U N I G E M SEMINÁŘ PRO ODBORNOU VEŘEJNOST V CESTOVNÍM RUCHU POZNEJTE REGIONY ČR JIZERSKÉ HORY PRAHA 12. 3. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

MUZEA NA FRÝDLANTSKU Projektové dny pro školy
JIZERSKÉ HORY 1.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
CENTRUM BABYLON je zábavní a společenský komplex
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_75.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Nejlákavější kulturní památka
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
Prezentace turistické oblasti
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
Destinace Dolní Poohří
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
LIBERECKÝ KRAJ.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Město Brno.
Liberecký kraj - procvičování
Marketing atraktivit Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu:
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
Národní památkový ústav a cestovní ruch Mgr. Jitka Skořepová.
DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Bc. Petra Zivrová MÁME VÁM CO NABÍDNOUT.
Poznejte regiony České republiky března 2014 Autoklub ČR, Praha.
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION 7. –
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
Trojanovice Regionální návštěvnická karta Nově v Beskydech Prezentace regionů 2015
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
 Multimediální prezentace  Portály  Film  Spoty  Propagační materiály  Veletrhy, prezentační akce  Printová prezentace  Křehká krása, vybroušená.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.7 Města Libereckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
Cíl  Rozvoj pěstitelských výstav Floria a jejich přestěhování z Věžek do Kroměříže  Navázat na tradici zemědělských výstav v Kroměříži  Rozšířit výstavnické.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_13_Liberecký kraj - opakování.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
Poznejte regiony České republiky Března 2015 Hotel Jalta, Praha.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
17. července 2015 Rozhledna Příchovice „Maják Járy Cimrmana“
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07.
Mgr. Z. Flašková, MBA
statutární náměstkyně hejtmana
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Andrea Kolářová
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
Jablonec nad Nisou Poznávání města.
JABLONEC n.N Jablonec nad Nisou.
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

U N I G E M SEMINÁŘ PRO ODBORNOU VEŘEJNOST V CESTOVNÍM RUCHU POZNEJTE REGIONY ČR JIZERSKÉ HORY PRAHA

Liberecko U N I G E M

iQLANDIA otevírá 28. března v 11 hodin a 11 minut – symbolicky v den narození Jana Amose Komenského Česká republika tak získává supermoderní vědecko-zábavní centrum, které návštěvníkům nabídne tyto expozice: 3D planetárium ojedinělou expozici Sexmise, přístupnou až od 12 let humanoidního robota a stovky dalších interaktivních exponátů z astronomie, nanotechnologie, fyziky, chemie, biologie či techniky. Kontakty: tel.:

U N I G E M

Oblastní galerie Liberec přestěhována do starých Lázní – od února na Masarykově ulici naproti Severočeskému muzeu v bývalých lázních císaře Františka Josefa I. z roku 1900 Liberecká galerie je díky svým sbírkám pátou největší galerií v České republice. Kromě českého výtvarného umění, kde dominují zvučná jména, může návštěvníkům nabídnout unikátní kolekci francouzské krajinomalby 19. století, německého a rakouského malířství 19. století a nizozemské malby 16.–18. století. Co se chystá: interaktivní expozice expozice dlouhodobých a krátkodobých výstav výtvarné programy pro školy, rodiče s dětmi, ale třeba také seniory galerijní obchod a kavárna. Kontakty: tel.:

Novinky z Centra Babylon v Liberci Nově: Interiéru Aquaparku se mění podle příběhů Julese Verna, vzniká malebné přímořské městečko se vstupem do tajuplného mořského světa pod vodní hladinou, kde si chobotnice střeží svůj poklad... od je v Aquaparku každý den v hodin k vidění fantastická Laser show (jediná v České republice neuvidíte) Laser show v ceně vstupného do Aquaparku pro ubytované hosty vstup do iQLANDIE zdarma Kontakty: tel.:

TOP AKCE v Liberci Liberecké slavnosti 2014 – Liberecký jarmark s Krajskými slavnostmi a regionálními trhy – Benátská noc – Dny evropského kulturního dědictví Oslavy Ještědu, Ještěd

U N I G E M Jablonecko

TOP AKCE na Jablonecku 20.– Euroregion Tour – "Po stopách letokruhů„ veletrh cestovního ruchu květen – Muzejní noc pod Ještědem, Mezinárodní folklórní festival Mezinárodní přehlídka harmonikářů

TOP AKCE na Jablonecku červenec –srpen Jablonecké kostely otevřeny, – Mezinárodní trienále JABLONEC – Křehká krása, reprezentativní výstava skla a bižuterie, Den památek 19.– Podzimní trhy,

U N I G E M Frýdlantsko

Frýdlantské millenium je rok plný oslavných akcí Město Frýdlant slaví od května 2013 do června 2014 FRÝDLANTSKÉ MILLENIUM! Oslavy jsou odvozeny od těch památných v roce 1914, kdy se město pyšnilo 900. výročím. Frýdlantský turistický pas zdarma k dostání ve třech jazykových mutacích v Městském informačním centru Frýdlant pomocí razítkovací hry provází po nejvýznamnějších pamětihodnostech frýdlantského regionu a seznamuje s historií Kontakty: tel.:

