Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko. Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Zelené stezky Greenways
Demokratická republika Kongo
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
MULTIKULTURNÍ SOUŽITÍ
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Austrálie Queensland Brisbane 2005/2006.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Obyvatelstvo a sídlo.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
EVROPSKá UNIE.
Problémy současné Afriky
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Společenské a hospodářské prostředí
Darek Matwikow Jan Jelínek
Komunitní a otevřená škola
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Republika Kongo.
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Austrálie.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko. Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
AFRIKA VY_32_Inovace_01TR-1 autor : Mgr. Trčková Ivana ZŠ a MŠ Nedašov.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_18 Název materiáluVýchodní.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko
Irsko Open presentation.
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
ZEMĚPIS - SVĚT Východní a Jižní Afrika
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Role SVAZU při podpoře městské mobility
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko

Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich národnost. Jsme ze střední Evropy a chceme pomáhat bez ohledu na národnost, rasu a původ, proto jsme zvolili název Venédsko.

Záměry a cíle Venédska 1. koordinační a informační činnost směřující k založení a provozování center podporujících charitu, mezigenerační soužití, soužití hendikepovaných a zdravých, soužití různých etnik provozování takových center mimo území Evropy 3. spolupráce s jinými organizacemi provozujícími takové aktivity (viz bod 1).

4. přímá účast na zakládání a činnosti škol a vzdělávacích center s plným respektem k místní kultuře 5. podpora projektů směřujících ke zlepšení zdravotní péče v oblasti humánní i veterinární medicíny 6. přímá spolupráce s místním obyvatelstvem na realizaci těchto projektů 7. spolupráce s orgány státní správy a místní samosprávy

Představený: Mgr. Jan Linhart zakladatel spolku ředitel koordinátor činnosti spolku

Tajemník rady spolku Bc. Marie Lencová zakladatel spolku výkonný ředitel koordinátor projektů spolku

Předseda výboru pro zahraniční vztahy Bc. Justýna Wimmerová zakladatel spolku zástupce spolku v Itálii koordinátor italských projektů spolku

Předseda sněmu spolku Štěpán Sýkora administrativní ředitel spolku koordinátor spolupráce spolku s jinými organizacemi

QIIQ Clinic MgA. Danica Samuhelová - ředitelka QIIQ Clinic - koordinátorka vzájemné spolupráce -koordinátorka zdravotnických projektů

Mgr. Ivana Impassa Ifoli koordinátorka spolupráce s o.s. Mama Mudele

Mama Mundele „Velkých cílů je možné dosáhnout jedině, když se spojí mnoho lidí dohromady“. John. E. Maxwell

Občanské sdružení Mama Mundele vzniklo v dubnu O.s. sdružuje lidi, kterým není lhostejná situace v jiných oblastech světa a kteří chtějí pomoci měnit tento svět k lepšímu. Hlavním cílem do budoucna je vytvořit projekty na podporu konžských dětí a nejchudších obyvatel tak, aby se stali soběstačnými. Chceme společně s místními lidmi najít cestu k jejich lepší budoucnosti díky vzdělání, poskytnutí know how, prostředků pro vybudování zázemí malých podniků.

Cíle sdružení: a) podpora mezirasové tolerance a vzájemného lidského a kulturního poznání b) podpora a zakládání humanitárních a rozvojových projektů c) aktivní zapojení obyvatel rozvojových zemí do projektů, zvyšování jejich kvalifikace d) zajištění soběstačnosti a udržitelnosti jednotlivých projektů e) zapojení obyvatel České republiky do projektů v Africe

f) zlepšování podmínek obyvatel v afrických zemích (především demokratické republice Kongo ) a to s ohledem na místní tradice a kulturu. g) průhledné financování veškerých aktivit sdružení h) zastřešování aktivit, které přibližují kulturu a umění České republiky obyvatelům Afriky a prohlubování jejich znalostí o České republice.

O Kongu Demokratická republika Kongo má rozlohu více než km 2. Je 14. největší stát světa (plochou srovnatelný s Indií) a žije tam cca 69 mil. obyvatel. Sousedy jsou: Angola, Burundi, Středoafrická republika, Konžská republika, Rwanda, Jižní Súdán, Tanzanie, Uganda a Zambie.

Demokratická republika Kongo

Státní symboly Demokratické republiky Kongo

V Demokratické republice Kongo žije přibližně 250 etnických skupin. Většinu obyvatel tvoří příslušníci bantuských národů. Nejpočetnější národy jsou Luba (18%), Kongo (16%) a Mongo (13%). Jazyky většiny obyvatel se řadí do nigero-konžské jazykové rodiny, převážně benue-konžské větve, avšak oficiálním jazykem je francouzština, významně rozšířená je i svahilština, čilubština, konžština a lingalština. Nejrozšířenějším vírovyznáním je křesťanství.

Negramotných obyvatel je kolem 42%, středoškolské vzdělání má 15% a vysokoškolské pouze 1%. Průměrná délka života se pohybuje v rozmezí 43 – 49 let. Dlouhodobou podvýživou trpí přes 40% obyvatelstva, přestože DRK má potenciál uživit 1/3 populace celé planety.

Hospodářský potenciál Konga je obrovský: 1. turistika – pobytová i poznávací (přírodní rezervace, parky, národní parky z nichž pět je zapsáno v UNESCO včetně parku Virunga – horské gorily) 2. nejzalesněnější země Afriky, hojně se vyskytuje i mahagon a teak 3. největší zdrojem elektrické energie jsou hydroelektrárny, téměř nevyužité jsou ostatní zdroje (solární, větrné, přílivové…) 4. většina příjmu je z exportu surovin – zlato, diamanty, bauxit, ropa chybí zpracovatelský průmysl

Naše plány: 1. zřízení základní školy poskytující vzdělání v plném rozsahu, a to podle norem platných pro členské státy EU 2. zřízení dalších vzdělávacích institucí zaměřených na zvyšování kvalifikace místního obyvatelstva 3. projekty směřující ke zlepšení zásobovací situace obyvatelstva (např. pitná voda) 4. podpora medicínských projektů

5. podpora veterinárních projektů 6. projekty alternativní, přírodní a asijské medicíny 7. projekty spolupráce a využívání místních tradičních léčebných metod a léčebných zdrojů (byliny, mineraloterapie, balneoterapie…) 8. podpora rozvojových projektů zaměřených na spolupráci s místním obyvatelstvem a podnikatelskými subjekty

9. zřízení stálé základny (na základě smlouvy s DRK) pro poskytování servisu a podpory členům spolku a spolupracujícím organizacím při jejich aktivitách v centrální Africe 10. otevřít bránu do Afriky pro malé a střední podnikatele i pro ostatní zájemce

Kontakty Telefony: – čj, rj, francouzština – čj, rj – čj, aj, italština