Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

komerční využití největšího modelového kolejiště v ČR srpen 2009

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "komerční využití největšího modelového kolejiště v ČR srpen 2009"— Transkript prezentace:

1 komerční využití největšího modelového kolejiště v ČR srpen 2009
OBCHODNÍ NABÍDKA komerční využití největšího modelového kolejiště v ČR srpen 2009

2 Vážení přátelé! Na světě je jen několik zábav, které fascinují člověka od dětství do stáří a které okouzlují lidi bez ohledu na povolání, vzdělání nebo osobní zaměření. Například fotbal, auto-mobilismus, elektrická kytara, móda. To jsou doslova celosvětové fenomény fascinace. Většina dospělých Čechů zažila kdysi podobnou maximální užaslost před malým krámkem v pražské ulici Na Příkopě a jistě by proto mezi podobné fenomény zařadila i modelovou železnici. Miniaturní svět, který žije svým životem a přitom nabízí přihlížejícím, aby se na něj dívali z pozice Stvořitele. To je největší možná atrakce. V následujícím materiálu si Vám dovolujeme představit právě takovou jedinečnost a nabídnout využití jejího ohlasu.

3 CO JE KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC
Vzorem pro projekt jsou velká modelová kolejiště v zahraničí, z nichž nejznámější je Miniatur Wunderland Hamburg, který každoročně navštíví více než jeden milion lidí, a to i přes to, že v každé ze spolkových zemí je jedno podobné. O vysokém potenciálu svědčí i skutečnost, že hamburské kolejiště se po pěti letech stalo nejnavštěvovanější atrakcí města! KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC je projekt s cílem vybudovat největší modelové kolejiště nejen v ČR, ale i v celé střední a východní Evropě V Praze v prostorách umístěných v obchodním centru Anděl City bylo otevřeno 1. července m2 modelového kolejiště, které představuje ukončenou I. etapu projektu. Postupně se ve II. etapě bude modelové kolejiště rozrůstat o další segmenty o rozloze zhruba m2, které budou reprezentovat jednotlivé kraje ČR. Po dosažení cílového stavu 1008 m2 se stane KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC největší modelovou železnicí nejen v ČR, ale i ve střední a východní Evropě. Nejen pro školy nabízí KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC ve svých prostorách také stálou výstavu z historie železnice na našem území. V KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC je také otevřena prodejna, která slouží k prodeji modelů a dalších příslušenství pro stavbu domácích kolejišť, tak i pro prodej upomínkových předmětů.

4 KDE JE OTEVŘENO Anděl City nabízí vynikající dostupnost městskou
hromadnou dopravou. Nedaleko objektu se nalézá stanice metra trasy „B“ Anděl s přilehlými tramvajovými zastávkami, stejně tak i Smíchovské vlakové a autobusové nádraží. Strategická lokalita těží z přímého napojení na dálnice D1 (Brno) a D5 (Plzeň) i na všechny hlavní pražské komunikace. Výhodou je i dostupnost pražského mezinárodního letiště Ruzyně. KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC je umístěno v obchodním centru Anděl City vedle multikina Village Cinemas. Ve třech podlažích a na ploše m2 se tak v průběhu několika let stane KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC největší modelovou železnicí ve Střední Evropě a zařadí se mezi nejnavštěvovanější atrakce Prahy.

5 VÝSTAVBA Již od počátku otevření
KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC mají návštěvníci možnost vidět plánovaný cílový stav a sledovat průběh výstavby na vlastní oči. A to nejen na pláncích, ale přímo pohledem z galerie na plochu 2. podzemního podlaží, kde budou probíhat „stavební“ práce prakticky každý den. Přijďte se podívat, jak se to dělá! Výstavba kolejiště bude realizována postupně po etapách. KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC bylo otevřeno s kolejištěm o rozloze 115 m2. Již touto plochou je největším modelovým kolejištěm v ČR. Každé tři až čtyři měsíce provozu bude modelové kolejiště doplněno o další segment o velikosti zhruba m2. V průběhu několika let tak dosáhne kolejiště cílové velikosti 1008 m2 a v celkem 14 krajích bude reprezentovat zmenšenou ČR, včetně nejzajímavějších dominant daných krajů. Zbývající kolejiště budou prezentovat vybrané části Ameriky a Asie.

