic, dále podchodů nebo lávek přes silnice přizpůsobených osobám s omezenou schopností pohybu a orientace.  Rekonstrukce, modernizace a výstavba bezbariérových komunikací pro pěší k zastávkám veřejné hromadné dopravy.

IROP – Rozvoj poskytování soc. služeb Opatření:  Komunitní centra a poskytování sociálních služeb – 9 mil. Kč  Vzdělávací centra – 9 mil. Kč Příjemci:  Obce a i jimi zřizované organizace, kraje, subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit, organizační složky státu, příspěvkové organizace organizačních složek státu, spolky, ústavy a jiné NNO.  Dotace 90 %

IROP – Rozvoj poskytování soc. služeb Typy projektů:  Vybudování polyfunkčního komunitního centra (nákupem, rekonstrukcí jiného objektu).  Vznik a rozvoj infrastruktury pro zájmové, neformální vzdělávání a celoživotní vzdělávání (stavební práce spojené s výstavbou + přípojka pro přivedení inženýrských sítí a zabezpečení bezbariérovosti).

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (LESNICKÁ INFRASTRUKTURA) Fiche:  Investice týkající se infrastruktury související s rozvojem, modernizací nebo přizpůsobením se lesnictví, včetně přístupu k lesní půdě. – 2 mil. Kč Příjemci:  FO nebo PO hospodařící v lesích, jsou ve vlastnictví soukromých osob nebo jejich sdružení, spolků s právní působností, VŠ, obcí nebo jejich svazků.  Výše způsobilých výdajů 50 tis. Kč – 5 mil. Kč  Dotace 90 %

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (LESNICKÁ INFRASTRUKTURA) Oblasti podpory:  Hmotné a nehmotné investice související s rekonstrukcí, budováním a opravou lesnické infrastruktury – zlepšení kvality, zvýšení hustoty lesních cest (kategorie 1L, 2L).  Obnova nebo výstavba objektů a technického vybavení.

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (POZEMKOVÉ ÚPRAVY) Fiche:  Investice týkající se infrastruktury související s rozvojem, modernizací nebo přizpůsobením se lesnictví, včetně přístupu zemědělské a lesní půdě a pozemkových úprav. – 1 mil. Kč Příjemci:  Obec nebo zemědělský podnikatel  Výše způsobilých výdajů 50 tis. Kč – 5 mil. Kč  Dotace 100 %

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (POZEMKOVÉ ÚPRAVY) Oblasti podpory:  Opatření zajišťující zpřístupnění zemědělských a lesních pozemků, ochrana životního prostředí a zachování krajinného rázu.  Zvýšení ekologické stability krajiny, protierozní, protipovodňová opatření pro ochranu půdního fondu a vodohospodářská opatření.

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ) Fiche:  Realizace preventivních opatření před povodňovými situacemi. 500 tis. Kč Příjemci:  Soukromí a veřejní držitelé lesů a jiné soukromoprávní a veřejnoprávní subjekty a jejich sdružení.  Výše způsobilých výdajů 50 tis. Kč – 5 mil. Kč  Dotace 100 %

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ) Oblasti podpory:  Podpora projektů na retenci vody (retenční nádrže nebo opatření na zpomalení odtoku vody, snížení odnosu splavenin zpomalením rychlosti vody pomocí hrazení bystřin nebo stabilizací strží.  Protipovodňová opatření na drobných vodních tocích a v jejich povodí (zábrany sesuvů půdy, sanace erozních rýh).

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (NEPRODUKTIVNÍ INVESTICE V LESE) Fiche:  Investice ke zvyšování environmentálních a společenských funkcí lesa podporou činností využívajících společenského potenciálu lesů. – 200 tis. Kč Příjemci:  Soukromí a veřejní držitelé lesů a jiné soukromoprávní a veřejnoprávní subjekty a jejich sdružení.  Výše způsobilých výdajů 50 tis. Kč – 5 mil. Kč  Dotace 100 %

PRV – OBNOVA KRAJINY A JEJÍ VYUŽITÍ (NEPRODUKTIVNÍ INVESTICE V LESE)  Posílení rekreační funkce lesa (značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty do šíře 2 m, značení významných přír. prvků výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků.  Podporovány budou aktivity, které usměrňují návštěvnost území (odpočinková stanoviště, přístřešky, informační tabule, závory)  Údržba lesního prostředí (zařízení k odkládání odpadků, zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa – mostky, lávky, zábradlí, stupně).

PRV – VYTVOŘENÍ PRAC. MÍSTA NA VENKOVĚ (LESNICTVÍ) Fiche:  Investice do lesnických technologií a do strojů.  Investice k efektivnímu zpracování dřeva.  Výstavba, modernizace dřevozpracujících provozoven včetně technologického vybavení.  500 tis. Kč Příjemci:  Soukromí držitelé lesů, obce, svazky obcí, malé a střední podniky zaměřené na investice.  Výše způsobilých výdajů 50 tis. Kč – 5 mil. Kč  Dotace 50 %

PRV – VYTVOŘENÍ PRAC. MÍSTA NA VENKOVĚ (LESNICTVÍ) Oblasti podpory:  Pořízení strojů a technologií pro hospodaření na lesních pozemcích (stroje pro obnovu, výchovu, těžbu, zpracování potěžebních zbytků, stroje pro přípravu půdy před zalesněním, pro školkařskou činnost).  Výstavba, modernizace dřevozpracujících provozoven + technologické vybavení.

