Komunitní společenství cesta ke vzdělání, sebevědomí a práci VZDĚLÁVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
ECVET v Programu celoživotního učení
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Komenský by se radoval aneb škola hrou
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Projekt CZ.3.22/2.3.00/ Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí v oblasti vzdělání k vyšší uplatnitelnosti na trhu práce.
Jak se uplatnit na trhu práce
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Prezentace turistické oblasti
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
VZDĚLANÝ VENKOV Projekt Mikroregionů Nechanicko a Urbanické brázdy.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální konference v MSK
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Promocja w ramach Interreg V-A Republika Czeska – Polska Propagace w rámci Interreg V-A Česká republika-Polsko Wspólny.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Česko - Polská spolupráce První setkání MAS Opavsko LGD Lider Walecki.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Kateřina Čadilová konference Venkov 2016 Význam partnerství pro rozvoj lokální ekonomiky a služeb.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Strategické řízení a plánování
Angažovanci Petr Holý - ORR.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Plánování prvních kroků
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Komunitní společenství cesta ke vzdělání, sebevědomí a práci VZDĚLÁVÁNÍ

Realizace projektu - Vytvoření skupin Akčních žen venkova -Pravidelné setkávání s partnerem -Studijní návštěvy v Polsku a partnera u nás -Vaření není u našich žen tak populární

Realizace projektu Komplikace -I ženy doma nemají mnoho času -Aktivní ženy mají mnoho zájmů -Vaření není u našich žen tak populární

Pilotní ověření převedené metodiky ­ workshopy ­ vzdělávání účastníků skupin Akčních žen venkova 1. Projektové řízení, Komunitní plánování 2. Práce s IT 3. Prezentační dovednosti s ohledem na přípravu prezenčního stánku, výzdoba a propagace 4. Sebeprezentace ­ schopnost prezentovat se na trhu práce 5. Zpracování regionálního produktu a regionální značky

workshopy ­ 1. Projektové řízení, Komunitní plánování -Naučit se společně kooperovat -Uvědomit si individuální rozdíly mezi jednotlivci -Využívání svých silných stránek -Jak jednat s dalšími obyvateli a zástupci obcí

workshopy ­ 2. Práce s IT -Využívání počítače -Různé přístupy podle potřeb žen ve skupinách -Práce s internetovým obchodem -Grafika a grafické programy -Sociální sítě -

workshopy ­ 3. Prezentační dovednosti s ohledem na příprav u prezenčního stánku, výzdoba a propagace -Práce s rostlinami kolem nás -Využívání přírodního materiálu -Moderní trendy i klasické zpracování -Praktická využitelnost (výzdoba prostor)

workshopy ­ 4. Sebeprezentace ­ schopnost prezentovat se na trhu práce -Schopnost prodat se na trhu práce -Umění přesvědčit -Vnitřní motivace k dosažení úspěchu -Prezentace ústní i písemná -Moje silné stránky

workshopy ­ 5. Zpracování regionálního produktu a regionální značky -Regionální značka a její možnosti -Co a jak certifikovat -Možnosti pro producenty -Lokální ekonomika a její příležitosti

Děkuji za pozornost Vladislav Kos

První setkání MAS Opavsko LGD Lider Walecki

Program Grundtvig 2011 Tradice a historie - základ bohatého života na venkově -Jak oživit umírající stavby -Učit se dívat v nového úhlu na historii

Jaro 2011 návštěva v Polsku Návštěva na Dožínkách a konferenci k udělení evropského certifikátu pro „Drawský med“

Podzim 2011 návštěva v Polsku Západopomořský kongres obnovy venkova 2011 Kolotnik

2011 Nadace ČEZ Poznej novou techniku

Comenius 2013 Mobilita projekt pro děti ZŠ Základní škola obec Velká Polom - Česká Republika Gimnázium w Chwiramie Polsko

Comenius 2013 Mobilita projekt pro děti Základní škola Háj ve Slezsku – Česká republika Základní škola - im. Unii Europejskiej v Karsiborze - Polsko

2013 Miešek a Doubravka – 1000 let společné historie

Komunitní společenství cesta ke vzdělání, sebevědomí a práci

2013 – 2014 Wspólnota - droga do edukacji, poczucia własnej wartości i pracy

„Ścieżka społeczności do edukacji, poczucia własnej wartości i pracy” Celem projektu był rozwój umiejętności kobiet i młodzieży, ich motywacja i aktywacja do pracy w różnych stowarzyszeniach, i moźliwość ich późniejszego włączenia na rynek pracy Projekt realizowany przez Lokaln grupe działania Opavsko z Czech Współpraca z polskim partnerem LIDEREM Wałeckim Inspiracja w Kołach gospodyń wiejskich w Polsce nawizaliśmy współprac z 5 czeskimi „kołami gospodyń wiejskich” 5 edukacyjnych warsztatów, wspólne spotkania, wspólne warsztaty w Polsce, prezentacj na impreze „Świto kapusty” i na konferencji

Inspiracja Lider Wałecki: Koła gospodyń wiejskich

Březová - Betulky

Budišov nad Budišovkou - Fosilky

Dvorce – Spolek paní a dívek

Mokré Lazce – Kvítka

Velké Heraltice – Žijeme tady s vámi

Przyszłość ? Socialna wspóldzielnia Zespół tylko dla zabawy Odzyskanie marki regionalnej za potrawy albo inne produkty Z grupy oddziel ᶏ sie indywidualnie osoby

Dziękujęmy za uwagę Władysław Kos Petra Chroustová