Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 5–8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál je v souladu s ŠVP ZŠ Vrbno pod Pradědem
Advertisements

Vypracovala:Málková Jarmila
Přivlastňovací zájmena
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
NJ - gramatika předložky.
Člen určitý a neurčitý, 1. a 4. pád podstatných jmen
Zápor nicht, kein, nichts
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
6. LEKCE (6. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhKörper und Gesundheit.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 13–16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Adresa školy: ZŠ Třeboň, Na Sadech 375 Jméno autora: Mgr. Jana Písaříková Název: VY_32_INOVACE_455Nj/9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma hodiny:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaPředložky.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_04 Personalpronomen im Dativ TEMA:Jazyková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 7: Im Hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_3_4_7E_8E_SEI_15_SÄTZE.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr.Hana Halamová NÁZEV:VY_22_INOVACE_22_NJ8_ AZ-kvíz,vyber odpověď TÉMA: Wiederholung ČÍSLO PROJEKTU:
Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_07 Modalverben TEMA:Jazyková kompetence.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_01 Personalpronomen im Akkusativ.
Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 8: Was ziehe ich an? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 6: Unsere Freizeit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhKörper und Gesundheit.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 5: Im Schnellimbiss Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaVedlejší.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 14: Meine monatlichen Ausgaben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.12_souveti_souradne_spojka _deshalb Datum :
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.8.A.09_otazky_a_odp ovedi Datum : Ročník : osmý.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Zápor v německé větě VY_32_INOVACE_02-03 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Gramatické.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Předložky se 4. pádem VY_32_INOVACE_02-08 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Gramatické.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Lektion 2 Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_34_Německý jazyk_věty jednoduché_souvětí Číslo.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Německý jazyk pro 9. ročník Souvětí souřadné se spojkou
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSOBNÍ ZÁJMENA ich, du, er, sie, es, wir, ihr, sie, Sie.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
Německý jazyk – Gramatické jevy
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Němčina pro jazykové školy nově 1
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Deutsch mit Max II. Lektion 2
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Osobní zájmena v čísle množném
Předložky se 3. pádem Mgr. Lenka Kudrnová.
Transkript prezentace:

Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 5–8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Wiederholung 5-8 PŘELOŽ: 1. On jezdí autem. 2. Ty běžíš velmi pomalu. 3. Marika pomáhá svému bratrovi. 4. Ty nejíš.

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1. Er fährt mit dem Auto. 2. Du läufst sehr langsam. 3. Marika hilft ihrem Bruder. 4. Du isst nicht.

Wiederholung 5–8 UTVOŘ SPRÁVNÝ TVAR SLOVESA A PŘELOŽ: 1.Mit dem Bus …….. Jan sehr gern. (fahren) 2.Monika ………. noch nicht deutsch. (sprechen) 3.………… du ein Taxi? (nehmen)

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Mit dem Bus fährt Jan sehr gern. Autobusem jezdí Jan velmi rád. 2.Monika spricht noch nicht deutsch. Monika ještě nemluví německy. 3. Nimmst du ein Taxi? Vezmeš si taxi?

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ: 1. Vař rychle! 2. Učte se německy! 3. Pracujme už! 4. Jezte, pane Nováku!

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Vař rychle! Koch schnell! Učte se německy!Lernt deutsch! Pracujme už!Arbeiten wir schon! Jezte, pane Nováku!Essen Sie, Herr Novak!

Wiederholung 5–8 DOPLŇ SPRÁVNÝ TVAR OSOBNÍHO ZÁJMENA A PŘELOŽ: 1.Ich komme mit ………. um 8 Uhr. (er) 2.Sie schreiben ………. einen Brief. (wir) 3.Wir empfehlen ………. Schnitzel. (Sie) 4.Gib es vor ………! (ich)

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.ihm - Přijdu s ním v 8 hodin. 2.uns- Píší nám dopis. 3.Ihnen- Doporučujeme Vám řízek. 4.mich- Dej to přede mě!

Wiederholung 5–8 PŘEVEĎ VĚTY DO ZÁPORU A PŘELOŽ: Ihr habt eine Tochter. Du isst Eis. Ich schreibe einem Freund. Hat sie Zeit?

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Ihr habt keine Tochter. Nemáte (žádnou) dceru. Du isst kein Eis. Nejíš (žádnou) zmrzlinu. Ich schreibe keinem Freund. Nepíšu (žádnému) příteli. Hat sie keine Zeit? Nemá (žádný) čas?

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ: 1.Já uklízím rád 2.Oni usnuli v 6 hodin 3.On se musí doma dívat na televizi. 4.Uklízíš kuchyň? 5.Ona nesmí usnout doma.

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Ich räume gern auf. 2.Sie schlafen um 6 Uhr ein. 3.Er muss zu Hause fernsehen. 4.Räumst du die Küche auf? 5.Sie darf nicht zu Hause einschlafen.

Wiederholung 5–8 VYČASUJ „ZAJÍMAT SE“:

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: ich interessiere mich du interessierst dich er/sie/es interessiert sich wir interessieren uns ihr interessiert euch Sie/Sie interessieren sich

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ: 1.Chtěl jsem napsat dopis, ale nemám papír. 2.Dnes přijede má teta, proto musím domů. 3.Je mu 40 let, přesto studuje.

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Ich möchte einen Brief schreiben, aber (ich) habe kein Papier. 2.Heute kommt meine Tante, deshalb muss ich nach Hause. 3.Er ist 40 Jahre alt, trotzdem studiert er.

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ: skrz parkpro mě pro matkuproti němu proti oknubez vás bez ložnicekolem nich kolem hoteluskrz tebe

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: durch den Parkfür mich für die Muttergegen ihn gegen das Fensterohne euch ohne das Schlafzimmerum sie um das Hoteldurch dich

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ: 1. Um das Hotel gibt es einen Garten. 2. Wo gibt es hier einen Parkplatzt? 3. Unter dem Fenster gibt es einen schönen Park.

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Kolem hotelu je nějaká zahrada. 2.Kde je tu nějaké parkoviště? 3.Pod oknem je nějaký pěkný park.

Wiederholung 5–8 PŘEKLÁDEJ NAHLAS: = 42 – 22 =

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: fünfunddreiβig plus sieben ist zweiundvierzig zweiundsechzig minus zweiundzwanzig ist vierzig neunzehnhundertsechsundneunzig zweitausenddreizehn

Wiederholung 5–8 PŘIŘAĎ, CO SE HODÍ: 1. das lange weiβe Kleida) ins Büro 2. das Kostümb) ins Kino 3. die Jeansc) zur Hochzeit 4. der Badeanzugd) ins Theater 5. der schwarze Anzuge) am Meer

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.c) 2.a) 3.b) 4.e) 5.d)

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ S URČITÝM A POTÉ S NEURČITÝM ČLENEM: 1.červené šaty 2.novým kalhotám 3.skrz úzké šaty 4.fotka modré sukně

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.das rote Kleid/ein rotes Kleid 2.der neuen Hose/einer neuen Hose 3.durch das braune Kleid durch ein braunes Kleid 4. das Foto des blauen Rocks das Foto eines blauen Rocks

Wiederholung 5–8 PŘELOŽ: On říká, že je to nějaká modrá sukně. Ona myslí, že je to ta stará přítelkyně.

Wiederholung 5–8 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Er sagt, das ist ein blauer Rock. Sie glaubt, das ist die alte Freundin.

Wiederholung 5–8 Děkuji za pozornost… Zdroj: HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro jazykové školy nově 1. Plzeň: Fraus, ISBN s.