Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace NAŠE VLAST (státní symboly)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace NAŠE VLAST (státní symboly)"— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace NAŠE VLAST (státní symboly)
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_10/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1.-3. Vzdělávací oblast: prvouka NAŠE VLAST (státní symboly) Anotace: Výukový materiál je možno použít při výuce tematického celku Česká republika Žáci pracují s učitelem na interaktivní tabuli, prohlíží si na webu obrázky státní vlajky a státního znaku, povídají si o dělení státního znaku podle územních celků. Na pracovním listu č. 2 a 3 zakreslí českou státní vlajku a dopíší slova státní hymny. V hodině si píseň zazpívají.

2 Vašimi státními symboly jsou státní vlajka, státní znak a státní hymna
Vašimi státními symboly jsou státní vlajka, státní znak a státní hymna. Státní vlajka má tři barvy, víš, která barva co znamená? Nakresli si ji. Jak by vypadala vlajka tvá, nebo tvé „pirátské“ party ? Státní vlajka Moje vlajka

3 Státní hymna České republiky
KDE DOMOV MŮJ, KDE ________ MŮJ. VODA ________ PO LUČINÁCH, BORY ŠUMÍ PO ___________. V SADĚ SKVÍ SE Z JARA _______, ZEMSKÝ ______ TO NA POHLED. A TO JE TA ČESKÁ ________, ZEMĚ ČESKÁ, DOMOV ________. ZEMĚ ČESKÁ , ___________ MŮJ.


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace NAŠE VLAST (státní symboly)"

Podobné prezentace


Reklamy Google