Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."— Transkript prezentace:

1 Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením Téma:Počítačová grafika – AutoCAD 14. Modifikace objektů 6 Ročník:1. – 4. Datum vytvoření:listopad 2013 Název:VY_32_INOVACE_14.3.17.ICT Anotace: Práce v aplikaci pro kreslení technických výkresů – zrcadlení. Inovativnost digitálního učebního materiálu spočívá zejména v jeho názornosti, které bylo dosaženo využitím nástroje Výstřižky operačního systému Windows 8. Díky animaci a grafické dokumentárnosti je žák tématem provázen krok za krokem, což u náročného grafického softwaru AutoCAD napomáhá lepšímu porozumění tématu. Metodický pokyn: Prezentace primárně slouží pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Kontrolní otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i pro písemné ověření jejich znalostí. Materiál vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 POČÍTAČOVÁ GRAFIKA AutoCAD 14 AutoCAD 14 MODIFIKACE OBJEKTŮ 6

3 Při kreslení osově souměrných objektů použijeme příkaz Zrcadli pro vytvoření zrcadlové kopie vybraných objektů. Na panelu nástrojů Modifikace vybereme ikonu příkazu Zrcadli. Vybereme objekty. Zapnutím režimu ORTO (klikem na tlačítko pod příkazovým řádkem nebo klávesou F8) snáze zadáme osu souměrnosti. Určením prvního a druhého bodu na ose souměrnosti provedeme příkaz.

4 Příklad zrcadlení poloviny hřídele: Vybereme polovinu hřídele.

5 Příklad zrcadlení poloviny hřídele: Vybereme polovinu hřídele pomocí křížení.

6 Vybereme objekty pomocí křížení.

7

8 Potvrdíme (ENTER) Určíme první bod osy zrcadlení.

9 Určíme druhý bod osy zrcadlení.

10 Určíme druhý bod osy zrcadlení.

11 Potvrdíme Enterem, že nechceme vymazat výchozí objekty.

12

13 KONTROLNÍ OTÁZKY Uveďte příklady modifikace objektů. Popište postup při zrcadlení objektů Kterou funkci je vhodné při zrcadlení zapnout a proč?

14 Použité zdroje: LIŠKA, Jan a Jaroslav SCHWARZ. AutoCAD LT 2000 CZ: podrobná příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2000, x, 289 s. CAD. ISBN 80-722-6241-6. Autorem všech částí tohoto učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jiří Gregor. Většina obrázků je zhotovena skenováním (nástroj „Výstřižek“).


Stáhnout ppt "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."

Podobné prezentace


Reklamy Google