Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10,110 00 Praha 1 E-mail:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10,110 00 Praha 1 E-mail:"— Transkript prezentace:

1 Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10,110 00 Praha 1 E-mail: obchodni@newtonit.czobchodni@newtonit.cz Web: http://www.newtonit.czhttp://www.newtonit.cz Tel.: +420 2 22 192 110

2 2 Základní schéma monitoringu médií Internet Rozhlas Televize Tisk Zdroje zpráv Jednotné zpracování dat Distribuce Mediální analýzy Individuální výběr zpráv Mediální archiv Komerční sféra (banky, průmyslové podniky, PR agentury,...) Komerční sféra (banky, průmyslové podniky, PR agentury,...) Státní správa (ministerstva, parlament, centrální úřady, veřejná správa) Státní správa (ministerstva, parlament, centrální úřady, veřejná správa) Agenturní zpravodajství Agenturní zpravodajství Tisková oddělení, marketing, PR, Top managenent,...

3 3 Co skrývá pojem MEDIA MONITOR a co může přinést? Pravidelné či jednorázové sledování všech nebo jen vybraných mediálních zdrojů (tisk, rozhlas, televize, agenturní zpravodajství, Internet) vyhodnocování získaných informací, jejich další zpracování a následnou distribuci ke spotřebiteli, a to v přehledné, ucelené a dnes především elektronické podobě. Nejběžnější model vypadá takto: Základem je výběr monitorovaných médií. Pro každý subjekt či sledovanou problematiku si vytvoříme jakési tematické celky (témata), které lze specifikovat tzv. klíčovými slovy. Jsou to pojmy, fráze, jména, názvy či jiná slovní spojení, která se mohou vyskytovat v tom kterém článku či rozhlasové a televizní zprávě a jednoznačně identifikovat příspěvek pojednávající o daném tématu. S volbou správného počtu a tvaru klíčových slov by měla pomoci společnost, která Media monitor zpracovává, respektive její vyškolení analytičtí pracovníci s dostatkem zkušeností.

4 4 Výběr zdrojů - důležitý parametr mmonitoringu médií S ohledem na význam tématu (regionální, celoplošný) a účel monitoringu, je nezbytné, vybrat ta z nejdůležitější médií, kde se dá s největší pravděpodobností očekávat výskyt sledovaných příspěvků. Z čeho lze vybírat: celostátní deníky (včetně regionálních příloh) regionální deníky ostatní tištěná periodika doslovné přepisy televizních a rozhlasových pořadů internetové servery agenturní zpravodajství zahraniční periodika

5 5 Jakým způsobem se data pro Media monitor získávají. Minulostí se pomalu stává leckde ještě praktikovaný, pracný a nespolehlivý "ruční" způsob výroby s vystřihováním článků. Je-li zajišťován vlastními silami, může být rychlejší a operativnější, s rostoucím počtem periodik a klesající pozorností však rapidně vzrůstá jak procento nezachycených článků, tak čas potřebný k jejich vyhledávání. Postupem času se přešlo z přepisování na modernější převod naskenovaných obrazů článku do textové podoby. Jako nejefektivnější technologie se však v současné době jeví využití speciálního programového vybavení pro převod článků přímo z digitální podoby, tj. z definitivní počítačové sazby získávané přímo z jednotlivých redakcí. Hlavním efektem je rychlost zpracování a možnost sledování daného periodika v celém rozsahu.

6 6 NEWTON IT – váš partner pro monitoring médii Společnost NEWTON I.T. vytváří a spravuje elektronický archiv zpráv z domácích i zahraničních tištěných médií, plných přepisů zpravodajských, publicistických i diskusních pořadů z televize a rozhlasu, agenturního zpravodajství ČTK a zpravodajských internetových serverů. Plné texty z jednotlivých médií získáváme přímo od redakcí a vydavatelů na smluvním základě, a zpracováváme na jednotnou platformu – archiv. Z tohoto denně aktualizovaného elektronického archivu v dohodnuté periodicitě připravujeme pro jednotlivé klienty individuální výběry relevantních zpráv, tzv. monitory. Jednorázově se pro klienty připravuje i monitoring z historických dat. Jejich retrospektiva sahá podle typu sledovaných médií až do roku 1993. Čas poskytování monitorů i jejich formu si klient volí plně podle svých potřeb. Aktuální data jsou k dispozici denně od 7:30 hod. Naše služby využívají nejen komerční subjekty ale i většina institucí veřejné zprávy jako jsou ministerstva, Úřad vlády, Parlament, Kancelář prezidenta republiky a další. V rámci Konference Internet ve státní správě a samosprávě 2003 nabízíme pro všechny instituce veřejné správy možnost 14denního zkušebního provozu našich služeb zdarma.

7 7 NEWTON IT – váš partner pro monitoring médii www.newtonit.cz


Stáhnout ppt "Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10,110 00 Praha 1 E-mail:"

Podobné prezentace


Reklamy Google