6 PRŮBĚH VÝSTAVBY Úvodní plocha modelového kolejiště představuje průřez všech technologií a stavebních prvků, které budou použity ve II. etapě výstavby modelového kolejiště Království železnic. Uvidíte zde několik dominant České republiky, největší pohyblivý automobilový park u nás, kamerový systém v lokomotivách a spoustu dalších technických „vychytávek“. V expozici se pohybují nejen vlaky, ale také automobily na silnicích. I ty jsou řízeny automaticky, a tak zastavují na červenou na semaforech, zajíždí k čerpací stanici, vyhýbají se nehodám a autobusy MHD čekají na zastávkách apod. Navíc používáme tzv. „modelový čas“. To znamená, že 15 minut trvá den a pak se na 5 minut celá expozice setmí, aby vyniklo noční osvětlení kolejiště. Na stavbu prvních 115 m2, které jsou v provozu, jsme použili celkem: 450 metrů kolejí 128 modelů lokomotiv a vagónů 45 modelů pohyblivých osobních a nákladních vozů 258 modelů budov 25 modelů mostů a tunelů 1400 modelů stromů

7 DOKONČENÁ I. ETAPA Plánky tří kolejišť první etapy projektu, které byly uvedeny do provozu 1. července 2009

8 II. ETAPA V 2. podzemním podlaží
se bude nacházet téměř 900 metrů čtverečních modelového Kolejiště, kde bude prezentováno čtrnáct krajů České republiky a vyhrazené segmenty určené pro soutěžní tvorbu malých modelářů. Tak velké kolejiště v jednom celku bude po dokončení evropským unikátem ! Plán rozvoje modelového kolejiště: 07/2009 … m2 01/2010 … m2 01/2011 … m2 01/2012 … m2 01/2013 … m2 01/2014 … m2 12/2014 … m2 Hrubý plán hlavní části modelového kolejiště, které bude umístěno v 2. podzemním podlaží KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC.

9 SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ Za mimořádného zájmu médií a za účasti partnerů projektu bylo konečně po pouhých 7 měsících výstavby slavnostně otevřeno největší modelové kolejiště v České republice. Ve středu 1. července, přesně v jedenáct hodin a deset minut slavnostně přestřihli pánové Jiří Kolář, jako zástupce Českých drah, a.s. –generálního partnera a duchovní otec projektu Matěj Horn pásku, čímž symbolicky otevřeli Království železnic pro veřejnost. Více než šestiminutová reportáž o projektu Království železnic na ČT1, reportáž o otevření ve zpravodajství TV Prima, reportáž a rozhovor ve studiu televize Z1 v rámci hlavního zpravodajství … rozhovory a reportáže na radiových vlnách Českého rozhlasu, rádia Blaník, Kiss, City a dalších. Články o otevření ve všech denících v celé ČR. Projekt Království železnic je pro média mimořádně přitažlivý. Přítomnost několika televizních štábů a rozhlasových reportérů, ale především přítomnost zástupců všech hlavních deníků a časopisů, vypovídá zcela jednoznačně o významu tohoto projektu a jeho pozitivním vnímání.