Dotace poskytované přímo z jednotlivých OP mimo MAS Šipka

IROP – IZS | HZSCR přes kraje Oblasti podpory:  Technika pro IZS  Stanice IZS (rekonstrukce a stavba)  Vzdělávací a výcviková střediska  Min. výše způsobilých výdajů - 1mil. Kč,-  Dotace 90% pro kraje a obce  Další možnosti přes HZSČR

– Sociální integrace |KODUS a podporované byty Oblasti podpory:  regenerace sídlišť – regenerace veřejného prostranství sídliště  podporované byty (pečovatelské byty, vstupní byty, komunitní domy seniorů) – vznik bytů sloužících k poskytování sociálního bydlení pro osoby, které mají ztížený přístup k bydlení v důsledku zvláštních potřeb vyplývajících z jejich nepříznivé situace  olověné rozvody – výměna domovních olověných rozvodů  bytové domy bez bariér – odstranění bariér při vstupu do domu a do výtahu a výstavbu výtahů v domech, kromě vertikální plošiny  Dotace až 100 %  Nejbližší vyhlášení výzvy – říjen 2016  Plánujeme představit pouze program podporované byty, v případě zájmu i o další oblasti nám prosím napište vaše záměry.

OP ŽP – zateplování veřejných budov Oblast podpory:  Snížit konečnou spotřebu energie a snížit spotřebu neobnovitelné primární energie prostřednictvím využití lokálních obnovitelných zdrojů ve veřejných budovách.  Snížit energetickou náročnost veřejných budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie  Dosáhnout vysokého energetického standardu nových veřejných budov  Dotace 40% + možnost finančního nástroje – dotovaný úvěr

OP ŽP – ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH Oblast podpory:  Snížení energetické náročnosti bytových domů  Dotace dle formy žadatele – obce31,5% nebo 42% dle dosažené úspory dodané energie  Nutnost vyhotovení energetického posudku  Výzva vypsaná od do

IROP – Infrastruktura pro předškolní vzdělávání  odporované aktivity jsou stavby a stavební práce spojené s výstavbou nové infrastruktury vč. inženýrských sítí, stavební úpravy stávající infrastruktury (včetně zabezpečení bezbariérovosti), nákup budov, pořízení vybavení budov a učeben, pořízení kompenzačních pomůcek. Podpora může být poskytnuta na zvýšení kapacity těchto zařízení: mateřské školy, dětské skupiny, služby péče o děti, spolky zajišťující péči o děti do 3 let a předškolní vzdělávání dětí (např. lesní školky, mateřská centra, předškolní kluby)  Min. výše způsobilých výdajů – 750tis. Kč,-  Dotace 90% (85% - 100% dle žadatele)

IROP - KULTURA Podporované aktivity:  Revitalizace vybraných památek (Dotace na revitalizaci památek, pietních míst, atd. je možné čerpat od více poskytovatelů. Pokud máte zájem o detailní analýzu, zašlete nám prosím přesnou specifikaci památky).  Knihovny  Muzea  Na vyžádání Vám připravíme informace přímo na Váš vybraný záměr. Jedná se o výzvy s mnoha specifikacemi a mnoho projektů neprojde hodnocením.

OP ŽP – ČISTOTA VODY Oblasti podpory:  Snížení množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod z komunálních zdrojů  Dodávky pitné vody v odpovídající jakosti a množství  Povodňová ochrana intravilánu  Preventivní protipovodňová opatření  Dotace dle zvolené oblasti podpory Prosím napište nám o které z následujících podpor byste se rádi dozvěděli podrobné informace. U ostatních zmíníme základní informace.

OP ŽP – ZPRACOVÁNÍ ODPADU Oblasti podpory:  Zvýšení podílu materiálového energetického využití odpadů  Rekultivace starých skládek  Dokončení inventarizace staré ekologické zátěže  Snížení environmentálních rizik a rozvíjení systémů jejich řízení  Dotace dle zvolené oblasti podpory Prosím napište nám o které z následujících podpor byste se rádi dozvěděli podrobné informace. U ostatních zmíníme základní informace.

OP ŽP – OCHRANA PŘÍRODY Oblasti podpory:  Zajištění příznivého stavu předmětu ochrany národně významných chráněných území  Posílení Biodiverzity  Posílení přirozené funkce krajiny – zadržení vody v krajině  Zlepšení kvality prostředí v sídlech Prosím napište nám o které z následujících podpor byste se rádi dozvěděli podrobné informace. U ostatních zmíníme základní informace.

OPŽP - Opatření proti suchu Oblast podpory:  Průzkum, posílení a budování zdrojů pitné vody – jedná se o projekty v místech, kde je vody/kvalitní vody nedostatek, nebo se nedostatek očekává. (Nelze podpořit vrty v plánovaných zástavbách)  Výzva vypsána od –  100tis. – 3mil. Kč,-  Dotace 60% - 80%

Veřejné osvětlení - EFEKT Program na výměnu VO v obcích a městech  Rozpočet pro rok 2016 byl 80mil. Kč ale podané žádosti několikanásobně převýšili alokaci  Šanci mají projekty s optimálně nastavenými úsporami oproti výši investice  V ideálním případě výměna světelných bodů bez dotované výměny sloupů  Nutnost zpracování energetického auditu VO  Dotace 70%  Maximální výše dotace 2 mil. Kč