Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí."— Transkript prezentace:

1 (Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí přes mosty až se nám to zdá nemožné. Není náhodou, že tato silnice je druhým nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Norsku.

2 Atlanterhavsveien

3

4 Její stavba začala v roce 1983 a byla poznamenána bojem s nepřízní počasí. Během šesti let trvání prací bylo zaznamenáno až 12 bouřek a hurikánů. Je jen o něco více než osm kilometrů dlouhá, včetně osmi mostů přes oceán.

5

6 Hlavním milníkem na silnici je nejdelší most Storseisundet s délkou 260 m, ten se kroutí v dramatických křivkách.

7

8

9

10 Tuto silnici si v anketě vybrali Norové jako stavbu století. Také britské noviny The Guardian ji doporučují jako nejlepší výlet na světě.

11

12 Nachází se v oblasti západních fjordů a v některých obdobích roku je z ní možné pozorovat tuleňe a velryby. Rybolov je jednou z největších atrakcí oblasti a to natolik, že mnoho lidí rybaří přímo z dálničních mostů, což je skutečnost, se kterou musí turisté jedoucí autem, při řízení počítat.

13

14 Od roku 2009, Atlantická cesta pokračuje od Averøy do Kristiansundu tunelem jménem Atlanterhavstunnelen (tj.Atlantický tunel)

15

16 Jeho stavba trvala šest let (skoro 1 mil ročně), ale od jeho otevření v roce 1989 se stal druhým nejnavštěvovanějším místem na pobřežní silnici.V roce 2005 získal cenu za nejlepší norský objekt ve stavebnictví.

17

18 Chcete-li se sem také podívat, pak je nejlepší dojet do Molde a pak se dát po silnici 64, což je přesně Atlanterhavsveien. Cesta od historického města Bergen do Molde je dlouhá 450 kilometrů, z Osla je to asi 600 km.

19

20

21


Stáhnout ppt "(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí."

Podobné prezentace


Reklamy Google