10 MEDIÁLNÍ OHLAS

11 NÁVŠTEVNOST Graf zobrazuje procentuální zastoupení jednotlivých skupin návštěvníků. Vzhledem k prázdninám není zastoupena skupina „školy“, jež díky partnerství s Ministerstvem školství přinese v ostatních měsících další výrazné navýšení návštěvnosti. 150,- 100,- 20,- 90,- 360,- 400,- 440,- á 80,- 750,- 1.300,- Ceny vstupenek: Dospělí Děti do 15 let Děti do 1 metru Studenti Studenti ISIC Důchodci ZTP Rodina (2+2) Rodina (2+3) Rodina (2+4) Školní mládež Roční základní Roční rodinná Do sleva 30 % Za první měsíc provozu (červenec 2009) navštívilo expozici více než lidí ! Sloupcový graf zobrazuje minimální očekávanou návštěvnost. Předběžné průzkumy a zahraniční zkušenosti ukazují, že po prvních dvou až třech letech provozu stoupá mnohem výrazněji. Podle zahraničních zkušeností se téměř 92% návštěvníků vrací pravidelně. KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC se tak brzy stane jednou z nej- významnějších atrakcí v Praze.

12 CENTRUM ZÁBAVY Abychom využili plochu připravenou pro stavbu kolejiště II. etapy, nabídli jsme prostor (vyhrazený pro kraje, které budou dostavěny za dva až tři roky) firmám, které zde umístily své produkty. Děti si tak mohou prohlédnout nebo i pohrát s: několika okruhy autodráhy ukázkové kolejiště v zahradním provedení firmy Merkur ukázky staveb s využitím již legendární stavebnice Merkur zahradní kolejiště firmy ETS největší ucelenou prezentaci Mašinky Tomáš v Evropě dětskou skluzavku, tříkolky, koloběžky a další. - od září plánujeme otevřít dětský koutek s trvalým dozorem, který budou moci využít nejen návštěvníci expozice, aby si mohli nakoupit v okolí, ale bude k dispozici i matkám, zaměstnaným v blízkých kancelářích… KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC JE SKUTEČNÝM CENTREM ZÁBAVY PRO MALÉ I VELKÉ

13 VÝCHOVNĚ–VZDĚLÁVACÍ AKCE
Součástí expozice je panelová výstava mapující vývoj železnice v českých zemích od prvních pokusů využití kolejových vozidel v dolech, až k dnešním dnům. Obsah připravil zřejmě největší odborník na historii železnic u nás - p. Schreier, s využitím dobových dokumentů a fotografií z jeho sbírky a depozitáře Národního technického muzea. Od začátku školního roku připravujeme několik aktivit pro 1. a 2. stupeň základních škol, mateřské školy, střední školy a učiliště: naučně vzdělávací exkurze, připravené v souladu s doporučením Ministerstva školství, spojené s promítáním dokumentů zaměřených na bezpečné chování na železnici a v jejím okolí (FILMY DODALY: BESIP, POLICIE ČR, HASIČSKÝ SBOR, DRÁŽNÍ INSPEKCE) přednášky a besedy realizované příslušníky Policie ČR hodinové bloky prezentace výstavy o historii a modelových situací na železnici – nabyté vědomosti si pak žáci a studenti ověří při vyplňování připravených pracovních listů a testů - expozice KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC je „teacher friendly“. ZNÁMKA TEACHER FRIENDLY Znamená, že celý prostor expozice je bezpečný pro žáky a zároveň dobře zabezpečen proti vandalismu či poškození. Pedagogický dozor se tedy nemusí bát, že by se u nás žáci zranili, nebo že by mohli způsobit závažnější majetkové škody.

14 KLUB Pro registrované členy Klubu KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC nabízíme:
slevy na nákupy modelářského zboží v naší prodejně a e-shopu zvýhodněné jednorázové i roční vstupné možnost účastnit se modelářských workshopů pravidelný elektronický newsletter s novinkami nejen od nás zvýhodněné předplatné časopisu Modelář s přílohou výlety na zajímavá místa za modelovou i skutečnou železnicí Království železnic pořádá pro členy Klubu Království železnic svůj první modelářský workshop, který se bude konat v sobotu 19. září v prostorách Království železnic. Tématem workshopu je patina modelů, kolejišť a diorámat, povrchová úprava modelů, ukázky modelářských prací, patiny a práce s oleji. Zajímavosti: - během prvního měsíce po uvedení www stránek do provozu se zaregistrovalo 456 uživatelů k odběru newsletteru a s každým dnem přibývají další za červenec 2009 indikují statistiky návštěv www stránek projektu

