Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EGO Michal Straka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EGO Michal Straka."— Transkript prezentace:

1 EGO Michal Straka

2 EGO (vlastním jménem Michal Straka) je slovenský rapper, který se narodil v Lučenci. Jeho hudební kariéra začala v druhé polovině 90. let, kdy spolu s DJem Anysem založili skupinu Prízrak. Skupina ale neměla velký úspěch a proto se Ego rozhodl odjet do Kanady, odkud jej ale po roce vyhostili za vandalismus (graffiti). Po návratu na Slovensko se Ego opět věnoval rapu a v roce 2001 založil s Rytmusem a DJem Anysem skupinu Déjavu (později přejmenovanou na KONTRAFAKT)

3 Kontrafakt V této skupině vystupuje EGO, Rytmus a DJ Anys.Jejich první album bylo vydáno v roce 2003 s názvem E.R.A, v roce 2007 vydali album Bozk na rozlúčku a v roce 2013 Navždy. Se skupinou KONTRAFAKT vyhráli v roce 2004 cenu Nejúspěšnější slovenská skupina.

4 Sólová kariéra EGO vydával i svoje vlastní písně například Pre všetkých skutočných, Si sereš do huby a dalších třicet sedm songů. Ke své písni Žijeme len raz natočil a zveřejnil v roce 2012 videoklip na YouTube. Tenhle videoklip se okamžitě stal nejsledovanější Slovenské video. Na základě toho se tato skladba dostala do rádií kde se v říjnu (2012) stala číslem 1 v hitparádách.

5 DĚKUJI za pozornost DĚKUJI za pornost Tobiáš Čech PRIMA


Stáhnout ppt "EGO Michal Straka."

Podobné prezentace


Reklamy Google