Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_669_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_OTÁZKA TÉMA:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_669_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_OTÁZKA TÉMA:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_669_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_OTÁZKA TÉMA: PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ - OTÁZKA ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2975

2 Anotace Materiál je určen pro práci žáků ZŠ 1.-2. stupeň v předmětu anglický jazyk. Prezentace je určena k vysvětlení a procvičení gramatiky přítomného průběhového času v otázce. Přechod snímků je též nastaven ručně při kliknutí myší, aby mohl učitel dostatečně žákům učivo vysvětlit. U snímku č. 6 žáci vytvoří z vět otázky a poté je řešení úkolu postupně odkrýváno při kliknutí myší.

3 Datum vytvoření: 13. 2. 2012 Klíčová slova: now, subject, pronouns, to be, to read, to sit, to write, a book, a letter, mum, dad, in the living room

4 QUESTION Otázka

5 subject (podmět) verb to be (sloveso být v př. tvaru) verb + ing (sloveso+ing) I YOU HE SHE IT WE YOU THEY AM ARE IS ARE READING j.č. mn.č.

6 Make question. We are reading a book now. Jane is writing a letter now. Mum and dad are sitting in the living room now. Are we reading a book now? Is Jane writing a letter now? Are mum and dad sitting in the living room now?

7 POUŽITÉ ZDROJE Program Microsoft Office 2010


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_669_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_OTÁZKA TÉMA:"

Podobné prezentace


Reklamy Google