Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Skupina Blue členové: Antony Daniel Costa narozen 23.06.1981 v Edgware, Middlesex Duncan Mathew James narozen 07.04.1979 v Salisbury, Wilts Lee Ryan.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Skupina Blue členové: Antony Daniel Costa narozen 23.06.1981 v Edgware, Middlesex Duncan Mathew James narozen 07.04.1979 v Salisbury, Wilts Lee Ryan."— Transkript prezentace:

1 Skupina Blue členové: Antony Daniel Costa narozen v Edgware, Middlesex Duncan Mathew James narozen v Salisbury, Wilts Lee Ryan narozen v Chatham, Kent Simon Solomon Webbe narozen v Manchester

2 Vznik skupiny Všechno to začalo v srpnu roku 2000, kdy se spolu seznámili Antony Costa a Duncan James a řekli si, že by nebylo špatný založit skupinu. Když hledali další členy, narazili na jednom castingu na Lee Ryana, který je okouzlil svým výborným hlasem. Lee jim potom jednoduše představil svého spolubydlícího Simona Webbe a skupina byla konečně kompletní. Až na Simona, který chtěl být fotbalistou, měli všichni nějaké zkušenosti s vystupováním na jevišti a s kamerou - Duncan zpíval v různých skupinách, Antony se objevil ve dvou filmech BBC a Lee chodil do herecké školy, kterou ale předčasně ukončil. V květnu 2001 nová skupina s názvem BLUE vydala svůj debutový singl "All Rise". Do britské hitparády vstoupil na čtvrtém místě a v první desítce se udržel pět týdnů! Další dva singly, "Too Close" a "If You Come Back", se staly ještě většími hity, oba vstoupily do hitparády na prvním místě a každého se prodalo více než kopií. Potom kluci vydali dychtivě očekávané album "All Rise", kterého se jen v Británii prodalo 1,5 milionu kopií a na prvním místě v albové hitparádě se udrželo neuvěřitelných 23 týdnů! Následovali početná ocenění, včetně cen "Best Newcomer" na Brit Award 2002, "Best Newcomer" na Smash Hits Award a "Best Single", "Best Newcomer" a "Best Pop Act" na Capital FM Award.

3 V květnu roku 2002 kluci atakovali nejlepší desítku s jejich pátým siglem z alba "All Rise", "Fly By II". Předělaný a zremixovaný se ukázal být velkým hitem v rádiích, jedničkou v oficiální hitparádě písniček hraných v rádiích a ještě dnes je jednou z nejhranějších v rádiích po celé Británii.  Po letním vystupováním po celé zemi vydali v listopadu 2002 své druhé album "One Love", sebejistou sbírku klasických R 'n' B/popových písniček, které napsali s pomocí jedněch z nejlepších textařů a producentů ze všech. Album vstoupilo do britské albové hitparády na prvním místě, prodalo se ho více než 1,3 milionu kopií v Británii a úžasných 2,7 milionů kopií ve světě. První singl z alba, který se jmenuje "One Love", se vystřelil rovnou do první trojky britské singlové hitparády a zajistil Blue jejich třetí po sobě jdoucí číslo jedna rádiových hitů. V březnu roku 2003 učinkovali kluci na 2003 Brit Awards, kde zazpívali písničku "Riders" z alba "One Love". Skupina také odcházela s prestižní cenou, tentokrát "Best Pop Act". Třetí singl z alba "One Love", "U Make Me Wanna", následoval chvíli potom. V nejlepší pětce se udržel pět týdnů. K singlu byl natočen nádherný videoklip, které se točil na jachtě v jižní Africe a brzy začal se velmi často objevovat na všech hudebních kanálech. Blue získávali další ocenění: "Favourite Group" od Capital FM, "Best Pop Video" na MTV Japan Award za vidoeklip k "One Love" a "Best International Group" na MTV Asia Award. Mimo to měli Blue na britské půdě bezmezný úspěch. Do této doby měla skupina obrovský úspěch se svými hity nejen v Británii, ale i na Novém Zélandě, v Austrálii, Belgii, ve Švédsku, Norsku, v Dánsku, Honkongu, Malajsii, v Thajsku i v Irsku. V létě Blue nahrávali, vystupovali v Evropě a na Dálném Východě a objevili se i na festivalech po Británii. Kluci z Blue se vrátili v říjnu 2003 se zbrusu novým singlem "Guilty", emotivní a srdcervoucí baladou napsanou Duncanem. S luxusní strunou, vzletnou harmonií a s rovnovážnou melodií, píseň "Guilty" stvořila pop, který je jemný a něžný, ještě stále bezchybných Blue.

4 Diskografie: 2005 4ever Blue 2004 The Best of Blue 2003 Guilty
2002 One Love 2001 All Rise Skupina Blue se už rozpadla, ale podle některých zdrojů se chystají za nějakou dobu vrátit na hudební scénu. Což je dobrá zpráva pro všechny fanoušky. Vlastní názor: Já osobně Blue moc neposlouchám. Dřív jsem je poslouchala a teď už mě to nebaví, ale podle mého názoru je to dobrá skupina. Referát zpracovala Jana Hořínková.


Stáhnout ppt "Skupina Blue členové: Antony Daniel Costa narozen 23.06.1981 v Edgware, Middlesex Duncan Mathew James narozen 07.04.1979 v Salisbury, Wilts Lee Ryan."

Podobné prezentace


Reklamy Google