Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Německo.  stal se nepohodlným z politických důvodů  emigroval spolu se svým bratrem do USA  obdržel Nobelovu cenu za literaturu Buddenbrookovi – rozpad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Německo.  stal se nepohodlným z politických důvodů  emigroval spolu se svým bratrem do USA  obdržel Nobelovu cenu za literaturu Buddenbrookovi – rozpad."— Transkript prezentace:

1 Německo

2  stal se nepohodlným z politických důvodů  emigroval spolu se svým bratrem do USA  obdržel Nobelovu cenu za literaturu Buddenbrookovi – rozpad jedné rodiny ◦ čtyři generace bohaté obchodnické rodiny Kouzelný vrch ◦ hl. postava Hans Castorp navštíví v sanatoriu přítele nemocného tuberkulózou ◦ tuberkulóza odhalena i u Hanse ◦ líčí pobyt v sanatoriu a debaty mezi dvěma pacienty (humanista x fašista)

3  bratr Thomase Manna Mládí krále Jindřicha IV. Zrání krále Jindřicha IV. Profesor Neřád neboli konec tyrana ◦ satirický obraz despotického profesora řečtiny a latiny

4  židovský původ – nucen opustit Německo  označen na nejhoršího nepřítele německého národa Žid Süs  osudy židovského finančníka a jeho vliv na politiku Židovka z Toleda  španělský středověk, křižácké války, střet křesťanství s židovským a muslimským světem  láska španělského krále Alfonse k židovské dívce Raquel Lišky na vinici


Stáhnout ppt "Německo.  stal se nepohodlným z politických důvodů  emigroval spolu se svým bratrem do USA  obdržel Nobelovu cenu za literaturu Buddenbrookovi – rozpad."

Podobné prezentace


Reklamy Google