Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úvod: Liberecký kraj.. Liberecký kraj sousedí s : Ústeckým krajem, St ř edo č eským krajem a s Králové Hradeckým. Administrativn ě se kraj d ě lí na 4.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úvod: Liberecký kraj.. Liberecký kraj sousedí s : Ústeckým krajem, St ř edo č eským krajem a s Králové Hradeckým. Administrativn ě se kraj d ě lí na 4."— Transkript prezentace:

1 Úvod: Liberecký kraj.

2 Liberecký kraj sousedí s : Ústeckým krajem, St ř edo č eským krajem a s Králové Hradeckým. Administrativn ě se kraj d ě lí na 4 okresy a 215 obcí ( z toho 36 se statuse m ě sta).

3 Asi nejznám ě jší horou Libereckého kraje je Ješt ě d. Jeho výška je Asi nejznám ě jší horou Libereckého kraje je Ješt ě d. Jeho výška je 1012 m. Le ž í na severu Č eska, le ž ící ji ž n ě od Liberce.Na jeho vrcholu je známý televizní vysíla č v technicistním architektonickém stylu.

4 V Libereckém kraji je spousta kulturních památek, hrad ů a z ř ícenin. Toto hlavn ě pat ř í k turistickým cíl ů m.Nap ř íklad mezi navšt ě vované pat ř í.Z ř ícenina Trosky nebo turistické st ř edisko Malá skála, ale také jiná turistická st ř ediska jako t ř eba Josef ů v d ů l nebo Staré splavy.

5  Zem ě d ě lství v Libereckém kraji je p ě stování obilnin (pšenice, je č men), brambor, lnu a ř epky olejné. V menší mí ř e se zde té ž p ě stuje kuku ř ice, ř epa, ovoce a zelenina. Chován je zde p ř edevším skot, prasata a dr ů be ž.

6  Vytvo ř il: Dominik Peck


Stáhnout ppt "Úvod: Liberecký kraj.. Liberecký kraj sousedí s : Ústeckým krajem, St ř edo č eským krajem a s Králové Hradeckým. Administrativn ě se kraj d ě lí na 4."

Podobné prezentace


Reklamy Google