Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvořila: Anna Veselá

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvořila: Anna Veselá"— Transkript prezentace:

1 Vytvořila: Anna Veselá
Taylor Swift Vytvořila: Anna Veselá

2 O Taylor Celým jménem Taylor Alison Swift. Narodila se 13.12. 1989.
Je americká zpěvačka, textařka a skladatelka. Narodila se v Wyomissing v Pensylvánii. Ve čtrnácti letech se přestěhovala do Nashvillu v Tennessee kde podepsala smlouvu s vydavatelstvím Big Machine Records. Stala se nejmladší písničkářkou která byla najata vydavatelstvím Sony/ATV Music Publishing. Zpívá pop a country.

3 Dětství Rodiče: Scott Swit a Andrea Swift. Má bratra Austina Swifta.
Jméno dostala po Jamesi Taylorovi. Chodila na základní školu Wyndcroft School a střední školu Wyomissing Area Junior/Senior High School. Její zálibou je jízda na koni soutěžila v jezdecké show.

4 Alba Taylor Swit (2006) Fearless (2008) Speak Now (2010) Red (2012)
1989 (2014)

5 Úspěchy Již po vydání svého prvního alba v roce se stala hvězdou country muziky. Třetí singl ,,Our song“ z ní udělal nejmladší zpěvačku která bez pomoci napsal a vydala píseň a umístil ji na prvním místě bilboard Hot Country Songs. Za druhé album dostala 4 ceny Gammy. Pilotní singl třetího alba dosáhl na čelo Bilboard Hot 100. Celkem dostala 7 cen Gammy Awards, Patnáct American Music Awards, sedm Country Music Association Awards šest Academy of Country Music Awards a třináct BMI Awards.   

6 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Vytvořila: Anna Veselá"

Podobné prezentace


Reklamy Google