Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Časování nepravidelných sloves v přítomném čase
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Projekt: L/01 Uměleckořemeslné zpracování kovů
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Nepravidelná slovesa Německý jazyk Mgr. Monika Bartíková
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_15
Autor Příjmení a jméno: Fialová Kamila, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace Adresa: Zahradní 10, Štěpánkovice,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Německý jazyk slovesa pravidelná časování – malen - préteritum pasivně 1 sekunda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Ing. Jitka Ryplová AUTOR: Ing. Jitka Ryplová VY_32_INOVACE_NJ,9_02_.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ Německý jazyk 7.-9.r. TEMA: Nepravidelná slovesa.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 5: Im Schnellimbiss Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Deutsch Vokabular Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_16 Autor: Ing. Milana Zuhlová Anotace: Tento výukový materiál vysvětluje základní pravidla tvorby rozkazovacího způsobu silných.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Němčina pro jazykové školy nově 1
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Časování sloves se změnou kmene
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Časování silných sloves, 3.skupina, e - ie
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Party Přiřaď ke slovíčkům jejich správný český překlad! 1. r Schinkena) slavit 2. feierenb) šunka 3. e Rechnungc) šetřit 4. s Trinkend) účet 5. sparene) pití

Party Správné řešení: 1.b) 2.a) 3.d) 4.e) 5.c) Obrážek č. 1 Obrážek č. 1

Party Přiřaď k německým slovíčkům správně jejich český překlad! 1. weitera) host 2. r Gastb) dále 3. rotc) jablečný mošt 4. s Mineralwasserd) červený 5. r Apfelsafte) minerální voda

Party Správné řešení: 1.b) 2.a) 3.d) 4.e) 5.c) Obrázek č. 2 Obrázek č. 2

Party Časování nepravidelných sloves: -Ve 2. a 3. osobě jednotného čísla se mění kmenová samohláska. -Koncovky sloves jsou stejné jako u pravidelných sloves. například: fahren (jet) – ich fahre (já jedu) – du fährst (ty jedeš) – er fährt (on jede)

Party Úkol: Doplň správný tvar slovesa ve 2. osobě jednotného čísla! laufen (běžet) –du läufst (ty běžíš) –er_____________ geben (dát)du gibst(ty dáš) –er_____________ sehen (vidět)du siehst (ty vidíš) – er_____________ nehmen (vzít)– du nimmst (ty vezmeš) – er_____________

Party Správné řešení: laufen (běžet) –du läufst (ty běžíš) –er läuft geben (dát)du gibst(ty dáš) –er gibt sehen (vidět)du siehst (ty vidíš) – er sieht nehmen (vzít)– du nimmst (ty vezmeš) – er nimmt

Party Úkol: Přelož do němčiny: 1. já jedu 2. on vidí 3. my vidíme 4. vy dáváte 5. ona běží 6. oni vezmou Obrázek č. 3 Obrázek č. 3

Party Správné řešení: 1. já jedu 2. on vidí 3. my vidíme 4. vy dáváte 5. ona běží 6. oni vezmou ich fahre er sieht wir sehen wir geben sie läuft sie geben

Party Úkol: Vyber slovesa z nabídky a ve správném tvaru je doplň: fahrengebennehmensehen 1. Ich _______nach Hause. 2. Du _______den Tisch. 3. Wir_______dir das Geschenk. 4. Er _______den Mond. 5. Sie_______mit dem Bus.

Party Správné řešení: 1. Ich fahrenach Hause. 2. Du nimmstden Tisch. 3. Wirgebendir das Geschenk. 4. Er siehtden Mond. 5. Sie fährt mit dem Bus.

Party Úkol: Oprav chyby! 1.ich sieht1. wir siehen 2.du sehst2. ihr seht 3.er sieht3. sie sehen

Party Správné řešení: 1.ich sehe1. wir sehen 2.du siehst2. ihr seht 3.er sieht3. sie sehen

Party Úkol: Vytvořte dialog Téma: Organizace narozeninové oslavy

Zdroj: TROJÁNKOVÁ, Gabriela. Deutsch für deinen Job: němčina pro řemesla a služby: učebnice s vkládaným audio CD: A1–A2. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2010, 152 s. ISBN Obrázek č. 1 [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Obrázek č. 2 [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Obrázek č. 3 Wiki.Ikfa. [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW:

Děkuji za pozornost!