Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracovala: Luisa Strešková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracovala: Luisa Strešková"— Transkript prezentace:

1 Vypracovala: Luisa Strešková
FOTOAPARÁT Vypracovala: Luisa Strešková

2 FOTOAPARÁT Fotoaparát je zařízení sloužící k pořizování a zaznamenání fotografií. Každý fotoaparát je v principu světlotěsně uzavřená komora s malým otvorem, jímž dovnitř vstupuje světlo, a nějakým druhem světlocitlivé záznamové vrstvy na druhé straně, na níž dopadající světlo kreslí obraz.

3 HISTORIE camera obscura - předchůdce fotoaparátu vynález Leonarda da Vinciho Rok Johann Heinrich Schulz objevil citlivost solí stříbra na světlo Rok George Eastman vynalezl první fotografický film

4 FUNKCE Fotoaparát funguje na principu průniku
světla soustavou čoček ( spojek a rozptylek) na světlocitlivou plochu.

5 ZRCADLOVKY Zrcadlovky jsou dvojího typu, jednooké a dvouoké. Dvouoké zrcadlovky mají dva objektivy. Světlo prošlé horním objektivem se odráží na zrcátku, které my ze shora pozorujeme.

6 DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY
v dnešní době se už fotografuje převážně digitálními fotoaparáty Digitální fotoaparáty se skládají ze spousty součástek, dílů, tištěných spojů, elektronických obvodů, optiky a dalších moderních technologií. známe kompaktní a zrcadlové fotoaparáty

7 ČÁSTI Tělo Hledáček nebo LCD monitor
Objektiv je soustava spojných a rozptylných čoček

8 ZAJÍMAVOSTI Praktické využití fotoaparátu bylo zejména v kriminalistice Zadržení zloději byli fotografováni i s odcizenými předměty. Alphons Bertillon navrhl fotografovat hlavu zločince samostatně z různých poloh.

9 DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST
Vypracovala: Luisa Strešková


Stáhnout ppt "Vypracovala: Luisa Strešková"

Podobné prezentace


Reklamy Google