15 PRODEJNA Nedílnou součástí KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC je také prodejna modelářských potřeb, hraček a upomínkových předmětů. Formou společného podniku se zavedeným a respektovaným obchodem Modely.BIZ Michala Daleckého jsme získali možnost nabídnout našim zákazníkům veškerý sortiment modelářského zboží včetně kvalifikovaného poradenství a servisu. Díky strategickému umístění prodejny v komunikačním uzlu Anděl - a z toho vyplývající snadné dostupnosti prostředky individuální i hromadné dopravy - a jejímu provázání s expozicí, kde mimo jiné prezentujeme největší ucelenou expozici Mašinky Tomáš v Evropě, jsme již měsíc po otevření dosáhli obratu přesahujícího Kč. zákazníci často využívají i nákup prostřednictvím internetu Hlavní sortiment: modelářské potřeby velkých zahraničních firem doplňky od českých malovýrobců kompletní nabídka u nás dostupných dílů Mašinky Tomáš dárkové certifikáty na nákup zboží a vstupenek trička, hrníčky, záložky, píšťalky a další upomínkové zboží

16 ÚSTECKÝ KRAJ Zhruba koncem listopadu 2009 bude otevřena první ze čtrnácti částí II. etapy modelového kolejiště KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC, která bude představovat Ústecký kraj. Na ploše 54 m2 zde uvidíte, to nejzajímavější z tohoto regionu. Například: - přesunutý kostel v Mostě hnědouhelné doly hrad Střekov a zdymadlo Ervěnický viadukt velké průmyslové podniky závodní autodrom a další… Plocha modelového kolejiště představující Ústecký kraj, bude startovní stavbou na pomyslné mapě České republiky. Uvidíte zde několik dominant Ústeckého kraje, pohyblivý automobilový park, největší nádraží v regionu a mnoho dalších zajímavostí. Do kolejiště lze samozřejmě umístit i konkrétní budovy na přání firem nebo jednotlivců. Můžete zde mít vlastní továrnu, pivovar, hotel, dům, síť obchodů nebo automobilový park. Kolejiště je jedinečným místem pro prezentaci vlastních aktivit. Část představující Ústecký kraj bude slavnostně otevřena v listopadu 2009. Království železnic se tak rozroste o dalších cca: 220 metrů kolejí 20 modelů lokomotiv 80 modelů vagónů 350 modelů osobních a nákladních aut 120 modelů budov 15 modelů mostů a tunelů 700 modelů stromů Foto

17 NETRADIČNÍ PROSTORY Nejen pro naše partnery nabízíme skutečně neotřelý a ojedinělý prostor pro pořádání nejrůznějších akcí. Součástí expozice je kino, vybavené místy k sezení na skutečných sedačkách z vozů CityElefant. Po celou dobu konání akce mají navíc účastníci možnost v přestávkách nebo během občerstvení sledovat dění na kolejištích a práci modelářů na stavbě další etapy. Zajištění cateringu a programu „na klíč“, s vazbou na produkty nebo služby klienta je samozřejmostí. Připravujete akci v Praze a hledáte zajímavé a netradiční prostory? Využijte nabídky pronájmu kina – prezentační místnosti u nás v KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC. pohled na prezentační část naše prostory jsou vhodné především pro: TISKOVÉ KONFERENCE SETKÁNÍ S PARTNERY VÁNOČNÍ A VÝROČNÍ PÁRTY VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ a další příležitosti včetně svatebních obřadů pro zapálené modeláře… součástí prostor je vybavené zázemí pro potřeby cateringu

