Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního."— Transkript prezentace:

1 There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

2 POUŽITÍ Vazba „There is / are“ vyjadřuje výskyt něčeho. Říkáme, že se někde něco nebo někdo nachází. Vazba „There is / are“ vyjadřuje výskyt něčeho. Říkáme, že se někde něco nebo někdo nachází. Vazba „There is / are“ se užívá s neurčitým členem nebo s číslovkou. Vazba „There is / are“ se užívá s neurčitým členem nebo s číslovkou.

3 Oznamovací věta Vazba „There is, are“ + „CO“ se tam nachází + „KDE“ se to nachází. There is a museum in our town. V našem městě je muzeum. There are two cinemas in our town. V našem městě jsou dvě kina.

4 V našem městě jsou dvě školy. Tam jsou čtyři knihy. Na stole jsou dva hrnečky. Pod židlí je krabice. Přeložte There are two schools in our town. There are four books there. There are two cups on the table. There is a box under the chair.

5 Zápor Vazba „There isn´t, aren´t“ + „CO“ se tam nachází + „KDE“ se to nachází. There isn´t a book on the table. Na stole není (žádná) kniha. There aren´t two French lessons today. Dnes nejsou dvě lekce Francouzštiny.

6 Přeložte V ložnici není skříň. Nahoře (v domě) není koupelna. V jídelně není šest židlí. V pokoji není postel. There isn´t a wardrobe in the bedroom. There isn´t a bathroom upstairs. There aren´t six chairs in the dining room. There isn´t a bed in the room.

7 Vazba „ Is, Are there“ + „CO“ se tam nachází + „KDE“ se to nachází. Is there an English lesson today? Je dnes lekce angličtiny? Are there children in the room? Jsou děti v pokoji? Otázka

8 Přeložte Je na stole lampa? Jsou v kuchyni čtyři krabice? Je v ložnici telefon? Je tady blízko stanice metra? Is there a lamp on the table? Are there four boxes in the kitchen? Is there a phone in the bedroom? Is there a metro station near here?

9 Porovnejte There is a book on the table. The book about sport is on the table. There are some books on your desk. The English books are on your desk. Na stole je nějaká kniha. Ta (určitá) kniha o sportu je na stole. Na tvém stole jsou nějaké knihy. Ty (určité) anglické knihy jsou na tvém stole.

10 There is / are (5.ročník) Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional Zoner - České kliparty 1, 2, 3 Obrázky z internetu Učebnice Project 1 Autor: Linda Berková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (www.zsrozmital.cz) www.zsrozmital.cz


Stáhnout ppt "There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google