Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko. Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Advertisements

Demokratická republika Kongo
Zimbabwe
Hospodářská činnost člověka. národní hospodářství: lidská činnosti, které se zabývají výrobou, dopravou, prodejme a spotřebou výrobků sektory hospodářství:
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
AUSTRÁLIE Hospodářství
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
BELGIE.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Průmysl a zemědělství Ameriky
Tropická Afrika.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Subsaharská Afrika.
Problémy současné Afriky
ZEMĚDĚLSTVÍ AFRIKY.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Zemědělství Jižní Ameriky
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
BENELUX.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Darek Matwikow Jan Jelínek
Oblast Guinejského zálivu
Finsko Suomen tasavalta.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Jihoafrická republika
LITVA.
Viet Nam.
KANADA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Afrika – zahraniční obchod Antonín Věžník OPVK Inovace výuky geografických studijních oborů, CZ.1.07/2.2.00/
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Írák.
Malta.
Francie Miroslav Chmelka.
Bulharsko България / Bălgarija
Hospodářství - průmysl a zemědělství Soňa Medlová, 3.C
FILIPÍNY.
Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko. Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich.
J IŽNÍ A VÝCHODNÍ A FRIKA Mgr. Jana Nováková. V ÝCHODNÍ A FRIKA nejméně hospodářsky vyspělý region významná jen produkce kávy, bavlny a koření četné rezervace.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
RNDr. Bohumil Hamršmíd ZÚ Harare Praha, 14 prosince 2015 OBCHODNÍ SPOLUPRÁCE ČR SE ZEMĚMI SUBSAHARSKÉ AFRIKY ROSTE, MŮŽEME BÝT SPOKOJENI?
Regiony Afriky III. Západní a střední Afrika Černá Afrika.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Afrika – hospodářství Antonín Věžník
Mexiko.
Zahraniční obchod výměna zboží a služeb mezi státy.
Antonín Košíček Sára Šobková
Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_TROPICKÁ AFRIKA
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Austrálie a Oceánie - hospodářství
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Stredná a východná Afrika
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
REGIONY AFRIKY.
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
SVĚTOVÁ MIGRACE A PRACOVNÍ SÍLA.
Transkript prezentace:

Svobodný a samostatný zapsaný spolek Venédsko

Proč Venédsko? Staří Římané označovali za Venédy obyvatele centrální Evropy, a to bez ohledu na jejich národnost. Jsme ze střední Evropy a chceme pomáhat bez ohledu na národnost, rasu a původ, proto jsme zvolili název Venédsko.

Představený Mgr. Jan Linhart zakladatel spolku ředitel koordinátor činnosti spolku

Tajemník rady spolku Bc. Marie Lencová Dis. zakladatel spolku výkonný ředitel koordinátor projektů spolku

Předseda výboru pro zahraniční vztahy Bc. Justýna Wimmerová zakladatel spolku zástupce spolku v Itálii koordinátor italských projektů spolku

Předseda sněmu spolku Štěpán Sýkora administrativní ředitel spolku koordinátor spolupráce spolku s jinými organizacemi

QIIQ Clinic MgA. Danica Samuhelová - ředitelka QIIQ Clinic - koordinátorka vzájemné spolupráce - koordinátorka zdravotnických projektů

Mama Mundele Mgr. Ivana Impassa Ifoli koordinátorka spolupráce s o.s. Mama Mudele

Občanské sdružení Mama Mundele vzniklo v dubnu Cílem sdružení je vytvořit projekty na podporu konžských obyvatel tak, aby se stali soběstačnými. Toho chce dosáhnout poskytnutím know how a prostředků pro vybudování zázemí malých podniků. Více informací o sdružení na:

Naše plány: 1. zřízení stálé základny (na základě dohody s DRK) pro poskytování servisu a podpory členům spolku a spolupracujícím organizacím při jejich aktivitách v centrální Africe 2. otevřít bránu do Afriky pro malé a střední podnikatele i pro ostatní zájemce 3. podpora rozvojových projektů zaměřených na spolupráci s místním obyvatelstvem a podnikatelskými subjekty

