Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vsetín Město ve kterém žiji

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vsetín Město ve kterém žiji"— Transkript prezentace:

1 Vsetín Město ve kterém žiji
Vsetín je mé rodné město a je pro mě srdcem Valašska. Udržuje se zde spoustu valašských tradic a zvyků, což už se na mnoha místech nevidí. Vsetínem protéká známá řeka Bečva, která se dělí na horní a dolní tok. Vsetín se asi nejvíce proslavil díky hokeji. Největším dominantou Vsetína je Vsetínský zámek se zámeckou zahradou.

2 Škola Vsetínské gymnázium se prošlo během let menšími změnami:
Chodím na střední školu Masarykova gymnázia , celým názvem: Masarykovo gymnázium Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín Tato škola je určitě jednou z nejlepších škol z okolí Vsetína, snaží se připravit všechny studenty na vysoké školy s veškerým zaměřením. Vsetínské gymnázium se prošlo během let menšími změnami:

3 Kraj Zlínský kraj Je jedním ze 14 krajů České republiky .
Nachází se ve východní části republiky a je rozdělen na několik okresů: Zlín, Vsetín, Kroměříž a Uherské Hradiště. Tvoří část hranice se Slovenskou republikou. Nachází se zde dvě chráněné oblasti Beskydy a Bílé Karpaty. Zlínský kraj je oblíbenou turistickou oblastí, zejména cyklistů a milovníků zimních sportů.

4 Morava Morava je jedním ze tří celků České republiky a pro mě samozřejmě tou nejmilejší. Je velmi zajímavá především lidovou kulturou, krajinou a dobrým jídlem specifickým pro tuto krajinu. Moravou protéká stejnojmenná řeka Morava. Hlavním městem Moravy je Brno.

5 Česká republika O České republice se říká, že je srdcem Evropy. Je to poměrně malý stát s hlavním městem jménem Praha, která patří mezi jedny z nejkrásnějších a nejhistoričtějších míst světa. Samostatný český stát je vznikl Dříve byla Česká republika spojena s Slovenskem.

6 Země Je třetí planeta sluneční soustavy a jediná planeta na které je dosud potvrzen život. Vznikla před 4,6 miliardami let z mezihvězdného prachu. Země je jediná na které je dosud člověk schopný života. Země má svou přirozenou družici – Měsíc.


Stáhnout ppt "Vsetín Město ve kterém žiji"

Podobné prezentace


Reklamy Google