Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracovali: Lukáš Pala Radovan Šikl. Říše: živočichové Kmen: strunatci Podkmen: obratlovci Třída: ptáci Podtřída: letci Řád: Vrubozobí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracovali: Lukáš Pala Radovan Šikl. Říše: živočichové Kmen: strunatci Podkmen: obratlovci Třída: ptáci Podtřída: letci Řád: Vrubozobí."— Transkript prezentace:

1 Vypracovali: Lukáš Pala Radovan Šikl

2 Říše: živočichové Kmen: strunatci Podkmen: obratlovci Třída: ptáci Podtřída: letci Řád: Vrubozobí

3 Vrubozobí jsou velcí, zavalití ptáci s dlouhým krkem a krátkým zobákem.Společným znakem všech vrubozobých jsou vroubkované okraje zobáku, lamely, které původně umožňovaly vrubozobým filtrovat drobné částečky z vody nebo bahna.K životu ve vodě je přizpůsobeno i jejich opeření - mají husté prachové peří a velkou kostrční žlázu, jejímž mastným sekretem si peří potírají.Vrubozobí jsou dobří letci, létají rychle (až 100 km/h), velké druhy v klínech, často je slyšet svist letek. Při vzlétnutí se často rozbíhají po hladině.

4 Kachna divoká,zvaná březňačka, je naše největší plovavá kachna. Patří také mezi nejúspěšnější druhy ptáků, který se byl schopen naprosto přizpůsobit rychle se měnícím životním podmínkám. Z kachny divoké byla později vyšlechtěna kachna domácí.

5 Husa velká též husa divoká nebo šedá je široce rozšířený druh eurasijské husy. Společně s husou labutí je též předkem všech plemen husy domácí vyšlechtěné ve střední Evropě.Opeření má hnědošedé s tmavším zbarvením na hlavě a světlejším břichem s proměnlivým černým pruhováním.

6 Vrubozobí jsou velcí, zavalití ptáci s dlouhým krkem a krátkým zobákem.Společným znakem všech vrubozobých jsou vroubkované okraje zobáku, lamely, které původně umožňovaly vrubozobým filtrovat drobné částečky z vody nebo bláta Zástupci: Husa Velká Kachna Divoká Labuť Velká

7 http://cs.wikipedia.org/wiki/Vrubozob%C3%AD http://cs.wikipedia.org/wiki/Labu%C5%A5 http://cs.wikipedia.org/wiki/Husa_velk%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Kachna_divok%C3%A1 učebnice


Stáhnout ppt "Vypracovali: Lukáš Pala Radovan Šikl. Říše: živočichové Kmen: strunatci Podkmen: obratlovci Třída: ptáci Podtřída: letci Řád: Vrubozobí."

Podobné prezentace


Reklamy Google