Regionální inovační strategie Centrum odborného vzdělávání pro strojírenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Advertisements

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Představení komory, akce, projekty
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Střední školy JMK vzdělávající žáky se zdravotním postižením a sociální podniky 20. května 2015.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Environmentální vzdělávací moduly pro trvale udržitelný rozvoj.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Strategické řízení a plánování
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Novinky z IROP.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Rámec pro podporu infrastruktury
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Bc. Magdalena Zábranská
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
10. setkání TS Podpora polytechnického vzdělávání (přírodovědné a technické vzdělávání) KAP JMK 16. května 2018.
Informace o projektu IKAP
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Regionální inovační strategie Centrum odborného vzdělávání pro strojírenství

Regionální inovační strategie MYŠLENKY PROJEKTU Vytvořit technické centrum podpory výuky odborných předmětů pro vybrané školy JmK. Pilotní projekt. Vytvořit komplexní systém výchovy a vzdělávání v polytechnických a čistě technických předmětech a oborech pro věkovou skupinu 3 – 99 let. Připravit komplexní podporu předškolního (zapojení „technických mateřských školek), primárního (zapojením další fáze projektu „technický nižší stupeň ZŠ“ – pokračování projektu „technické mateřské školy“, zapojení vyššího stupně ZŠ), sekundárního (spolupracující střední odborné technické školy JmK) a terciálního vzdělávání (zapojení VOŠ a VUT). Samozřejmostí je vzdělávání dospělých v kvalifikačních a rekvalifikačních kurzech.

Regionální inovační strategie VIZE PROJEKTU, PRIMÁRNÍ CÍLE Zvýšit kvalitu výstupu sekundárního vzdělávání s ohledem na požadavky zaměstnavatelů a univerzit. Zajistit neformální i formální vzdělávání v přírodovědných a polytechnických předmětech v předškolním a primárním vzdělávání s možností exitu i do netechnických oborů. Nejdůležitějším aspektem je zvýšení kvality výstupu všech stupňů vzdělávání. Koordinovat a zefektivnit kvalifikační a rekvalifikační vzdělávání v oblasti dalšího vzdělávání. Koordinovat a efektivně využívat investiční zdroje JmK a průmyslových podniků a firem. Na základě pilotního projektu připravit fundament pro další centra odborného vzdělávání Vytvořením moderního centra se špičkovým technickým a personálním zajištěním postupně změnit mediální obraz technických oborů a profesí a zvýšit zájem o ně. Plné využití technického o personálního potenciálu všech partnerů a nositelů projektu pro podporu vzdělávacího systému v oboru strojírenství a příbuzných oborech. Zlepšit využití výstupů z již realizovaných projektů, zlepšit koordinaci nových projektů.

Regionální inovační strategie CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU, PARTNEŘI 23 středních škol 2318 žáků středních škol oborů skupiny 23 (výuční list, maturitní zkouška bez auto-oborů) 10 Rámcových vzdělávacích programů Pedagogičtí pracovníci uvedených škol JmK VUT HK Zástupci firemní sféry (TOS Kuřim, ČKD ….) CMM, JIC, ……

Regionální inovační strategie VZDĚLÁVÁNÍ V OBORECH SKUPINY 23 V JMK Střední škola technická a gastronomická Blansko Střední odborné učiliště, Kyjov, Havlíčkova 1223/17 Střední škola Strážnice Obchodní akademie a Střední odborné učiliště Veselí nad Moravou Gymnázium, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Mikulov, Komenského 7 Střední škola F.D.Roosevelta pro tělesně postižené, Brno, Křižíkova 11 Integrovaná střední škola automobilní, Brno, Křižíkova 15 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kuřim, s.r.o. Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21 Odborné učiliště a Praktická škola, Brno, Lomená 44 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Střední průmyslová škola, Jedovnice, Na Větřáku 463 Střední průmyslová škola E. Beneše a Obchodní akademie Břeclav Střední odborná škola a Střední odborné učiliště automobilní, Kyjov, Nádražní 471 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště André Citroëna, Boskovice, nám. 9. května 2a Střední škola dopravy, obchodu a služeb (Moravský Krumlov) Střední škola a Základní škola Tišnov Střední škola technická a ekonomická, Brno, Olomoucká 61 Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD Znojmo, s.r.o. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická, Brno, Sokolská 1 Střední škola strojírenská a elektrotechnická, Brno, Trnkova 113 Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479 Střední škola technická Znojmo Soukromá střední průmyslová škola Břeclav, spol. s r.o. CULTUS Celkem 26 škol, z toho 2 soukromé

Regionální inovační strategie

Naplněnost škol – všechny obory, všechny druhy studia

Regionální inovační strategie Naplněnost škol – jen obory skupiny 23, 3-4 leté, denní

Regionální inovační strategie Schéma vzdělávání, stávající a při realizaci projektu

Regionální inovační strategie Zařazení pilotního projektu do širšího kontextu, strategické dokumenty Znalostní (High tech) domény z RIS JMK: Pokročilé výrobní a strojírenské technologie Přesné přístroje Vývoj SW a HW Léčiva, lékařská péče a diagnostika Technologie pro letecký průmysl

Regionální inovační strategie Návrh postupu řešení (předpokládaný) Strategické dokumenty potřebné pro realizaci (RIS, DZ, KAP….) 2/3 již realizované, KAP pravděpodobně březen 2015 Připravit základní kostru a harmonogram projektu září, říjen 2014 Připravit projektové záměry pro KAP – do konce listopadu 2014 (jednotlivé projekty – personální zajištění, materiální zajištění, studijní programy, zapojení partnerů ….) Schválení projektu a dílčích subprojektů květen, červen 2015 Vlastní realizace projektu – 5/2015 – 8/2016 – první fáze (část pro praktickou výuku, pro podporu ZŠ, SŠ. Evaluace první fáze 7-8/2016 9/2016 – 8/2018 – druhá fáze, finalizační s následnou plnou realizací s akceptací připomínek z evaluace první fáze

Regionální inovační strategie DĚKUJI ZA POZORNOST!