Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,"— Transkript prezentace:

1 Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii, Lucembursko, Nizozemsko. Mezinárodní poznávací značka je D. Domovský stát naší partnerské školy

2 Z této země pochází řada slavných osobností

3 Spolková země, ve které se naši partneři nacházejí, se jmenuje D_ _ _ í S_ _ _o. V originále N_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ n. Hlavní město této spolkové země je Hannover.

4 Město našeho partnera Leží asi 40 km od Hannoveru. Má asi 70 000 obyvatel (podobně jako naše město). Z města je možno se po řece Aller dostat do řeky Vesery a pak do Severního moře.

5 Nejvýznamnější stavbou ve městě je Vévodský zámek pocházející ze 13. století. Nejslavnější postavou města byla Žofie Dorotea z _ _ _ _ _.

6 Už víte, kde se nachází naše partnerská škola? :D


Stáhnout ppt "Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,"

Podobné prezentace


Reklamy Google