Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené příklady Ročník:1., 2. Datum vytvoření:červenec 2013 Název:VY_32_INOVACE_08.1.17.MAT Anotace: Žáci si zopakují základní poznatky o lineární funkci a na příkladech si procvičí sestrojování funkce grafu a úlohy s tím související. Digitální učební materiál je určen k procvičování. Využívá animační efekty Office 2010, což zvyšuje jeho názornost a napomáhá lepšímu porozumění tématu. Interaktivní prezentační prvky, animace a bohaté ilustrační příklady napomáhají lepšímu pochopení tématu a usnadňují rozvoj znalostí a dovedností žáků. Pro zvýšení interaktivity je vhodné použít interaktivní tabuli. Metodický pokyn: Materiál je vhodný k ověřování znalostí, k samostatnému studiu, ale i k opakování ke společné části maturitní zkoušky. Je možné jej použít i k doplnění učiva pro žáky s individuálním učebním plánem. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 Lineární funkce Řešené příklady

3 Zopakujme si:

4

5 x-2012 y-1,5-0,500,5

6 Souřadnice bodů dosadíme do předpisu funkce.

7

8 4.Určete předpis lineární funkce, která prochází body [-1;3] a [1;7]. Vyjdeme z obecného předpisu lineární funkce. [x; y] Nyní řešíme soustavu dvou lineárních rovnic o dvou neznámých (a, b).

9 Zdroje: Autorem grafů je autorka výukového materiálu. CALDA, Emil. Matematika pro dvouleté a tříleté učební obory SOU. 1. vyd. Praha: Prometheus, 2003, 201 s. Učebnice pro střední školy (Prometheus). ISBN 80-719-6260-0.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené."

Podobné prezentace


Reklamy Google