Lernen Sie und wiederholen Sie Perfekt und Präteritum 2 Teil 1 Teil 2 Teil 3Teil 4Teil 5Teil 6 Návod: Prezentace slouží k nácviku, procvičování a opakování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_34_Německý jazyk_préteritum, perfektum silných.
Advertisements

EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Komanditní společnost - osobní obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Úhel Převody jednotek velikosti úhlů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír Macháň. Dostupné z Metodického portálu.
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_VII_Nj3_10 AutorMgr.
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Ein gastronomischer Spaziergang (cvičební materiál)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Informace, PC, hardware, software
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
ROZŠIŘUJEME SLOVNÍ ZÁSOBU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Konjugation der Hilfsverben
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozvíjíme pozornost a soustředění
SKLÁDÁME GEOMETRICKÉ TVARY, POČÍTÁME
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Obst und Gemüse Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Fyzika – měření objemu a převody jednotek objemu
Podstatná jména Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Ruský obrázkový slovník XII Domácí spotřebiče – Техника для кухни
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Tělesa –čtyřboký hranol
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Pořadí obrázků – domeček
Rovnice s absolutními hodnotami
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Ruský obrázkový slovník IV Rodina − семья
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Interaktivní hra s různými obrazci a jejich skládání
Představujeme a sestavujeme krychli
Kolik je...? Pracovní listy
DESETINNÁ ČÍSLA DESETINNÉ ZLOMKY
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Základní větné členy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Převody jednotek obsahu - 2.část
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Zaměřené na orofacionální cvičení
Seznamujeme se s geometrickými tvary - obdélník
Transkript prezentace:

Lernen Sie und wiederholen Sie Perfekt und Präteritum 2 Teil 1 Teil 2 Teil 3Teil 4Teil 5Teil 6 Návod: Prezentace slouží k nácviku, procvičování a opakování tvarů préterita a perfekta frekventovaných nepravidelných (silných) sloves. Prezentace je rozdělena do 6 částí, v každé části si žáci osvojí tvary deseti sloves. Slovesa se dají volit v libovolném pořadí. Tato prezentace může sloužit i k domácí přípravě žáků. Ve škole je možné ji použít při zadávání písemných testů prověřujících znalost tvarů préterita a perfekta. Nabízí využití při individuální práci se žáky. Dá se použít i při různých soutěžích. Zde záleží pouze na kreativitě vyučujícího. Obsluha prezentace: 1. kliknutí – symbolem ručičky na číslo 1–10 – infinitiv českého slovesa 2. kliknutí – symbolem ručičky na číslo 1–10 – německé tvary – infinitiv, préteritum a perfektum (3. os. č. j. bez uvedení osoby, pomocné sloveso pouze u sloves se sein). Konec Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

odjet prohlédnout si doporučit vypadat pohřbít obstát kousnout abfahren fuhr ab i. abgefahren 2 přijmoutannehmen nahm an angenommen sich ansehen sah sich an sich angesehen empfehlen empfahl empfohlen 5 vyjít si ausgehen ging aus i. ausgegangen aussehen sah aus ausgesehen 7 přikázat befehlen befahl befohlen begraben begrub begraben bestehen bestand bestanden beißen biss gebissen Teil 1 Zpět

ohnout vázat, spojit propustit zlomit proniknout napadnout nastoupit biegen bog i., h. gebogen 2 nabídnoutbieten bot geboten binden band gebunden entlassen entließ entlassen 5 foukat blasen blies geblasen brechen brach i., h. gebrochen 7 hořet brennen brannte gebrannt dringen drang i., h. gedrungen einfallen fiel ein i. eingefallen einsteigen stieg ein i. eingestiegen Teil 2 Zpět

vychovat uprchnout téct rodit platit (o něčem) užívat si stát se erziehen erzog erzogen 2 letětfliegen flog i.,h. geflogen fliehen floh i. geflohen fließen floss i. geflossen 5 žrát fressen fraß gefressen gebären gebar geboren 7 podařit se gelingen gelang i. gelungen gelten galt gegolten genießen genoss genossen geschehen geschah i. geschehen Teil 3 Zpět

srovnat sáhnout, chytit zvednout přijít trpět půjčit lhát gleichen glich geglichen 2 rýt, kopatgraben grub gegraben greifen griff gegriffen heben hob gehoben 5 znít klingen klang geklungen kommen kam i. gekommen 7 naložit laden lud geladen leiden litt gelitten leihen lieh geliehen lügen log gelogen Teil 4 Zpět

dojit písknout chválit radit trhat jezdit na koni pádit melken melkte / molk gemelkt / gemolken 2 měřitmessen maß gemessen pfeifen pfiff gepfiffen preisen pries gepriesen 5 pramenit quellen quoll i. gequollen raten riet geraten 7 strouhat reiben rieb gerieben reißen riss i., h. gerissen reiten ritt i., h. geritten rennen rannte i. gerannt Teil 5 Zpět

zápasit zdát se, svítit stříhat bít střílet zavřít mlčet ringen rang gerungen 2 rozdělit, rozvéstscheiden schied geschieden scheinen schien geschienen scheren schor geschoren 5 sunout schieben schob geschoben schlagen schlug geschlagen 7 bruslit schleifen schliff geschliffen schießen schoss i., h. geschossen schließen schloss geschlossen schweigen schwieg geschwiegen Teil 6 Zpět