Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítejte v Jičíně!!!.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítejte v Jičíně!!!."— Transkript prezentace:

1 Vítejte v Jičíně!!!

2 Budovu Okresního ředitelství Policie ČR v Jičíně najdete v centru města, které leží 90 km od Prahy směrem na severovýchod a je rovněž nazýváno „vstupní branou do Českého ráje“. Okres Jičín se rozkládá na 886 km2 v severozápadní části Královehradeckého kraje. V rámci kraje pak sousedí na severu s okresem Semily, na východě s okresem Trutnov a na jihu s okresem Hradec Králové. Dále hraničí na jihozápadě s okresem Nymburk a na západě s okresem Mladá Boleslav. Kde nás najdete? hjj

3 Okres Jičín V okrese je 111 obcí, z toho jsou 3 s rozšířenou působností, ( Jičín, Hořice, Nová Paka ). K trvalému pobytu je na našem okrese hlášeno obyvatel. V okresním městě Jičíně žije obyvatel. Hustota zalidnění okresu je pak 87 obyvatel na 1 km2.

4 Čím jsme zajímaví? Jičínsko se řadí svými přírodními krásami mezi turisticky nejatraktivnější v republice. K těm nejnavštěvovanějším místům patří Prachovské skály, Jinolické rybníky, gotický hrad Kost, zámky Humprecht, Dětenice a Staré Hrady, zřícenina hradu Pecka a Podkrkonošské muzeum v Nové Pace. Většinu okresu vyplňuje Jičínská pahorkatina. Na severozápadě okresu se nacházejí pískovcová skalní města – Prachovské skály a část Českého ráje. Severovýchod okresu patří do hornatého Podkrkonoší.

5 Město Jičín Samotné město Jičín je jakýmsi průsečíkem dopravních tepen, neboť se zde sbíhají tři komunikace I. třídy, které město spojují jednak s oblastí středních a severních Čech a dále s oblastí severní Moravy.

6 Obvodní oddělení v rámci OŘP


Stáhnout ppt "Vítejte v Jičíně!!!."

Podobné prezentace


Reklamy Google