4. zřízení základní školy poskytující vzdělání v plném rozsahu, a to podle norem platných pro členské státy EU 5. zřízení dalších vzdělávacích institucí zaměřených na zvyšování kvalifikace místního obyvatelstva 6. projekty směřující ke zlepšení zásobovací situace obyvatelstva (např. pitná voda) 7. podpora medicínských projektů

8. podpora veterinárních projektů 9. projekty alternativní, přírodní a asijské medicíny 10. projekty spolupráce a využívání místních tradičních léčebných metod a léčebných zdrojů (byliny, mineraloterapie, balneoterapie…)

O Kongu Demokratická republika Kongo má rozlohu více než km 2. Je 14. největší stát světa (plochou srovnatelný s Indií) a žije tam cca 69 mil. obyvatel. Sousedy jsou: Angola, Burundi, Středoafrická republika, Konžská republika, Rwanda, Jižní Súdán, Tanzanie, Uganda a Zambie.

Demokratická republika Kongo – mapa fyzická

Mapa politická

Mapa hospodářská

Vysvětlivky:

Mapa zemědělská

Vysvětlivky:

Státní symboly Demokratické republiky Kongo

V Demokratické republice Kongo žije přibližně 250 etnických skupin. Většinu obyvatel tvoří příslušníci bantuských národů. Nejpočetnější národy jsou Luba (18%), Kongo (16%) a Mongo (13%). Jazyky většiny obyvatel se řadí do nigero- konžské jazykové rodiny, převážně benue- konžské větve, avšak oficiálním jazykem je francouzština, významně rozšířená je i svahilština, čilubština, konžština a lingalština. Nejrozšířenějším vírovyznáním je křesťanství.

Negramotných obyvatel je kolem 42%, středoškolské vzdělání má 15% a vysokoškolské pouze 1%. Průměrná délka života se pohybuje v rozmezí 43 – 49 let. Dlouhodobou podvýživou trpí přes 40% obyvatelstva, přestože DRK má potenciál uživit 1/3 populace celé planety.

Hospodářský potenciál DRK 1. Hlavní surovinové zdroje: diamanty, zlato, měď, cín, kobalt, mangan, colombo-tantalit (coltan), bauxit, železo, uhlí, ropa a ropné břidlice, metan, zinek, nikl, uran, olovo, kadmium… 2. elektroenergetika – téměř 100% elektrické energie pochází z hydroelektráren, pouze 4% z jiných zdrojů. Potenciál ostatních zdrojů je téměř nevyužitý, a to včetně trvale obnovitelných (sluneční záření, větrné proudění, mořský příboj...)

3. vývoz surovin a energií tvoří 95% HDP, zbývajících 5% HDP pochází z ostatních průmyslových odvětví 4. rostlinná výroba – zaměstnává zhruba 2/3 obyvatelstva v produktivním věku. Hlavní produkce: káva, kaučuk, čaj, kakaové boby, maniok (sladké brambory), kukuřice, podzemnice olejná, bavlna, cukrová třtina, rýže, banány a palmy olejné

5. lesnictví – DRK je druhou nejlesnatější zemí Afriky. Těží se především – eben, africký teak (afromosia), palisandr, mahagon … africký ořech (ovangkol) 6. živočišná výroba – slepice, prasata. Chov skotu a koz pouze na území s kvalitní veterinární péčí (výskyt mouchy tse-tse) 7. turistika – pobytová i poznávací (přírodní rezervace, parky, národní parky z nichž je pět zapsáno v UNESCO včetně parku Virunga – horské gorily)

Vzhledem ke stabilizaci bezpečnostní i politické situace se země otevírá zahraničním investicím. Významnými partnery jsou – Belgie, Francie, Finsko, Německo, Jihoafrická republika, USA, Japonsko a Čína. EU poskytla DRK doložky a tarify nejvyšších obchodních výhod. Znovu otevřena byla i rozvojová pomoc MMF a Světové banky. Je velmi příhodná doba vstoupit do hry.

Kontakty Telefony: – čj, rj, francouzština – čj, rj – čj, aj, italština