Praha bezpečně online 2010 - 2013 projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU A KTIVITY A PROJEKTY Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Minimální preventivní program školy
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Problematika informační kriminality
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
Policie České republiky Krajské ředitelství Ústeckého kraje Preventivně informační oddělení Přehled činnosti.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Bezpečně v kyberprostoru projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Národní institut pro další vzdělávání Partner profesního rozvoje pedagogických pracovníků Aktivity NIDV pro pedagogické pracovníky k prevenci rizikového.
Národní institut pro další vzdělávání Partner profesního rozvoje pedagogických pracovníků Aktivity NIDV pro pedagogické pracovníky k prevenci rizikového.
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci projektu Kraje pro bezpečný internet

Praha bezpečně online Odborná konference Osvětová outdoorová kampaň Osvětová outdoorová kampaň Osvětová outdoorová kampaň Specializované vzdělávání sociální pracovníci Specializované vzdělávání policisté Komunitní vzdělávání odborníci, rodiče, děti 1 městské části Komunitní vzdělávání odborníci, rodiče, děti 1 městské části S. vzdělávání policisté a sociální pracovníci Komunitní vzdělávání pro 4 městské části Komunitní vzdělávání pro 4 městské části

Praha bezpečně online v číslech Odborná konference 130 účastníků Odborná konference 130 účastníků Konference Kyberpsycho 250 účastníků Konference Kyberpsycho 250 účastníků 15 CLV PLAKÁTŮ 85 CLV PLAKÁTŮ 70 CLV PLAKÁTŮ 22 celodenních kurů pro 22 MČ 330 sociálních pracovníků 22 celodenních kurů pro 22 MČ 330 sociálních pracovníků 2 denní výcvik 30 policistů 2 denní výcvik 30 policistů 40 profesionálů 300 rodičů, 300 dětí 40 profesionálů 300 rodičů, 300 dětí 50 policistů 120 sociálních pracovníků 50 policistů 120 sociálních pracovníků 4250 dětí 120 odborníků MČ 600 rodičů 4250 dětí 120 odborníků MČ 600 rodičů

Poznatky z praxe prevence PLOŠNÁ KOMUNITNÍ ODBORNÍCI DĚTI A RODIČE ČASOVĚ ROZTŘÍŠTĚNÁ SOUBĚŽNÁ ÚVOD DO TÉMATU INTENZIVNÍ VÝCVIK LEKTOREM KDOKOLIV TI NEJLEPŠÍ KAŽDÝ SUBJEKT ŘEŠÍ SÁM PROPOJENĚ ODBORNÝ ŽARGON POPULARIZACE

Příklad komunitní prevence září – prosinec 2013 AKTIVITA Počet seminářů IMPAKT Celodenní odborné semináře12120 odborníků Celovečerní osvětové semináře pro rodiče rodičů Semináře primární pro děti žáků pražských ZŠ Celkem212 akcí4970 osob

Specializované vzdělávání příklad Program místní prevence kybernetické kriminality a dalších rizikových jevů spojených s užíváním internetu Čtyřdenní výcvik pro odborníky jedné lokality, kteří se s problematikou mohou setkat a řeší ji ve své praxi. 10 přednášejících – specialisté z praxe: Seznam.cz, Krajské ředitelství policie HM Prahy, SLB, Společenství proti šikaně, Horká linka, CSIRT/CZ.NIC, OSPOD, PF UK, psycholog, NCBI. Sociálně patologické jevy a kriminalita spojená s užíváním internetu Kyberšikana a školní šikana Kyberšikana - nácvik první pomoci a místní záchranná síť Škola a prevence rizikové a nezákonné online komunikace

Osvětová kampaň 2011

Osvětová kampaň 2012

Osvětová kampaň 2013

Financování  Program prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR, 90 % podpora kraji  Program prevence kriminality hlavního města Prahy – komunitní prevence na úrovni městských částí

Další preventivní projekty  Vysočina bezpečně online - MV ČR, 10% kraj  iBezpečná škola – OP VK Vysočina  Region bezpečného internetu – OP VK Středočeský kraj  Škola bezpečně online – OP VK Pardubický kraj

CÍLE DO BUDOUCNOSTI  INTEGRACE TÉMATU ONLINE BEZPEČNOSTI DO RVP A ŠKOLNÍHO KURIKULA  Integrace tématu do školních řádů a souvisejících pravidel (ICT učebny)  INTEGRACE DO STANDARDNÍ ODBORNÉ PŘÍPRAVY – PeDF, FF, PA….  Posun v přístupu České školní inspekce Společné úsilí a propojení krajů v projektu Kraje pro bezpečný internet.

Více na… dbory_mhmp/oddeleni_prevence/index.html

Dobrý start projektu Kraje pro bezpečnější internet! Jana Brandejsová Národní centrum bezpečnějšího internetu