EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název šablony:Inovace výuky AJ II/2/ Miloš Demel Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Název výukového materiálu: Food Autor: Miloš.
Advertisements

Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: Mgr.Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_609_AJ_JÍDLO TÉMA: Slovní zásoba ČÍSLO.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_01.
Z Á KLADN Í Š KOLA NOV Á ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOV Á KOMUNIKACE CIZ Í JAZYK SLOVN Í Z Á SOBA Food VY_32_INOVACE_AJ_SO_04 Vypracovala: Mgr.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
22. základní škola Plze ň, Na Dlouhých 49, p ř ísp ě vková organizace Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
15.1 Countability of nouns, food and drink
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Expressions with have VY_22_INOVACE_32 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: House Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-8 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Verbs about clothes I Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-4 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Sport Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-6 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Love relationship Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-18 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Art Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-29 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Personality adjectives Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-19 Šablona: II2 Inovace a zkvalitnění.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Quantities Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-11 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ35 Název školy SPŠ a.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: B2 – Verbs – Body Actions Číslo vzdělávacího materiálu: ICT12-05 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Feelings - collocations Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-22 Šablona: II2 Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Make and Do Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-24 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích.
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Verbs about clothes II Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-5 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění.
IN A SANDWICH BAR FOOD.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU peníze středním školám
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ZDRAVÍ – OVOCE, ZELENINA
Describing photos. Food
VY_32_INOVACE_04_AJI_JÍDLO
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Transkript prezentace:

EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách. Název sady vzdělávacích materiálů:AJ2 Slovní zásoba v tématech pro úroveň A2 – B1 Autor: Mgr. Marie Zajíčková Datum vytvoření: Garant (kontrola):Mgr. Jaroslava Tůmová Ročník: Nižší gymnázium (sekunda - tercie) Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Téma: Slovní zásoba Metodika/anotace:Powerpointová prezentace. Slovní zásoba a slovní spojení k tématu „Jídlo“ – osvojení a procvičování. Časový rozvrh:45 minut Zdroje: ( Možné uvést v závěru) viz. poslední slide Gymnázium Františka Křižíka a základní škola, s.r.o.

FOOD - COLLOCATIONS A2 – B1

Meat Put the different types of meat below into the correct place on the diagram:

beefliverlambvealporkbacon chickenduckhamkidneyturkey guinea fowl pigpoultrysheep cowinside an animal

Different kinds of meat pigporkbacon ham poultrychickenduck turkey guinea fowl sheeplambcowbeefveal inside an animal liverkidney

Meat collocations Add the following words to their correct group below:

chickenburgersteakporkchops 1)Fillet / rump / sirloin / T-bone ______ 2)Pork / lamb ______ 3)_____ chops / sausages 4)Chicken / beef / bacon ______ 5)_______ breast /wing / leg

chickenburgersteakporkchops 1)Fillet / rump / sirloin / T-bone steak 2)Pork / lamb ______ 3)_____ chops / sausages 4)Chicken / beef / bacon ______ 5)_______ breast /wing / leg

chickenburgersteakporkchops 1)Fillet / rump / sirloin / T-bone steak 2)Pork / lamb chops 3)_____ chops / sausages 4)Chicken / beef / bacon ______ 5)_______ breast /wing / leg

chickenburgersteakporkchops 1)Fillet / rump / sirloin / T-bone steak 2)Pork / lamb chops 3)Pork chops / sausages 4)Chicken / beef / bacon ______ 5)_______ breast /wing / leg

chickenburgersteakporkchops 1)Fillet / rump / sirloin / T-bone steak 2)Pork / lamb chops 3)Pork chops / sausages 4)Chicken / beef / bacon burger 5)_______ breast /wing / leg

chickenburgersteakporkchops 1)Fillet / rump / sirloin / T-bone steak 2)Pork / lamb chops 3)Pork chops / sausages 4)Chicken / beef / bacon burger 5)Chicken breast /wing / leg

Groceries - collocations Match each of the following groceries with one of the types of food above:

cheesesoupbreadoilricesalad mixedgreen potatofruit ?

cheesesoupbreadoilricesalad mixedgreen potatofruit salad

cheesesoupbreadoilricesalad ? WHITE RYE SLICEDGARLIC WHOLE MEAL BROWN

cheesesoupbreadoilricesalad bread WHITE RYE SLICEDGARLIC WHOLE MEAL BROWN

cheesesoupbreadoilricesalad ? mushro om home- made tinnedchickentomato

cheesesoupbreadoilricesalad soup mushro om home- made tinnedchickentomato

cheesesoupbreadoilricesalad soft mild mature cream blue goat‘s ?

cheesesoupbreadoilricesalad soft mild mature cream blue goat‘s cheese

soupbreadoilricesalad brownlong-grain wild ?

cheesesoupbreadoilricesalad brownlong-grain wild RICE

What types of oil do you know? ?? ?? OIL

What types of oil do you know? extra virginolive sunflowervegetable OIL

Food - collocations Match each of the following lines of words with one of the types of food below:

yoghurtice creamsaucechocolatepiecake Chocolate, fruit, cheese, birthday, wedding Natural, strawberry, black cherry, Greek, low fat Tomato, pesto, soy, oyster, apple, mint Milk, plain, white, dark, Belgian Meat, chicken, apple, cherry, home-made Vanilla, strawberry, chocolate, Italian

yoghurtice creamsaucechocolatepiecake Chocolate, fruit, cheese, birthday, wedding CAKE Natural, strawberry, black cherry, Greek, low fat YOGHURT Tomato, pesto, soy, oyster, apple, mint SAUCE Milk, plain, white, dark, Belgian CHOCOLATE Meat, chicken, apple, cherry, home-made PIE Vanilla, strawberry, chocolate, Italian ICE CREAM

Expressions with AND Match the words on the left with the words on the right:

Expressions with AND 1)Salt and 2)Fish and 3)Bread and 4)Cheese and 5)Strawberries and a)Biscuits b)Butter c)Cream d)Pepper e)Chips

Expressions with AND 1)Salt and 2)Fish and 3)Bread and 4)Cheese and 5)Strawberries and d) pepper e) chips b) butter a) biscuits c) cream

Tasks Prepare a list of ingredients for your favourite recipe. Choose 10 most important grocery items that you can‘t do without. What is your favourite breakfast/ lunch/ dinner?

Odkazy k obrázkům Slide 4: p?id= p?id= topic-mad-cow-california-beef-safe 00vnitr.htm

Použité materiály Gough, Chris (2002). English Vocabulary Organiser. Heinle Cengage Learning. Oxford Advanced Learner‘s Dictionary