Tajný posel na Frýdlantsku – nová hra k poznávání Frýdlantska zve tajný posel vévody Albrechta z Valdštejna putování ve stopách mladého muže, který v roce 1631 sbírá informace a zároveň hledá odpověď na otázku, zda vévoda zrazuje císaře a tajně vyjednává se Švédy a Sasy průvodce je možné získat v informačních centrech a některých muzeích na Frýdlantsku možnost sbírat originální špendlíky a získat odměnu za vyplnění karty s odpovědí na poslovu otázku Kontakty:

U N I G E M Státní hrad a zámek Frýdlant

Singltrek pod Smrkem – Nové Město pod Smrkem Nově: Singltrek Centrum (nástupní místo + zázemí pro cyklisty u koupaliště v Novém Městě pod Smrkem ) Nově otevřené trasy Slavnosti Singltreku Půjčovna kol Nové Město pod Smrkem a Lázně Libverda

U N I G E M Lázně Libverda Hejnice

TOP AKCE na Frýdlantsku 5.–6. 7. Hejnické slavnosti, tradiční městské slavnosti, řemeslný jarmark, stánkový prodej, ohňostroj, hudební festival – Wohnout, The Backwards, Kristína, Zrní atd., – Letní jazzové dílny ve Frýdlantu

U N I G E M Tanvaldsko

Maják Járy Cimrmana a Muzeum Járy Cimrmana – nachází se v obci Příchovice u historického stavení U Čápa nedaleko Kořenova v Jizerských horách. Podle výpovědí pamětníků Cimrman během svých toulek liptákovským okolím pomýšlel na vztyčení „věže, ne nepodobné té pařížské“. Na památku mistrovu neomezenému rozhledu a nehynoucí slávě byl tento Maják Járy Cimrmana vztyčen roku architekt: profesora Martina Rajniš materiál: borové dřevo, originální konstrukce je i vzdušná a svou siluetou připomíná maják výška rozhledny včetně stožáru: 23,7 m výška rozhledny po zastřešení: 19,2 m vyhlídková plošina je ve výši 16,9 m průměr rozhledny: 3,4 m Kontakt:

U N I G E M

4. 4.– Tanvaldské hudební jaro 2014 – 58. ročník Tanvaldské hudební jaro patří mezi nejstarší hudební festivaly v moderní historii českého státu. Festival byl založen v roce 1956 a za dobu své existence nabídl tanvaldskému publiku úctyhodnou řadu koncertů v interpretaci těch nejlepších, mezi kterými nechyběla ani Česká filharmonie. 9.– Josefodolské divadelní jaro ročních Krajské přehlídky venkovských divadelních souborů s postupem na Národní přehlídku venkovských divadelních souborů TOP AKCE na Tanvaldsku

Prolínání – Sen o Jizerských horách aneb Smržovský jarmark a Den jizerskohorských jídel Smržovka Spanilá jízda Cyklostezkou Járy Cimrmana Program v Tanvaldu, Kořenově, na zubačce, u Majáku Járy Cimrmana i v Kraji Járy Cimrmana.

TOP AKCE na Tanvaldsku –1. 6. Desenská pouť a Dřevosochání 2014, Desná – Sympozium Desná 2014, 13. ročník tradičního desenského dřevosochání motorovou pilou, vyvrcholením ročníku bude aukce soch, plastik a dalších vyrobených předmětů, Desná, Riedlova vila

TOP AKCE na Tanvaldsku Harrachovské pivní slavnosti, Slavnost plná harrachovského piva, hudby všech možných žánrů, soutěží a atrakcí pro děti i dospěláky. 23.– Svatoanenské dřevosochání, areál u pensionu Bílá Voda, V sobotu bude akce zakončena dražbou výtvorů.

TOP AKCE na Tanvaldsku Anenská sklářská slavnost na Jizerce –9. 8. Hudební festival Keltská noc, Open air festival, Harrachov, mamutí můstek 15.– Letní slavnost Eurion, Smržovka,

TOP AKCE na Tanvaldsku říjen – Dětský den na Jizerce s vílou Izerínou Slet bubeníků, Smržovka Parkhotel, ČT Author Cup, 19. ročník tradičního cyklozávodu,

TOP AKCE na Tanvaldsku Nostalgické jízdy na Zubačce: Zahájení sezóny na Zubačce, den dětí Den Zubačky, slet Singrovek Výročí 120 let tratí Jablonec nad Nisou – Tanvald a Smržovka – Josefův Důl, slet Singrovek Sobota na Zubačce, Den železnice na Dolním Slezsku Den Norska na Zubačce, výstava železničních modelů a kolejišť Borůvková sobota na Zubačce Bramborové ukončení sezóny na Zubačce s Krakonošem

Tajemná místa Jizerských hor Turistický region Jizerské hory připravil pro malé a velké návštěvníky novou soutěž pod názvem Tajemná místa Jizerských hor. Osm zajímavých, tajemných a hlavně méně známých míst v Jizerských horách je označeno malou kovovou volně přístupnou známkou. Po objevení všech známek, jejich obkreslení na leták a předání v jednom z informačních center bude úspěšným soutěžícím předán dárek – skleněný peníz víly Izeríny. Leták je k dostání ve všech informačních centrech Jizerských hor, ale také ke stažení na další informace najdete tamtéž.

U N I G E M

Originální dárky i zdravé potraviny z Jizerských hor

Elektronický měsíčník NOVINKY Z JIZEREK

Sezonní informace JIZERSKÉ NOVINY

U N I G E M Těšíme se na Vás v Jizerských horách. Renata Van Vleet tel.: