Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2"— Transkript prezentace:

1 Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
CZ.1.04/2.1.00/C

2 Základní informace o projektu
Navazuje na Stáže pro mladé Realizace projektu: září 2012 – srpen 2014 Počet podpořených osob: 943 stážistů Rozpočet projektu: ,-- Kč Stáže pro mladé 2 Realizace projektu: únor 2014 – listopad 2015 Počet podpořených osob: stážistů Rozpočet projektu: ,60 Kč

3 Cílová skupina Žáci jazykových škol, žáci posledního ročníku SŠ, studenti posledních 2 semestrů VOŠ a VŠ. Trvalý pobyt na území ČR. Do 26, resp. do 28 let včetně. Student prezenčního (denního) studia. Statut studenta dle školského zákona a zákona o VŠ. Stáž v oboru. Ne OSVČ.

4 Poskytovatelé stáží Poskytovatel stáže Zápis v OR, ŽR.
Nestátní nezisková organizace. Existence déle než 1 rok.

5 Cíle projektu Zvýšit konkurenceschopnost při prvním vstupu na trh práce. Umožnit studentům posledních ročníků získat praktické zkušenosti. Podpořit individuální profesní rozvoj budoucích absolventů nad rámec školních praxí.

6 Stáž Délka: 1 - 4 měsíce. Hodinová dotace: 50, resp. 100 až 300 hodin.
Stáže v oboru studia: 33 oborů, 137 pozic. Kvalifikovaný mentor jako „garant“ stáže (zaměstnanec či OSVČ, min. 6 měsíců na dané pozici). Administrativní podpora ze strany FDV. Finanční podpora v režimu de-minimis. Propojení stážistů a poskytovatelů přes systém SEP na

7 Proces stáže – cesta k zahájení stáže
Registrace na Vyplnění profilu uchazeče. Vyhledání a přihlášení k vybrané stáži. Výběrové pohovory u poskytovatele. Výběr stážisty, „spárování“ stáže. Plán harmonogramu stáže, podpis smlouvy a DPP. Zahájení stáže.

8 Proces stáže – průběh stáže
Zahájení docházky. Absolvování e-learningového kurzu. Vedení pracovního výkazu. Naplňování činností dle nabídky pracovní pozice. Hlášení případných změn v docházce, služebních cest. Odeslání scanu pracovního výkazu na konci měsíce. Vyplnění průběžného dotazníku (závisí na délce stáže). Absolvování poradenství stážistou.

9 Proces stáže – ukončení stáže
Závěrečný dotazník. Závěrečný report (sepisuje mentor stáže). + přílohy (pracovní výkazy, doklady o proplacení odměn). Faktura a žádost o úhradu nákladů.

10 Výhody účasti pro stážistu
Seznámení se s firemním prostředím, kulturou. Získání pracovních návyků a zkušeností. Rozšíření kontaktů. Získání referencí, obohacení životopisu Možnost vyzkoušet si práci v oboru. Individuální poradenství pro vstup na trh práce. Certifikát o absolvování stáže. Finanční odměna min. 60 Kč/h.

11 Výhody pro poskytovatele stáže
Nezávazná spolupráce se stážistou až na dobu 4 měsíců. Možnost vychovat si nového zaměstnance. Finanční podpora z prostředků EU. Snadné zapojení do projektu – podpora ze strany FDV.

12 Kontakty www.stazepromlade.cz www.facebook.com/stazepromladefdv
Infolinka: ,

13 Děkuji za pozornost. Ing. Jakub Hora


Stáhnout ppt "Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2"

Podobné prezentace


Reklamy Google