Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -"— Transkript prezentace:

1 Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – utvrzení se ve znalostech Speciální vzdělávací potřeby – atlas rostlin nebo přístup na internet Klíčová slova - lesní podrost, keře, byliny, mechorosty, kapraďorosty, houby, lišejníky, jedovaté a nejedovaté druhy Druh učebního materiálu – pracovní list Druh interaktivity – ověření znalostí Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

2 Pracovní list Zopakuj si znalosti o lesním podrostu.
Pokud si nevíš rady, podívej se na prezentaci lesní podrost.

3 Jaké části má lesní podrost?
__________ , _____________ , ____________ 2. Který druh lesa je bohatší na humus? LISTNATÝ nebo JEHLIČNATÝ 3. Co se rychleji rozkládá? LISTY nebo JEHLIČÍ 4. Ve kterém lese je na jaře více světla? ___________________

4 ______________________ 6. Urči druh a název rostliny:
Z čeho vzniká humus? ______________________ 6. Urči druh a název rostliny: ___________________ 7. Najdi v atlase nebo na internetu měsíčnici vytrvalou a napiš, jakou má barvu květů a je-li chráněná. _______________________________________ 1.

5 8. Urči názvy těchto dvou léčivých rostlin:
_______________ _____________ 9. Vraní oko čtyřlisté je rostlina: JEDOVATÁ nebo LÉČIVÁ 3. 2.

6 brusnice brusinka _________________
10. Jakou barvu plodu má: brusnice brusinka _________________ a brusnice borůvka_________________ 11. Napiš názvy těchto jedovatých dřevin: ______________ ____________ 4. 5.

7 12. K čemu slouží v lese mechy
12. K čemu slouží v lese mechy? ______________________________________ 13. Napiš název nějakého mechu: _______________________________________ 14. Čím se rozmnožují kapraďorosty? 15. Napiš názvy těchto rostlin: ________________ ______________________ 6. 7.

8 16. Jak se živí houby. 17. Která houba je jedovatá a která jedlá
16. Jak se živí houby? 17. Která houba je jedovatá a která jedlá? _________________ _______________ 18. Napiš názvy dvou jedlých hub: _________________ ___________________ VZDUCHEM CIZOPASENÍM KOŘENY 8. 9.

9 _____________________________________
19. Kde rostou lišejníky? _____________________________________ 20. Urči název lišejníku: __________________ Datum vypracování: Hodnocení: 10.

10 Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.


Stáhnout ppt "Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -"

Podobné prezentace


Reklamy Google