18 DALŠÍ MOŽNOSTI PROPAGACE
Pro partnery a reklamní klienty vždy hledáme optimální formu prezentace tak, aby dobře korespondovala se směrováním konkrétní značky a přitom „zapadla“ do expozice. Jen taková kampaň pak nepůsobí rušivě, ale jako zcela přirozená součást expozice a díky tomu je návštěvníky dobře přijímána. Nejen partneři, ale i ostatní reklamní klienti KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC mohou s námi bez obav spojit své jméno nebo konkrétní značku a využít tak pozitivní vnímání projektu mezi veřejností i novináři. Všichni partneři jsou automaticky uváděni v rámci všech propagačních kampaní, které realizujeme. Jejich loga jsou nedílnou součástí: www prezentace ( shlédnutí během prvního měsíce) venkovní reklamy (billboardy, citylight vitríny v metru, rámečky v pražských tramvajích, LCD panely v prostorách magistrátu) Dále nabízíme reklamní prostor v rámci speciální přílohy časopisu Modelář, která bude vycházet v rozsahu 8 stran A4 každý 3. měsíc a její obsah je zcela v naší režii. V červenci a srpnu jsme uvedli loga partnerů na: 6 plachtách v expozici vstupenek a v rámci kampaně i na 35 citylight vitrínách 25 billboardech 600 rámečcích v tramvajích 30 slidech na LCD panelech Reklamním klientům jsme připraveni dát k dispozici také část prostoru na námi nabízených upomínkových předmětech. Především jsou to trička hrníčky záložky do knih prezentační DVD projektu a další

19 MOŽNOSTI A CENY PREZENTACE
Do modelového kolejiště představujícího váš kraj je možné umístit nejen konkrétní budovy na přání firem nebo jednotlivců, ale i váš vlastní automobilový park nebo zcela originální billboardovou kampaň. To vše samozřejmě v příslušném měřítku.

20 MOŽNOSTI A CENY PREZENTACE
Do modelového kolejiště je ale možné umístit i zcela funkční modely provozoven, které po aktivaci na optické čidlo nebo tlačítko mohou „vydat“ výrobek klienta. Tak je možné nabídnout návštěvníkům pohlednici, která vyjede z budovy tiskárny nebo cukrovinky z modelu čokoládovny a podobně… Ceny uvedené na tomto a předchozím snímku platí pro „koncové“ uživatele a u větších kampaní mohou být podle rozsahu sníženy individuální dohodou. V případě zprostředkování nabízíme obchodníkům až 15 % provize !

21 PARTNERSTVÍ PROJEKTU Partnerské smlouvy jsou uzavírány na období minimálně 1 roku.

22 PARTNEŘI PROJEKTU 2009/2010 Všichni partneři projektu mají nárok na prezentaci na všech reklamních a tiskových materiálech, zajištění propagace v rámci kolejiště. Partnerství uzavíráme vždy na dobu nejméně jednoho roku.

23 PŘIPRAVUJEME !!! V rámci propagace modelového kolejiště a popularizace železničního modelářství u nás připravujeme také níže uvedené aktivity, které umožňují zapojení ostatních podnikatelských subjektů: Společně s Centrem dokumentární tvorby ČT připravujeme dva typy dokumentů: pravidelné představení nově otevřených krajů v modelovém kolejišti a časosběrný dokument, který bude mapovat kompletní výstavbu II. etapy kolejiště v následujících 4 letech foto – soutěže ve spolupráci se serverem ŽelPage.cz - cenou jsou síťové jízdenky ČD v hodnotě Kč pravidelné propagační soutěže na ČRo 2 - Praha - o vstupenky do expozice podzimní propagační soutěž na rádiu BLANÍK - o 20 start setů a vstupenky v celkové hodnotě 70 tis. Kč soutěže pro malé a dospělé modeláře - vítězná díla umístíme do kolejiště ve II. etapě dětská divadelní představení v expozici natáčení dokumentů ve spolupráci s Českou televizí

24 KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC, a.s.
Vinohradská 184, Praha 3 – Zapsaná v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 11727 IČ: , DIČ: CZ Rudolf Pospíšil Josef Miřácký


Stáhnout ppt "komerční využití největšího modelového kolejiště v ČR srpen 2009"

Podobné prezentace


Reklamy Google