Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

Hardware- počítačové komponenty
Identifikátor materiálu: EU
Základní jednotka PC Obr. 1.
Hardware Název materiálu: VY_INOVACE_723_hardware
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Konektory napájecího zdroje
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Základní části počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Identifikátor materiálu: EU
základní sestava Základní sestava počítače Přiřaď slova k obrázkům:
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Počítač a jeho složení.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_11_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Jak pracuje počítač Název školy
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Jindřiška Tomášková Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_IV.MND5 Vytvořeno:10.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Obsah počítače NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_20.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
UVNITŘ POČÍTAČE VY_32_INOVACE_04 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno:6.
SKLADBA PC 2 OP VK VYT 2.2 Zdroj PC
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Vnitřek skříně počítače
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Miroslava Telingerová
Interní zařízení počítače
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor:Informační a komunikační technologie Tematický okruh:Hardware Určeno pro:6. ročník Anotace: Skříň počítače. Žáci se detailněji seznámí s uvedeným hardwarem. Na závěr jsou pro ně připraveny otázky, pro kontrolu řešení a pro zvídavé bonusový dokument. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: K plnému využití učebního materiálu je třeba připojení k internetu, neboť prezentace obsahuje odkazy na obrázky ( lupa) a dokumenty (obrázek filmu), které tvoří nedílnou součást prezentace. Je vhodné mít k dispozici otevřenou skříň PC, aby si ji žáci mohli prohlédnout. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

Skříň počítače

 obsahuje důležité komponenty: základní desku, procesor, paměť RAM, přídavné karty konektory DVD mechaniku zdroj napájení  různé velikosti a tvary skříně

DVD mechanikaharddiskchladič procesoruzdroj napájení grafická karta sloty pro přídavné karty základní deska

 Sledujte pozorně následující dokument.  Později odpovíte na několik otázek.  Délka 02:00 minuty.

1. Co bývá v přední části počítačové skříně? 2. Co je v zadní části počítačové skříně? 3. Co je uvnitř počítačové skříně? 4. Ovlivňuje velikost a tvar PC skříně výkon počítače?

1. V přední části počítačové skříně bývá tlačítko na spuštění PC a CD / DVD mechanika. 2. V zadní části počítačové skříně jsou konektory pro kabel napájení a konektory pro přídavná zařízení. 3. V počítačové skříni je základní deska, harddisk, procesor, paměť RAM, zdroj napájení, Velikost a tvar PC skříně neovlivňuje výkon počítače.

 Jak na prach v počítači – stručný návod pro každého  Délka 3:25 minut

Snímek číslo:Citace obrázků: 2 (skříň počítače) ANONYMOUS. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 3 (lupa) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 4 (vnitřek skříně) Datakabinet [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na materiály firmy Datakabinet,s. r.o. Dostupný na WWW: 5, 8 (film) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 8 (vysavač) MACHOVKA. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: