Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA HRAJEME SI S FOTOGRAFIEMI. OPAKOVÁNÍ- MALOVÁNÍ  V aplikaci „Malování“ namalujte „Plot“. Využijte všech znalostí z předcházející hodiny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA HRAJEME SI S FOTOGRAFIEMI. OPAKOVÁNÍ- MALOVÁNÍ  V aplikaci „Malování“ namalujte „Plot“. Využijte všech znalostí z předcházející hodiny."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA HRAJEME SI S FOTOGRAFIEMI

2 OPAKOVÁNÍ- MALOVÁNÍ  V aplikaci „Malování“ namalujte „Plot“. Využijte všech znalostí z předcházející hodiny.

3 Hrajeme si s fotografiemi  do malování můžeme vložit i elektronické fotografie  úpravy obrázků, které jsme se již naučili, můžeme snadno použít i při úpravě fotografií  kopírování se hodí k tvorbě koláží  můžeme fotografie ořezávat do zajímavých tvarů  výřez můžeme také sešikmit nebo převrátit

4 ÚKOL 1  V obrázku zavřete sově obě oči a pak ji obě oči otevřete  naleznete v souboru „Hedvika“

5

6 ÚKOL 2  Nakreslete hrnek a do něho vložte fotku koně  složka „kůň“

7

8 ÚKOL 3 –polepená krabice  nejprve si připravíme tři čtverce s fotografickými výplněmi.  Horní a boční stěnu krychle musíme zkrátit a zkosit  horní stěna – roztažení – svisle 50% - zkosení – vodorovně 45%  boční stěna – roztažení – vodorovně 50% - zkosení – svisle 45%

9

10 ÚKOL 4 – Kaleidoskop  vezmeme fotografii a sestavíme zrcadlový obraz nebo opakující se motiv

11

12 ÚKOL 5 – Vývoj nového automobilu  obrázek „dlouhé“ a „pásové“ Felicie vznikl z původní fotografie automobilu kopírováním, přesouváním a vystřiháváním částí původní fotografie.

13

14 Práce na internetu  Chvilka oddechu


Stáhnout ppt "INFORMATIKA HRAJEME SI S FOTOGRAFIEMI. OPAKOVÁNÍ- MALOVÁNÍ  V aplikaci „Malování“ namalujte „Plot“. Využijte všech znalostí z předcházející hodiny."

Podobné prezentace


Reklamy Google