Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Ing. Lenkou Grešlovou Articles

2 Členy - Articles Určitý (Definite) Neurčitý (Indefinite) nějaký, jeden ten, ta, to Použití Pokud o nějaké věci mluvíme poprvé Pouze u počitatelných podst. jmen Pouze v jednotném čísle Pokud mluvíme o věci známé U počitatelných i nepočitatel. podstatných jmen V jednotném i množném čísle

3 Členy - Articles Tvary 1. Určitý (Definite) 2. Neurčitý (Indefinite) the ana Pro všechna počitatelná podstatná jména v jednotném čísle, u kterých výslovnost začíná na samohlásku. Pro všechna počitatelná podstatná jména V jednotném čísle, u kterých výslovnost Začíná na souhlásku. nezáleží na tom, co píšeme na začátku podst. jména !

4 Členy - Articles „nějaký“ Jak tedy vyjádříme „nějaký“ pro nepočitatelná podstatná jména nebo pro počitatelná podstatná jména v množném čísle? Zdroj obrázku: http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni some Př.: some tea some potatoes some glass some windows

5 Členy – zeměpisné názvy Určitý Bez členu Názvy států a zemí v mn. č.Jednoslovné názvy států a zemí, světadíly (Germany, France, Europe) Pokud se v názvu státu či Země objevuje „state“, „republic“, „kingdom“ (The Netherlands, the United kingdom) Názvy hor (Sněžka) Názvy pohoří (the Alps) Názvy řek, moří, oceánů (the Labe, the Black Sea, the Pacific) Názvy jezer (Baikal) Jména osob (John) Názvy dnů, měsíců, svátků (Monday, Mai, Easter)


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."

Podobné prezentace


Reklamy Google