Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1320 Filtrování dat Autor: Martin Votava Anotace: žák ví, co je filtrování dat, zná jeho výhody, a umí ho používat Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Filtrování dat V rozsáhlejších datových souborech je možné pracovat s dalším silným nástrojem a sice s filtrem dat. Filtrovaná data jsou taková, ve kterých je určitá část skryta a naopak určitá zobrazena v závislosti na nastavené podmínce nebo podmínkách. Toto je vhodné pro rychlé přehledy, tisky zásahy, úpravy, izolaci jevů apod.

3 Jak nastavit filtr Mějme aktuální buňku uvnitř našeho seznamu (nebo databáze). Seznam má záhlaví. Zvolíme z karty Data volbu Filtr a okamžitě se v záhlaví tabulky zobrazí malé šipky. Skrze ty je možné pohodlně nastavovat podmínky pro filtry dat.

4 Nabídka filtrové šipky Máme k dispozici volbu podmínky vždy platnou pro konkrétní sloupec. Nebo přímou volbu ze seznamu všech položek ve sloupci.

5 Jak filtr vypadá Filtrovaný obsah poznáme podle dvou věcí. Sloupec, kde je filtr nastaven má šipku změněnou na symbol filtrování – trychtýř. A čísla řádků jsou modrá a je jich méně a čísla nejsou za sebou, protože data, která nesplnila podmínku jsou skryta.

6 Poznámka Filtry je možné kombinovat. Obsah je pak možné natolik přefiltrovat, že výsledkem bude žádný řádek (záznam).

7 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google